• Vavava

    BF MAJ 2020

    En till här! ???? Vi plussade i lördags, och gjorde ett clearblue digital imorse också för att vara helt säkra.

    Första graviditeten, på första försöket dessutom. Så jag har inte riktigt kommit ikapp i huvudet än. Idag slog illamåendet till efter lunch så jag gick hem. Varför har jag aldrig tänkt på hur äckligt det luktar på busshållplatser? Hur döljer en sånt på arbetsplatsen?

    Har fått tid hos barnmorska om 3 veckor. Men fram tills dess då? Ska jag bara gå runt och vara gravid i hemlighet? Följa Livsmedelsverkets kostrekommendationer och äta folsyra förstår jag är bra grejer. Andra vitaminer? Något annat bra att tänka på?

  • Vavava
    EmmaAF skrev 2019-09-02 14:54:01 följande:

    Grattis

    Hahaha Ja man får bara gå runt och försöka smälta det hela i dessa veckor innan något överhuvudtaget händer

    Jag käkar enbart gravidvitaminer från apoteket, då är det ju bara en sort man behöver äta för däri är även en massa folsyra Räckt att äta enligt bm dom andra gångerna iaf


    Tack! :)

    Köpte folsyra när vi började försöka, så det äter jag redan - men bara det. Borde jag byta till en variant med flera olika vitaminer i samma tablett tro?
  • Vavava
    viljaa skrev 2019-09-02 17:02:12 följande:

    Hej och grattis! Jag ska dit på fredag, är i V5+6/6+0 då. Lite osäker :)


    Jag kommer nog vara i vecka 8 tror jag. Känns sent, men kanske vanligt?
  • Vavava
    Billabellan skrev 2019-09-03 08:42:42 följande:

    Grattis! Vilken vecka är du i? Jag funderar också på hur sjutton man ska lyckas dölja just illamående på jobbet... Tycker det är riktigt jobbigt :p


    Tack! Jag tror vecka 4 (3+6), men möjligtvis vecka 5 beroende på vilken dag jag hade ÄL.

    Jag har turen att ha ett rätt så flexibelt jobb där jag kan jobba hemma eller gå in senare. Men ändå, jag känner mig som en alien med världens största hemlighet. Fast egentligen har jag inte fattat det än... När gör en det?
  • Vavava
    Billabellan skrev 2019-09-03 08:46:40 följande:

    Jag åt folsyra tills dess att jag fick positivt gravtest, nu äter jag dessa (se bild). I dem ska det finnas alla vitaminer, folsyra samt omega 3 som man behöver :)


    Tack för tips! :)
  • Vavava

    Jag går in i vecka 7 på onsdag. Jag har världens svullnad på gång! När jag slappnar av och släpper ut magen så ser jag höggravid ut, jag är lite överviktig annars också men nu börjar magen att bukten ut högre upp liksom. Visst borde det gå över?! Vill ju inte skapa misstanke på jobbet redan.

  • Vavava
    Trostar skrev 2019-09-15 16:57:33 följande:

    I förrgår när jag slappnade av magen såg det ut som att jag var i sjätte månaden. Har i vanliga fall en väldigt platt och smal mage.

    Det är lite bättre nu men fortfarande så att det får bli lite lösare kläder ett tag...


    Ah, ni är fler. Vad skönt! Första barnet här, funderar dagligen 100 gånger på vilka symptom som är "normalt" eller inte.
Svar på tråden BF MAJ 2020