• jevana

    BF MAJ 2020

    Hej och grattis till alla som plussat. Om man kan lita på RFSU så ser det ut som att jag också får kliva in här <3



    Erfarenheter av RFSU? Läste just i en nyligen startad tråd att de på senare tid gett falska positiva men hittar ingen mer info om det..

  • jevana
    Billabellan skrev 2019-09-02 13:02:51 följande:

    Är alla med i facebook gruppen eller är det några som tänkt stanna här på familjeliv? Vill gärna vara privat.

    Är det någon som tänkt göra tidigt ultraljud? Jag är i v 5 nu enligt gravidapparna men är så jäkla nojig över om det är något... Så jag tänker gå till en privat och göra tidigt ultraljud...


    Kommer nog stanna här ett bra tag iaf!

    Eftersom jag haft utomkvedshavandeskap 2015 så kommer jag få göra tidigt ultraljud. Senast var det väl i vecka 7 det gjordes, så förhoppningsvis samma nu :)
  • jevana

    Nojig eftersom jag haft ett X tidigare. Fick idag remiss till VUL men får vänta på att de hör av sig om tid. Förhoppningsvis inom 2v iaf. Tog det andra testet i förpackningen idag för att kolla om det blivit starkare sen i måndags och jag tycker minsann det ser rätt så lovande ut! Med x ökade hcg alldeles minimalt.

    Hur mår ni? Molvärk och stickningar i brösten här..

  • jevana
    Rebeckall skrev 2019-09-04 08:33:20 följande:

    Jag inbillade mig inte! Jag plussade idag på bim med ett CB test :) :) det blir mitt andra barn om det går vägen, och jag måste säga att jag är mer rädd och orolig över allt den här gången men såå lycklig!!

    Alla appar säger olika då jag har en menscykel på cirka 35 dagar så jag vet inte vilken vecka jag är i. Jag har 3 olika appar och alla dom säger olika 4,5 och 6 säger dom. Menmen de hjälpte ändå inte att följa apparna förra gången för då blev jag flyttad 2 veckor efter ultraljudet haha. Men alla appar säger iallafall bf 12 eller 13 maj :)


    Grattis! Har också längre menscykel (34) så hade själv räknat ut bf till 10.5, det ville de dock inte alls räkna med då jag ringde och bokade tid för samtal, 28 är vad som räknas med tills ultraljud bevisar annat.. Irriterande att bli bakåtflyttad en vecka sedan när v13 hägrar :D
  • jevana
    Novizen skrev 2019-09-05 16:50:54 följande:

    Fin stegring på testent Jevana :) Får jag fråga hur ditt X kändes? Jag har stickningar/dragningar enbart på vänster sida i nedre delen av magen och blir såklart livrädd för det... :( det gör liksom inte ont på något vis, men det är obehagligt..

    Mycket mer symptom av graviditeten än det har jag inte, nååågot illamående bara.. hur mår ni andra? <3


    Det gjorde ont stundvis. Inte molande utan rejält ont. Tryck, inte drag..vet inte hur jag ska förklara det. Jag var i vecka 6 tror jag då det upptäcktes så det var i god tid, behövde inte opereras. Då ansåg de att det var ovanligt att känna av det så tidigt, men jag verkar vara känslig. Känner varje ägglossning rejält också..
  • jevana
    Trostar skrev 2019-09-06 07:10:35 följande:

    Hur har era symptom varit?

    I vecka 4+5 nu och symptomen varierar väldigt mycket. Ibland hårda coh svullna bröst, ibland mindre svullna. Ibland väldigt öm i dem, ibland knappt alls. Ibland illamående, ibland inte. Sedan före jag visste att jag var gravid har jag vaknat av att jag behöver kissa 1-2 gånger på natten. Inatt var första gången på en vecka som jag inte vaknade. Har också yrsel ganska ofta

    Det enda som är konstant är tröttheten.Somnar sittandes i soffan nu på kvällarna och det är inte likt mig.


    Ja kissnödigheten är inte att leka med just nu :D stickningar i brösten, molvärk i livmodern och kring 14 blir jag astrött, brukar gå över efter en stund igen men just då skulle jag vilja bälga i mig en tunna kaffe. Kaffe är förövrigt jättegott nu - snopet att inte få dricka så mycket. Sött däremot lockar inte det minsta, vilket är mycket ovanligt för mej.
  • jevana
    emeliiiiiie skrev 2019-09-06 09:10:21 följande:

    Jag har oxå en himla molvärk, stickningar i brösten och är super trött. Somnar kl.9 varje kväll.

    Nån mer än jag som redan har barn? Jag väntar mitt tredje (och sista!) ;)

    Så vet hur det funkar men är rädd att denna graviditet ska skilja sig mycket från de förra.

    Tidigare mådde jag illa, hade lätta foglossningar och liten mage - vilket jag har tyckt har varit väldigt skönt så jag hoppas den lilla magen håller insåg nu med. Är 4 år sen jag var gravid sist.


    Har en tjej som snart blir 3 år <3 Liknande molvärk hade jag då också, ömma bröst och mådde illa tills v. 10 men spydde inte förrän på förlossningen.
  • jevana

    Känns som att symptomen blir mildare varje dag nu, är så orolig! Ska pä vul i måndag (6+6) men det känns lika delar skrämmande som lättande.

  • jevana
    Trostar skrev 2019-09-10 05:29:59 följande:

    Samma här. Brösten var jättesvullna och ömma i helgen. Nu är de inte alls lika svullna och ömma. Mår lite illa mest hela tiden och klarar inte av att tänka på vissa maträtter och känslig för lukter, men hur vet man att det är aymptom och inte inbillning? Vecka 5+2 här


    Säg det.. är också rädd att man hittar på symptom som inte egentligen finns. Med dottern kom och gick symptomen också från en dag till en annan så jag borde veta bättre än att oroa mig för allt.. imorse mådde jag illa iaf så det är ju alltid något :D
  • jevana

    Har berättat för min bästa vän, hon fick veta tidigt också förra gången, eftersom jag annars skulle spricka av en så stor hemlighet. Nu har jag ett kvinnligt bollplank <3


    Kattunge15 skrev 2019-09-11 11:27:23 följande:

    Jag vill typ berätta för mig mamma NU men samtidigt är det ju sååå tidigt , v 4 bara! Har ni berättat för fler än er partner?


Svar på tråden BF MAJ 2020