• Siggy

    BF MAJ 2020

    Hej allihop! Jag hoppar också in i tråden. 

    Vill börja med att tacka alla er som delar med er av tankar. Era inlägg tidigare i tråden lugnade mig när jag igår var orolig över än det ena och än det andra. Det visade sig ju att vi är flera som känner precis likadant. 

    För mig är det väldigt tidigt fortfarande, plussade tidigare i veckan och enligt uträkning ska BF vara 12 maj om allt går som det ska.  För mig är det första gången jag plussar och första graviditeten. 

    Ser fram emot att följas åt!

  • Siggy
    Hoffesport skrev 2019-09-09 10:55:18 följande:
    Då är vi två bf 11maj, första barn och första plusset ????
    Men vad roligt! Och stort grattis till plusset
  • Siggy
    Hoffesport skrev 2019-09-09 10:55:18 följande:
    Då är vi två bf 11maj, första barn och första plusset ????
    Oj, ovan smiley som jag skickade i mitt förra meddelande till dig ser galen ut. Sorry! Ville bara skicka en glad! 
  • Siggy
    flickan89 skrev 2019-09-10 18:10:47 följande:

    Det är så roligt att läsa om er alla! Man känner äntligen igen sig i så mycket! 


    Hur har ni det med gravidsymptom? Vad var ert första tydliga "symptom"? 


    Själv gick jag in i v 5 idag (om gravidkalendern stämmer) och jag känner mycket i brösten. Bröstvårtorna är fruktansvärt ömma. Annars är det typ som lite mensvärks-känsla som kommer och går.  Normalt antar jag? Är väldigt förkyld så tänker trötthet och allt det där är förkylningens fel.. 


    Jag uppfattade inget tydlig symptom alls. Trodde det var vanlig mensvärk. Tog ett graviditetstest när mensen blev sen och blev faktiskt väldigt förvånad om än glad såklart. =)


    Jag ska ha gått in i vecka 6 idag men jag känner fortfarande nästan ingenting i kroppen. Inget illamående, inga spända bröst... Hm... Förra veckan hade jag molande värk, typ mensvärk, i magen men nu är det borta. Små stick då och då främst på kvällen. Det som jag märker mest skillnad på är sömnen som har förändrats. Jag däckar runt 21.00  (!) och sen vaknar jag 03.30 och är klarvaken någon timme. Inte så konstigt kanske med tanke på hur jag tidigt jag somnar... men det är liksom som hela sömnen har blivit helt skev. Är trött mitt på dagen också för att som nu runt kl. 17 - 19 vara pigg igen! 

  • Siggy
    Vavava skrev 2019-09-15 16:07:58 följande:

    Jag går in i vecka 7 på onsdag. Jag har världens svullnad på gång! När jag slappnar av och släpper ut magen så ser jag höggravid ut, jag är lite överviktig annars också men nu börjar magen att bukten ut högre upp liksom. Visst borde det gå över?! Vill ju inte skapa misstanke på jobbet redan.


    Samma för mig och går också in i vecka 7 i början av nästa vecka. supersvullen över hela magen! Räknar med att det ska lägga sig.
  • Siggy

    [quote=79953243][quote-nick]Trostar skrev 2019-10-10 09:04:56 följande:[/quote-nick]Hur är era symptom?

    Jag är i vecka 9+4 idag.

    Var väldigt illamående förra veckan, men började äta b-vitamin då. Nu är jag inte alls lika illamående. Kommer illamående då och då.

    Brösten är lika stora som tidigare men inte alls lika spända och ömma. Vaknar varje natt och måste kissa + vaknar tidigt och kan inte somna om ( har ALDRIG haft sömnproblem tidigare). Lite tröttare än vanligt + trög mage.

    Fortfarande oro för missfall. Så orolig för att vi ska komma på kubtestet (i slutet av oktober) och så finns det inget där eller så är bebisen död.... Har inte varit på något vul så har ingen aning om hur det ser ut där inne.

    Mest orolig för att brösten ömmar mindre. Så började mitt senaste missfall....[/

    Jag är i 8+4 och har mått illa och kräkts varje dag + extremt trött en tid. Sen igår kväll så försvann både illamående och trötthet. Och det håller i sig idag också. Inte illamående, inte särskilt trött.... Blir ju direkt orolig! Har inte kub förrän om ca tre veckor. Känns som det är evigheter dit!

  • Siggy

    Hej!

    Är i vecka 17 och tycker nu att min mage slutat växa... och känner mig inte längre gravid. Inte lika andfådd. blir så orolig trots jag hört och läst tusen gånger att man kan må ?oförskämt bra? dessa veckor. Kräktes var dag fram till vecka 12/13 och såg en sprattlande filur på KUB för några veckor sen. Kände mig då lugn... Kan magen gå lite fram och tillbaka? För någon vecka sedan syntes den så tydligt. Nu känns det mest som jag bara gått upp i vikt utan ?poppande? mage. Tre veckor kvar till RUL och känns som hundra år... ville bara skriva av mig!

  • Siggy

    Hej! Nu har jag också varit på rutinultraljud! Allt såg fint ut och vi väntar en liten pojke.

    Vilken fantastisk känsla! grattis alla till era fina små krabater!

  • Siggy

    27/4 Daphodil, pojke

    29/4 viljaa, flicka

    30/4 - SweetCa, pojke

    2/5 - EmmaAF, pojke

    3/5 - Lillfina- tjej,

    Blivande3barnsmamma- pojke

    1/5 - Heilena, pojke, Gabby

    5/5 - jevana, pojke

    6/5 -

    8/5 - Trostar, pojke, Humlan89, flicka

    10/5 - HejsanJenny, flicka, Siggy, pojke

    14/5 - LinneaWookie, flickan89

    15/5 - Stenbocken93

    17/5 - MouS

    20/5 - fladdriga svansen

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    23/5 millemupp

    24/5 - Charlieellerså, pojke

    25/5 - m94

  • Siggy

    Kul att börja fundera på namn. Hos oss är Nils och Emil två favoriter än så länge. Gillar också Axel och Frans.

  • Siggy

    Håller med om att vagnar är en djungel! Vi var och testade vagnar under julledigheten och har köpt en britax smile. Provade Emmaljunga också men anledningen till att vi valde britax var att den är liten ihopfälld. Vi har ganska liten bil och ingen hiss i huset vi bor i. Liten, lätt och smidig var det vi fokuserade på.

  • Siggy

    För mig har det också varierat mycket från dag till dag hur mycket och när jag känt bebis. Vissa dagar har jag upplevt att jag inte känt något alls. Frågade min barnmorska sist jag var där och hon sa att från nu (är i vecka 26+1 idag och var i vecka 24 +2 vid besöket) bör jag känna något litet varje dag. Från vecka 28/29 bör det bli något mer regelbundet under dagen. Har moderkaka i framvägg så det dämpar lite och andra får kanske andra råd.

    Har börjat göra små enkla noteringar morgon, lunch och kväll om om jag känt och vilken intensitet. Det hjälper mig att bli lugn om jag någon kväll tänker att idag har jag ju inte känt något (!!) - då kan jag kika i anteckningarna och se, jo, i förmiddags kände jag visst något och bli lugn av det. Blandar annars lätt ihop alla dagar. Tänker att jag nog helt enkelt fortsätter med små noteringar i mobilen framöver också för att kunna upptäcka mönster.

  • Siggy

    Jag har mått helt ok men befinner mig just nu i världens dipp. Otroligt trött men kan ändå inte sova på nätterna, det gör ont i ryggen och magen spänner. Sammandragningar bara av en kort och långsam promenad. Känner mig frustrerad för minsta lilla gör mig helt slut. Orkar precis med jobbet men när jag kommer hem är jag som en urvriden trasa. Av allt detta blir jag ledsen för det som brukar ge energi ger mig inte energi. 

    Gick in i vecka 30 igår, BF 10 maj, och har optimistiskt tänkt att jag ska jobba fram till en vecka före BF. Har inget fysiskt betungande jobb men däremot mycket krav och stressigt med många olika projekt. Har en jättefin chef som säger att det är helt ok att gå hem och vila eller jobba hemifrån. Men det är svårt att genomföra i praktiken när kalendern är fylld med möten. 

    Usch vilket klagans inlägg det här blev. Hade faktiskt en liknande dipp för några veckor sen där jag bröt ihop hos bm. Varade några dagar innan det vände och orken kom tillbaka lite grann. Hoppas på att den här dippen är en liknande och att jag kommer ur den snart igen. Tror det mesta handlar om för lite sömn och att inte ha någon kontroll på kroppen. 

    Kram på er alla! 

  • Siggy

    Hej!

    Har försökt hålla modet uppe eftersom jag också litar på att beslut som tas är de bästa och förstår rent logiskt varför de tas. Men blev ändå så ledsen och oroad när jag såg att på Danderyd där jag troligen ska föda får partner inte vara med på BB och hemgång bara timmar efter om allt går bra.

    Kram alla!

  • Siggy
    Trostar skrev 2020-03-31 21:13:24 följande:

    Någon här som börjat packa BB-väskan ännu?

    Jag har försökt googla runt på vad man ska ta med sig, men alla skriver ju "Partnern kan hämta det som man har glömt.", men det går ju inte nu :)

    Här får partner vara med på BB eftersom man får ett familjerum, men om partnern lämnar BB får den inte komma in igen. Så därför är det ju bra om man har med sig allt som behövs direkt :)


    Vi har börjat packa så smått nu. På den förlossning vi troligtvis kommer vara på får partner inte stanna på bb och hemgång tidigt om allt går bra. Men vi packar för ett par-tre dagar och för oss alla tre. Man vet ju aldrig. Har hittat en checklista på en app jag har som verkar rimlig. Typ två-tre Uppsättningar av bodies, pyjamas, byxor till bebis. mössa och filt. Sköna kläder till mig.
  • Siggy
    Daphodil skrev 2020-04-23 05:34:25 följande:

    Mina värkar återkom på kvällen, och vid midnatt åkte vi in. Strax före 04 föddes vår pojke!


    Åh, stort stort grattis!
  • Siggy
    Andreaaaa skrev 2020-04-28 17:20:45 följande:

    Alltså det är verkligen jättemysigt att följa födslarna nu, bra sätt att förbereda sig själv mentalt Heja alla!


    Tänkte precis samma! Stort grattis till er som fått era bebisar. Jag har 13 dagar till BF den 10 maj och bara 1,5 dag kvar på jobb. Känns galet spännande och lite läskigt också. Lääängtar!!!
  • Siggy
    Andreaaaa skrev 2020-04-28 17:20:45 följande:

    Alltså det är verkligen jättemysigt att följa födslarna nu, bra sätt att förbereda sig själv mentalt Heja alla!


    Tänkte precis samma! Stort grattis till er som fått era bebisar. Jag har 13 dagar till BF den 10 maj och bara 1,5 dag kvar på jobb. Känns galet spännande och lite läskigt också. Lääängtar!!!
Svar på tråden BF MAJ 2020