• zebra

    BF MAJ 2020

    Hej!

    Är gravid med tredje barnet med bf 6e Maj.

    Inte så mkt symtom än förutom svagt illamående ibland, ömma bröst och lite tröttare än vanligt. Har haft jobbigare illamående vid andra graviditeter så är rädd att det här är ett dåligt tecken.

    Lycka till alla!


    :)
  • zebra
    emeliiiiiie skrev 2019-09-08 19:03:26 följande:

    Denna helg har varit så jobbig men våra två barn! Bråk och tjat hela helgen! Man bli så ledsen och bör man dessutom bubblar av hormoner så frågar man sig ?Hur f ska vi palla med en till?? Kan nån m. fler barn relatera? Jag hoppas verkligen de e som vissa säger, att vissa följer med av bara farten.


    Relaterar!

    Väntar också tredje och vet att det kommer bli underbart i slutändan. Men man kan inte låta bli att bli irriterad o stressad över trots och tjat.

    Vår 5-åring längtar efter att få ett till syskon och har undrat när jag ska få stor mage med bebis i som han får komma och se på sjukhuset (vi har inte berättat än att vi väntar syskon). Det minnet håller humöret uppe iaf.

    Lycka till!
    :)
  • zebra

    Hej alla,

    har inte varit så aktiv här men läst kommentarer mest. Hade RUL igår och allt såg bra ut, vi väntar en flicka :)

    Har två pojkar innan som vill ha lillasyster så det var roligt att det kommer bli så.

    Var kul att se hur hon rörde sig för fullt, gapade, stängde munnen och vände o vred på huvudet så det blev svårt för bm att ta stillbild på den lilla busiga :D


    :)
  • zebra

    Förresten! Blev flyttad framåt i Bf! Blev flyttad 9 dagar från 6e Maj till 15e Maj istället. Tror det berodde på att jag hade oregelbunden mens och äl samt ammade innan jag blev gravid. Så det var inte så konstigt tyckte bm.


    :)
  • zebra

    Hej alla,

    Grattis och lycka till med alla prinsar och prinsessor.

    Det upptäcktes att jag har Hypotyreos i början på graviditeten. Nu är jag i mitten och trots behandling har det blivit sämre. Jag läser om att foster kan få kognitiva störningar om mamman har för lite sköldkörtel hormon. Blir så orolig. Det här är tredje graviditeten men första gången jag drabbas av flera bristsjukdomar. Någon som är med om liknande? :/


    :)
  • zebra
    Heilena skrev 2020-01-03 18:36:26 följande:

    Jag har Hypotyreos sen tidigare (alltså redan innan graviditet). Så länge TSH och T4 är inom referens ska det inte vara någon fara! Se till att kontrollera värdena var 4e vecka! Tyvärr måste man även läsa på lite själv och bli expert på sin egen sjukdom för att kunna konfrontera och sätta press på läkarna.. Men jag vet de som trots höga värden fått ett friskt barn.

    Bli medlem i gruppen Hypotyreos och graviditet på Facebook! Där får man mycket stöd och svar på det mesta! :)


    Jo men det är att jag inte ligger inom referensintervallet. Tack för tipset med fb gruppen ska gå med där! :)
    :)
  • zebra
    Daphodil skrev 2020-01-15 11:06:48 följande:

    Om någon har ett toppentips mot förstoppning tar jag tacksam emot det. Äter redan mycket frukt, fibrer och vätska, men det är verkligen hemskt just nu. Nu köpte jag nåt receptfritt preparat som smakar sågspån, men som sagt, fritt fram med råd.


    Hade samma problem, provade som du. Sen skulle jag börja med Järn varannan dag dessutom. Blev ännu värre. Någon vecka efteråt höjde man dosen järn till 1 per dag och DÅ blev det bra hehe. Min biverkning var dosberoende. Så det hjälpte mig
    :)
  • zebra

    Har haft komplicerade förlossningar med min två tidigare barn och de planerar in akut ks på förlossningen då de brukar luta med huvudet anormalt vilket leder till en fördröjd förlossning med stressade barn. Den ena föddes med ks och andra vaginalt. Nu när man läser om sjukvårdskrisen och alla tragiska förlossningar som orsakats av krisen blir jag väldigt orolig :( Hur blir det nu men till komplicerad förlossning? Någon som känner samma sak?


    :)
  • zebra

    Har inte varit så aktiv här men är i v33 nu och var på provtagning igår för sköldkörteln. Hon på labbet var orolig och tyckte inte jag bör jobba och sjukskriva mig för att undvika smitta. Hörde med BM men hon sa att de tinte kommit några ritlinjer för gravida än och att jag får göra bedömning beroende på jobb och arbetsgivare. Jag jobbar bara nästa vecka sen går jag på fl, men känns som nästa vecka kommer vara kritisk då det är många sjuka hos oss. Jobbar med läkemedelsleveranser till sjukhus, kommun och privatpersoner och tror de flesta vet hur det ser ut hos oss just nu. Tråkigt att den här epidemin bröt ut nu :/ Hur mår ni andra? Jobbar ni som vanligt eöler har ni ändrat er pga smittorisk? Mvh


    :)
  • zebra
    Bettan84 skrev 2020-04-27 09:59:59 följande:

    Nu stoppas det alla planerade kejsarsnitt i Stockholm som saknar medicinsk grund.

    Jag är glad att jag valde att inte göra snitt denna gången (pga den traumatiska upplevelsen jag hade sist ) för jag är redan inställd på en vaginal förlossning men jag lider med andra mammor som har fått sina snitt avbokade :(


    Det stämmer inte då en överläkare på BB sthlm tillbakavisade det.
    :)
Svar på tråden BF MAJ 2020