Inlägg från: malinmalan |Visa alla inlägg
  • malinmalan

    BF MAJ 2020

    Hej allihop!

    Hoppar också på denna tråd efter att ha plussat förra veckan. Känns så overkligt att skriva det då vi varit ofrivilligt barnlösa i ca 4 år och jag trott att det aldrig skulle gå. Plusset kom efter första IVF-försöket. Hoppas så att detta lilla pyret vill stanna!!

    Befruktning skedde 27/8 så idag är det vecka 5+2 :) BF bör vara 19/5 2020.

    Så glad men SÅ nojig samtidigt!

  • malinmalan
    ahland skrev 2019-09-19 16:14:17 följande:

    Stiger hCG verkligen så himla snabbt? Hade ÄL 29-30 aug (fast glad gubbe på CB dubbel hormonindikator den 29e). Tog CB digital söndag den 8 sep (eftermiddagsurin) och fick 1-2 veckor. Tog CB digital igen fem dagar senare på fredag den 13 sep som visade 1-2, och ytterligare ett dagen efter det på lördag den 14 sep och fick då 2-3 veckor. Hade ett digitalt test kvar så jag tog det idag då mina symptom avtagit något (vilket ju inte är helt onormalt) och då fick jag 3+. Eller är det helt normalt? Testar så himla mycket för att jag haft test hemma men också för att jag är rädd för missfall, som många andra...


    Har precis samma funderingar som dig kring detta med minskade symtom. Har också testat som en galning för att se ökning av HCG. Ökar gör det och idag v 5+2 fick jag 3+ i veckor på CB digital och teststreck som var starkare än kontrollstrecket på rfsu.. Så långt känns det jättebra!

    Mina symtom ändrar sig dock hela tiden, från dag till dag och även under dagen. Molvärk till och från, ömmande bröst till och från, drar i ljumskarna ibland, rapig, ibland lite illamående. Illamåendet har minskat en del senaste dagarna och det gör mig mest nojig.

    Är det fler som känner igen sig eller har erfarenhet av symtom som minskar eller varierar mycket i v. 6?? :)
  • malinmalan
    flickan89 skrev 2019-09-19 19:54:58 följande:
    Grattis och välkommen hit! :)

    Jag är också i vecka 6 just nu med första bebisen så kan inte svara på om det är vanligt.. men jag har samma känsla! Mår illa lite till och från, trött på eftermiddagarna och kvällarna om jag inte vilar somnar jag vid 7 senast, brösten ömmar till å från bröstvårtorna håller dock sig ömma hela tiden.. molvärk ibland och igår började jag känna i livmodern typ.. och idag forsade det blod från näsan..

    Man vill känna hela tiden att det är något där! Så fort man inte känner något oroar man sig istället :(
    Tack och grattis till dig också!

    Ja jösses vad man analyserar minsta vink från kroppen just nu! Ibland vet man inte vad man inbillar sig och inte heller.. Jag tar dessutom extra progesteron fortfarande pga IVF:en så då har man ytterligare en faktor som kan vara orsaken till de symtom som ändå finns ;)

    Längtar liksom efter att må riktig illa, haha.. Kommer kanske få äta upp min önskan senare om detta går vägen..
  • malinmalan

    Lägger till mig här också :)

    BF lista 

    1/5 - viljaa, Saandrisen, Lavisa, aejvg, Ngravid 

    2/5 - EmmaAF,, Gabby 

    3/5 - Saga92, EnNathaliee 

    4/5 - jevana, 

    5/5 - ankan6, höstmamma 

    6/5 - blivande3barnsmamma, zebra, fyrasnartfem, 

    9/5 - kanela84, trostar, 

    10/5 - HejsanJenny, 

    11/5 - Hoffesport, almqvist 

    12/5 - siggy, rebeckall 

    13/5- Habba 

    16/5 - Idapidan, 

    17/5 - Humlan1989, 

    18/5 - Nowoli, 

    19/5 - LBP91, LegoS, nellienypon, malinmalan

    20/5 - fladdriga svansen, kattunge15, Miruska, flickan89, 

    21/5 - ahland, 

    23/5 - Nextchapter 

    24/5 wifeV 

    26/5 - Millemupp, pappersdocka

  • malinmalan

    Hej allihop!

    Känner att jag vill dela med mig av en upptäckt ang. gravtest om det är fler än mig här inne som har ovanan att fortsätta testa för att minska nojor om missfall..

    Har idag (v 6+3) känt lite mindre symtom än dagarna innan och blev direkt orolig. För att stilla oron tog jag ett nytt gravtest som idag inte längre blev starkare än kontrollstrecket (vilket det blivit tidigare). Ännu mer oro!!

    Läste då om hook-effekten som tydligen ska innebära att när hcg blir tillräckligt högt så kan gravtest börja sjunka i styrka pga att testen inte kan hantera så höga hormonnivåer.

    Efter att ha druckit en del vatten tog jag ett nytt test 30 min senare som faktiskt blev starkare än kontrollstrecket!! Testade sedan också att späda ut samma urin med hälften vatten och jodå - nu blev teststrecket ännu starkare jämfört med kontrollen :) (testade även med 3/4 vatten och då blev strecken åter lika starka men någon gräns finns det ju åt det hållet med)..

    Det jag vill säga är i alla fall att håll er ifrån att testa för mycket några veckor in i grav då testen uppenbarligen säger väldigt lite nu!! Kanske kan det lugna någon annan testdåre :) Mvh / ska sluta testa ;)

  • malinmalan
    jevana skrev 2019-09-27 19:17:38 följande:
    Vad intressant! Tack för att du delade med dig!

    Jag är inte en testare, nöjde mej med ett test på BIM+1 och ett två dagar senare för att kolla stegring, mest för att jag hade ett test överlopps. Mer är så är jag väl för snål för :D
    Vad skönt det låter!! :) Bara en dum ovana att hålla på att testa vidare. Nu ska jag i alla fall sluta efter upptäckten igår. Testen säger ju uppenbarligen inte mycket längre ändå :)
  • malinmalan

    Här är en till som tyvärr måste lämna denna grupp.. Fick besked om missed abortion på KUB-ultraljud i förra veckan =(

Svar på tråden BF MAJ 2020