• Thu 26 Sep 2019 13:54
    55835 visningar
    3640 svar
    3640
    55835

    BF MAJ 2020

    Hej vänner Glad

    Idag var mitt första möte med BM så nu hoppar jag in i detta forum. Jag är i v7+0 enligt den app jag använder, men BM sa 7+3. Jag håller mig till 7+0 tills vidare då appen har data på min ägglossningsdag. Dessutom vill jag hellre bli positivt överrraskad och framflyttad än tvärtom. UL i v13 får avgöra närmre.

    Jag håller med er alla som känner oro inför missfall. Dock har jag bestämt mig för att vara envist optimistisk eftersom jag har 0% kontroll över situationen. Tills annat visar sig så kommer det här gå bra för oss alla <3 (jag är för övrigt en orolig person, på gott och ont)

    Som Daphodil skriver här ovan känns illamåendet sådär just nu. Att gå från att ha haft enorm aptit på mat tidigare veckor till att dagens intag nu består av mariekex, saltiner, frukt och lite kokt pasta är rätt sorgligt. Vimmelkantig och konstant ont i magsäcken. Jag har bara spytt naturligt en gång men jag har själv forcerat det ett antal gånger när det har gjort riktigt ont. Då har det känts bra i 30 sek och sen har ömheten återvänt. Jag mår illa hela dagen och på kvällen använder jag värmeflaska för att få magen att kännas något mindre öm vid sänggående. Jag har dessutom en extra kudde bakom huvudet för att få ömheten att hamna i nedre delen av magsäcken istället. Då blir det mindre obehagligt tycker jag. Jag är nyfiken på att använda frysklamp på magen också, inte gjort det än. 

    I 4 dagar har jag använt Seaband men jag tror att de trycker för lite av sig själva mot mina handleder. Mina handleder är 15 cm i omkrets så jag trycker manuellt på knappen (med armbandet på) i några minuter men det har inte skett några underverk ännu. Vet inte hur små barnarmbanden är men just nu har jag inte lust att köpa dem också. 

    Det blir vårt första barn och den är beräknad till 15 maj

    Kramkram

    Stenbocken

  • Thu 26 Sep 2019 14:02

    BF lista

    1/5 - viljaa, Saandrisen, Lavisa, aejvg, Ngravid

    2/5 - EmmaAF, Gabby

    3/5 - Saga92, EnNathaliee, JohannaMem

    4/5 - jevana,

    5/5 - ankan6, höstmamma

    6/5 - blivande3barnsmamma, zebra, fyrasnartfem, Rasmusmamma88

    9/5 - kanela84, trostar,

    10/5 - HejsanJenny,

    11/5 - Hoffesport, almqvist, LinneaWookie, DTFM

    12/5 - siggy, rebeckall

    13/5 - Habba

    15/5 - Stenbocken93

    16/5 - Idapidan, someone33, M1lla

    17/5 - Humlan1989,

    18/5 - Nowoli, Söstrami83, citronen95

    19/5 - LBP91, LegoS, nellienypon, malinmalan, Stompelompa

    20/5 - fladdriga svansen, kattunge15, Miruska, flickan89,

    21/5 - ahland,

    23/5 - Nextchapter, Arrowl

    24/5 - wifeV, smirreochsmulan

    26/5 - Millemupp, pappersdocka, M94, Bettan84

    28/5 - trudellutt, Rhubarb

    30/5 - kristina27, extrembarnlängtan

    31/5 - Miss XXX, Enniie

    4/6 - JordemorKattis

  • Fri 11 Oct 2019 12:25

    Vi kommer göra KUB men pga av låg ålder får jag söka mig privat. Det känns angeläget eftersom jag har kromosomavvikelser i släkten. Det viktiga för oss är att få information tidigt om att risken är hög för avvikelser. Då kan man fatta ett beslut om hur man går vidare och inte bli "tagen på sängen" senare.

  • Thu 17 Oct 2019 18:38
    Daphodil skrev 2019-10-17 15:51:05 följande:

    Hur mår alla? Jag mår mycket bättre nu i v 13. Illamåendet har kommit tillbaka lite, men jag är inte alls lika förlamande trött och det är skönt!


    Skönt att det börjar bli bättre för dig!

    I v11 nu och det går framåt. Har börjat lära mig att leva med illamåendet. Ibland har jag inte mer än 1 minuts förvarning tills jag spyr men ofta kan jag återgå till att äta min mat direkt efter. Man får kämpa på och så länge man tycker själva maten i sig inte gör en illamående så är det bara att äta. Har en standardsoppa jag tar med till jobbet varje dag med torsk, potatisbitar och grönsaker. Den smakar bara lätt av grönsaksbuljong så den känner jag mig trygg med att äta. Kött är omöjligt att få i sig...urk!

    Har ni några maträtter ni absolut inte klarar av samt några som ni vågar äta med hänsyn till illamående?
  • Sun 20 Oct 2019 17:56
    Andreaaaa skrev 2019-10-18 14:02:18 följande:
    Samma här, alltså jag kan äta fisk och kycklingfilé men absolut inget mustigt och starkt luktande kött. Tanken på revbensspjäll får det att vända sig i magen på mig... Tyvärr är jag rätt osugen på mycket grönsaker också, helst vill jag bara äta vitt mjöl och socker typ :-S
    Imorgon blir det 3:e veckan på jobbet med torsksoppan, hihi. Jag saknar också att vilja äta grönsaker, en morot då och då på sin höjd. Kyckling har börjat bli svårt också, suck!

    Har du provat att göra en frukt/bär smoothie? Gjorde min första idag med lite mild yoghurt, vatten och faktiskt 1/2 msk kokosolja för fettets skull. Banan, blåbär och lite annat. Det blev 7,5 dl som jag varsamt drack upp under en timmes tid. Tror magen tyckte det var OK, framförallt konsistensen.
  • Wed 30 Oct 2019 15:30
    LinneaWookie skrev 2019-10-30 08:28:02 följande:

    Någon fler som fortfarande mår sjukt illa..? Jag är i vecka 11+6 nu och trodde för några dagar sedan att det avtagit lite, men nu har jag kräkts två dagar i sträck, var tvungen att panikspy i en jävla buske på väg hem från jobbet igår, haha  

    Är dock fortfarande "glad" att jag mår illa, då det känns som det mest säkra tecknet på att krypet fortfarande mår bra och utvecklas som hen ska.
    Har UL för KUB imorgon! 


    Jag har också kub imorgon, efter lunch, hoppas det går bra för oss båda Glad

    Illamåendet är fortfarande märkbart, tycker nog att det skett en stegring sedan en vecka tillbaka. I söndags behöll jag ingenting på kvällen trots otaliga försök Rynkar på näsan

    Det där med att spy i en buske kan jag relatera till, stackars dig. Jag spydde på flyget hem i vecka 7. Jag letade febrilt efter en spypåse för jag ville verkligen inte orsaka spya runt hela mig. Som tur var hittade jag en. Ibland kommer det olägligt. Flygvärdinnan tyckte jag var proffsig iaf Skrattande
  • Wed 30 Oct 2019 15:30

    11+6 är jag i förresten!

  • Thu 31 Oct 2019 16:17
    +1

    KUB avklarad här med och det gick jättebra!!!

    Blev lite rörd när jag såg den röra sig hej vilt i magen Glad

    Tillbakaflyttad med 5 dagar men jag var nästa beredd på det. Håller fast vid mitt BF 15 maj så länge. 

    Hoppas ni som fått göra extra undersökningar (NIPT, fv prov, mk prov) får positiva besked inom kort, jobbigt att vänta och våndas Hjärta

  • Sat 2 Nov 2019 13:56

    LinneaWookie: kanske är det någon som råkade klicka på ditt inlägg och begära radering när de skulle ta bort egna dubletter i närheten av ditt inlägg?

    Någon mer som mår skitdåligt idag? Har mått illla i mer än 6 veckor och det tär på psyket mer än nånsin. Jag vill bara kunna äta normal mat och inte behöva lämna matbordet för att spy mitt under en måltid. Jag kommer ihåg 10 min i vecka 8 när jag mådde riktigt bra, all övrig tid har det varit mer eller mindre kasst.

    Ska till Sthlm på jobbresor de två kommande veckorna och det är en stress i sig att inte kunna ha kontroll över matsituationen som man har hemma. Funderar på att ha mycket yoghurt och banan på arbetsplatsen så att man kan få i sig något iaf. Jag får äta hotellfrukost riktigt tidigt så att inte kollegorna ser hur jag kämpar med maten Rynkar på näsan

  • Sun 3 Nov 2019 19:35
    Bettan84 skrev 2019-11-03 18:52:36 följande:

    Går in i vecka 12 imorgon . Jag är glad men samtidigt livrädd . KUB bokad 13 November . Den här oron tar kål på mig .

    Jag brast i tårar imorse , det blev helt enkelt för mycket ... Jag har gått upp i vikt 1 kilo bara men det känns som 10, känner mig så svullen i kroppen och jag har inte kunnat träna då jag haft illamående hela tiden som nu avtagit nästan helt.

    På jobbet hör man ofta hur ovanligt stor magen är...

    jag är 162 lång och väger 60 kilo... de säger ?ja du kanske har två i magen :O? ... jag tycker inte det är så roligt med alla kommentarer .... tyvärr ..

    Man vill bara veta att bebben mår bra , skiter egentligen i hur jag mår så länge man vet att den är ok men nu vet man ingenting .... Och man känner sig så risig och ofräsch och blä...

    Ledsen för negativt inlägg men jag ville bara skriva av mig <3


    Jag började räkna dagarna 3 veckor innan mitt KUB. Då gick tiden otroligt långsamt. Det enda du kan göra är att vänta och sysselsätta dig med annat tills KUB dagen infinner sig. Har tyvärr inget bättre tips än det.

    Synd att du får kommentarer på jobbet som får dig att må sådär. Det ska de sluta med genast. Kanske kan du samla mod till dig och be dem som kommenterar din kropp attt sluta med det för att det inte hjälper dig att må bättre?

    Stora kramar!
Svar på tråden BF MAJ 2020