• Tue 24 Sep 2019 08:45
    56604 visningar
    3640 svar
    3640
    56604

    BF MAJ 2020

    Hej alla glada preggosar <3

    Jag plussade 7/9 efter IVF-försök nummer xxx med två missfall i bagaget (ett i oktober '18 och ett i maj i år). Vi började med utredning i aug för ett år sedan och de kom fram till manlig faktor, alltså för få spermier per "laddning". Blev gravid två gånger som sagt men ena slutade i MF i vecka 9 och andra i MA vid ungefär samma tidpunkt.

    Så detta är tredje gången gillt, och hittills bådar det gott då jag har starka symptom som jag inte haft innan. Har nu mått jätteilla i ungefär 4-5 dagar, och jag kände inte ett uns av illamående de andra gångerna. Är i v 7+1 idag, och tiden sniglar sig fram såååå långsamt.
    Enligt alla gravidappar bör BF vara 11/5 2020

    Om det finns en FB-grupp går jag hemskt gärna med. Efter förra gången "lovade" jag mig själv att inte gå med i några roliga grupper förrän efter v12, för det är så hjärtskärande att behöva förklara allt/gå ur en grupp efter att ha varit där ett tag. MEN då mina symptom är så starka denna gång är jag mer hoppfull, och känner ändå att det är värt att gå med- kan inte hålla mig!

    Ska bli kul att följa alla

  • Tue 24 Sep 2019 09:12
    EnNathaliee skrev 2019-09-24 09:08:06 följande:

    Vad kul, och grattis!! Håller tummarna för att det går vägen :D Det finns en hemlig grupp på fb, skriv till Vinmonster så fixar hon in dig :)


    Tack, vad snällt <3 
  • Thu 10 Oct 2019 11:34
    Trostar skrev 2019-10-10 09:04:56 följande:

    Hur är era symptom?

    Jag är i vecka 9+4 idag.

    Var väldigt illamående förra veckan, men började äta b-vitamin då. Nu är jag inte alls lika illamående. Kommer illamående då och då.

    Brösten är lika stora som tidigare men inte alls lika spända och ömma. Vaknar varje natt och måste kissa + vaknar tidigt och kan inte somna om ( har ALDRIG haft sömnproblem tidigare). Lite tröttare än vanligt + trög mage.

    Fortfarande oro för missfall. Så orolig för att vi ska komma på kubtestet (i slutet av oktober) och så finns det inget där eller så är bebisen död.... Har inte varit på något vul så har ingen aning om hur det ser ut där inne.

    Mest orolig för att brösten ömmar mindre. Så började mitt senaste missfall....


    Gick in i vecka 10 idag. Har mått illa av och till varje dag sedan v7 ungefär, mest precis innan middag (mellan 17 och 18) och andra tider på dygnet när jag börjar bli hungrig. Har även varit extremt trött, har gått och lagt mig senast 21 varje kväll i flera veckor , helt magiskt att sova 9h varje natt!
    Nu känner jag mig något piggare  

    Fortfarande lite orolig då jag gått igenom ett MF och ett MA tidigare, men de gångerna hade jag NOLL symptom, så allt jag känner nu plus att vi sett hjärtat slå på tidigt VUL i v7+4 gör att jag känner mig hyfsat lugn.

    Håller alla tummar för dig!
  • Thu 10 Oct 2019 14:32
    Gabby skrev 2019-10-08 07:30:37 följande:

    Jag är i v. 11 och har inte så mycket symptom förrutom när jag rör mig. Går jag upp till övervåningen hemma får jag knappt luft och blir sjukt andfådd. Igår gick jag på en liten promenad på lunchen och höll inte på ta mig tillbaka, och då gick jag knappt 2 km totalt. 
    Har varit väldigt aktiv under alla år men nu är de som att jag gått in i en vägg. Jag får ingen luft :/


    Jag har också varit fysiskt aktiv alltid alltid och har normalt god kondis, men nu är det samma för mig som du beskriver ovan. Ok, inte riktigt så illa att jag inte får luft, men jag blir andfådd av bara en trappa, känns helt sjukt.
  • Thu 10 Oct 2019 15:02
    emeliiiiiie skrev 2019-10-03 08:34:05 följande:

    Man blir ju dock väldigt nojig och rädd att ett missfall är på G.. Har en lätt molvärk (inte alls som mensvärk men..) och lite blodblandade flytningar.

    Någon i denna tråd som haft missfall tidigare? Hur märkte man att det var ett missfall?


    Två gånger, eller egentligen missfall en gång och MA en gång. För mig började missfallet med rosa spottings som sen blev mer och mer röda/färska. Det höll på i några dagar, vi var på VUL som visade en gulesäck men inget foster... Så då var det ganska självklart att det var något fel. Detta var i vecka 8. "Allt" kom ut två dagar senare... Stora klumpar och jätteont gjorde det också. Men jag hade inte direkt ont innan, när det bara blödde lite.

    Andra gången var det ett MA; så embryot hade slutat växa i v6 men inget hade kommit ut när vi var på VUL i v9. Hon såg ju på storleken att något var fel, och vi fick bara "vänta ut det". Någon dag senare började det småblöda och sen kom det mer och mer. Den gången hade jag så ont att jag inte kunde annat än att ligga på badrumsgolvet och jämra mig.

    Men blödningar kan uppstå av en MASSA olika orsaker, så det är ingen idé att oroa sig egentligen så länge det inte är mycket och färskt blod.  Allas erfarenheter är ju olika, vissa blöder en massa  trots att allt är som det ska.  Svårt att säga <3 <3 Håller alla tummar.
  • Fri 11 Oct 2019 10:07
    lillpeanut skrev 2019-10-11 09:40:05 följande:

    Finns det någon annan kaffefanatiker här?

    Innan graviditeten kunde jag lätt dricka 5-6 koppar om dagen, tycker det är riktigt svårt att hålla det till 2.... Några tips på substitut som inte är te? ??


    Finns gott koffeinfritt snabbkaffe från ICA Gott Liv. Jag tycker i alla fall det är gott, gillar vanligtvis "klassiskt" kokkaffe/bryggkaffe-typen som inte är så syrligt utan mer gammaldags och nötigt. Dricker bara svart. Älskar Änglamarks ekologiska snabbkaffe vanligtvis och detta koffeinfria från ICA Gott Liv är ganska lika i smaken.
    Men kan man inte tänka sig snabbkaffe som "format" så vet jag inte . De flesta snabbkaffevarianter tycker jag också är äckliga, men just Änglamarks har jag "vuxit upp med" och det är helt ärligt mitt favvokaffe. Blev positivt överraskad att det koffeinfria ICA hade var hyfsat likt.

    Dock har jag inte varit sugen på kaffe nästan alls sedan jag började må illa varje dag, så jag har inte behövt dricka det koffeinfria heller... Har bara druckit typ en kopp var tredje dag nu av det vanliga. Mår illa av tanken på kaffe de flesta dagar.
  • Fri 11 Oct 2019 10:36
    Daphodil skrev 2019-10-11 10:18:24 följande:
    Samma här! Drack kaffe hela graviditeten med dottern, men nu är det vidrigt sen vecka 7. Inatt drömde jag att min chef serverade mig kaffe och att jag kände mig tvungen att dricka. Det var hemskt!
    Haha usch, paniken!  Skrikandes
  • Sun 13 Oct 2019 19:02
    lillpeanut skrev 2019-10-12 15:14:16 följande:

    Måste bara fråga, är ni också sjukt hungriga? Är typ hungrig hela tiden, och det är ingen vanlig hunger utan nån form av animaliskt måste-äta-NU hunger. Vill dessutom mest äta fett och saltiga grejer, men har en överdrivet nyttig sambo, dels är det ju inte bra att äta sånt. Vad ska man göra? Vill bara trycka i mig chips och hamburgare typ, haha...


    Både och. Mår illa av tanken på det mesta just nu, men "måste" samtidigt äta ganska ofta för att INTE må ännu mer illa. Det är just när jag börjar bli på gränsen till hungrig som jag mår som värst. Är nog inte hungrigare än vanligt, men jag är en sådan som ofta är hungrig oavsett så...

    Är dock glad och lättad över illamåendet då jag varit så rädd för ett tredje missfall och de gångerna det gått åt skogen har jag inte haft symptom alls. Så illamåendet är välkommet, hur sjukt det än kan låta.
  • Mon 14 Oct 2019 14:38
    Bettan84 skrev 2019-10-14 11:03:50 följande:

    Jag går in i vecka 9 (8+1) . Jag är så himla orolig för MF jag kan verkligen inte hjälpa det :(. Kan inte glädjas till 100% och det känns surt.

    Som någon skrev tidigare- vi väntar ju på barn ej MF :) så jag försöker tänka så men det är svårt .

    Imorgon är det vårt första möte med BM. Man hoppas på att få höra ett litet hjärta men visst är det tidigt ?

    Fick någon av er göra det vid första mötet ?

    Kram på er alla


    Vi såg hjärtat slå redan i 7+4 (v8), men vi gjorde IVF på en klinik och då får man alltid tidigt VUL. 
    Har tidigare gått igenom ett MF och ett MA så att få se hjärtat picka på skärmen efter alla nederlag var HELT magiskt <3.

    Vet inte hur tidigt man brukar göra vanliga UL alltså inte vaginalt- jag har bara blivit gravid genom IVF hittills och detta är första gången vi kommit så här långt
  • Mon 14 Oct 2019 14:39
    MMX86 skrev 2019-10-14 12:55:01 följande:

    Är det någon här som är med i Facebook-gruppen? Har skrivit till vinmonster men tror inte hon är så aktiv här kanske? :)


    Hej! Du kan även skriva till mig Jag och vinmonster hjälps åt nu
Svar på tråden BF MAJ 2020