• Aryzza

    BF MAJ 2020

    Nu vågar även jag hänga på här :) har vart på KUB och fått bra resultat. Beräknad till den 10e maj, första barnet, blev till på första IVF-försöket.

    Mår fortfarande fruktansvärt illa De flesta dagar men spyr aldrig. Undrar också vart mitt jävla glow är någonstans :D

  • Aryzza
    LinneaWookie skrev 2019-11-16 08:38:23 följande:

    Har själv varit lite osäker eftersom jag aldrig själv haft riktigt svår och ihärdig influensa, jag har svårt att se att det är en "grej". Har aldrig tagit t.ex svininfluensa-vaccin då det bara känts som en skrämselgrej då läkemedelsföretagen vill tjäna pengar på den rädslan. Men självklart är jag generellt för vaccin, är absolut inte anti! Lär ta detta eftersom det rekommenderas starkt till gravida.. tänker att jag gör det både för barnets skull och för andra runt och kring mig. Förhoppningsvis blir jag inte sjuk av vaccinet.


    Jag kommer också absolut vaccinera mig. Förutom att man själv kan bli inlagd och behöva respirator om man blir sjuk har forskning visat att risken för fosterdöd ökar med upp till 50 % om man får influensan och risken kvarstår även efter man blir frisk. Vet att det inte är fullgott skydd men bättre än inget.
  • Aryzza
    Andreaaaa skrev 2019-11-16 12:48:28 följande:

    Ökar med 50%, som i att risken går från typ 1% till 1,5% eller att det är 50% risk att fostret dör om man får influensa? Stor skillnad, det första känns försumbart och det andra rätt galet..?


    Nu hittade jag så klart inte den sidan jag läste det igen men en annan där det stod att risken dubblades. Så då rimligtvis från 1% till 2% eller vad man nu har för risk från början. Iofs försumbart men för mig personligen en onödig risk att ta.
  • Aryzza
    Novizen skrev 2019-12-12 19:12:02 följande:

    Hej allihopa! Tror inte jag skrivit i tråden sen jag plussade, men läser ofta :) vad kul att så många i tråden varit på RUL nu! Även jag var iväg idag, och gissa vad det blir för kön?! ;) haha en pojke här med!!

    Min barnmorska sa att min moderkaka ligger långt ned, och jag bokades därför in på ett till ultraljud senare för att se om den flyttar sig av sig självt.. någon mer som varit med om samma?


    Inte jag personligen men har tre vänner som haft och på alla tre har den flyttat sig till nästa UL :) Om den inte flyttar sig kan det bli kejsarsnitt.
  • Aryzza
    zebra skrev 2020-03-20 07:03:39 följande:

    Har inte varit så aktiv här men är i v33 nu och var på provtagning igår för sköldkörteln. Hon på labbet var orolig och tyckte inte jag bör jobba och sjukskriva mig för att undvika smitta. Hörde med BM men hon sa att de tinte kommit några ritlinjer för gravida än och att jag får göra bedömning beroende på jobb och arbetsgivare. Jag jobbar bara nästa vecka sen går jag på fl, men känns som nästa vecka kommer vara kritisk då det är många sjuka hos oss. Jobbar med läkemedelsleveranser till sjukhus, kommun och privatpersoner och tror de flesta vet hur det ser ut hos oss just nu. Tråkigt att den här epidemin bröt ut nu :/ Hur mår ni andra? Jobbar ni som vanligt eöler har ni ändrat er pga smittorisk? Mvh


    Jag har valt att jobba hemma igår och idag för att slippa busspendla. I vanliga fall samåker jag och min man till jobb men han är borta med jobbet de här två dagarna. Annars går jag till jobbet som vanligt. De är stenhårda hos oss och har skickat hem folk som är minsta snuviga så arbetsplatsen är nästan tom, känns inte som någon större fara att bli smittad.
Svar på tråden BF MAJ 2020