• Daphodil

    BF MAJ 2020

    Eric2014 skrev 2019-12-17 16:05:09 följande:

    Idag var vi på rul och fick reda på att vi väntar en lillasyster ????


    Grattis! Tjejerna börjar samlas nu ändå
  • Daphodil
    Lillfina skrev 2019-12-17 20:18:20 följande:

    Idag fick jag veta att jag blir avstängd ifrån jobb pga hot och våld. Så nu blir de att skicka in papper till FK och så kommer jag få gå hem i början av mars.


    Får jag fråga vad du jobbar med?
  • Daphodil
    SweetCA skrev 2019-12-18 08:31:51 följande:

    Kul att se listan växa fram med vad vi alla väntar Hjärta

    hur tänker ni med bebis kläder? har hittat en lista för sånt man behöver hemma (x antal omlottbodies, byxor, strumpor, pyamaser, koftor, sparkdräkt o mössor)


    Men hur tänker ni ex när man ska åka från bb? promenera? åkpåse?
    Liten utmaning med april / maj vädret som växlar en del. 


    Med dottern hade vi tagit med en hängsel-sparkdräkt som satt urdåligt, och ingenting att ha under. Kände oss urdumma! Eftersom vi låg kvar två dagar på BB hann det komma släktingar med bättre kläder, så det löste sig. Så ta med några bodysar och byxor. Tror inte du kommer behöva åkpåse i maj, räcker nog bra med jacka och filt.
  • Daphodil

    Kan bara tala från egen erfarenhet, men tipsar att inte köpa på er för mycket innan bäbisen kommer. Det kanske blir århundradets varmaste maj, eller den kallaste. Vi köpte massa onödig "bråte" med ettan, som vi sen aldrig använde. Man hinner köpa de icke-essentiella sakerna senare.

  • Daphodil
    m94 skrev 2019-12-18 23:23:47 följande:

    Nu har jag inte ens börjat handla men av nyfikenhet, vad skulle du uppskatta är lagom att börja med innan bebis kommer? :)


    Babyskydd om man har bil, vagn, spjälsäng, amningskudde om man tänker amma, skötbord med blöjor och våtservetter (rekommenderar ett skötbord för varje våning om ni har tvåvåningshus), några kläder i strl 50, en filt eller två. Vi hade också ett sovnäste, men det är inte alla som använder det.

    Detta är en personlig åsikt och ingen sanning såklart
  • Daphodil
    Gabby skrev 2019-12-19 11:39:13 följande:

    Håller inte med om amningskudde.. Jag köpte en som aldrig användes. Tyckte den bara var klumpig. Spjälsängen började vi använda först efter typ 6 månader. I början sov sonen mellan oss i ett babynest. Tänker man sova som oss så behöver man inte heller köpa säng innan bäbisen kommer. 


    Vi använde heller inte spjälsäng första halvåret. Vi hade ambitionen men barnet ville inte. Men eftersom egen säng rekommenderas så är det ju toppen om det finns och funkar.
  • Daphodil
    Skejtgejt skrev 2019-12-19 14:15:01 följande:

    Hej alla :) ny i tråden och helt ny på fl :)

    Väntar barn 2 och var på RUL igår och fick se vår lilla dotter som är beräknad till 25 maj. Har en son sen innan så superkul med en av varje ?


    Välkommen och grattis! Kul med fler flickor i denna pojkviktade tråd
  • Daphodil
    Heilena skrev 2019-12-22 19:28:27 följande:

    Vecka 22 nu, har moderkakan i framvägg och ikväll fick jag SE sparkarna i magen! Så himla häftigt!! Självklart verkar han inte vilja visa pappan att han sparkar, utan slutar så fort han tittar, haha.


    Samma här fast med kännandet! Bäbisen sparkar så hela jag studsar känns det som, men så fort pappan lägger handen på är det blickstilla.
  • Daphodil

    Imorrn går jag in i v 23. Helt surrealistiskt att bäbisen nu skulle kunna överleva en födsel, även om jag såklart vill att han stannar minst 15 v till.

    Häftigt att många av oss nu gjort RUL och närmar sig/är mer än halvvägs

  • Daphodil
    Charlieellerså skrev 2019-12-29 13:03:26 följande:

    Är det någon här som redan fått besvär med foglossning? I två nätter har jag nu haft såå sjukt ont. Har suttit i varm dusch mitt i natten för att lindra smärtan. Sovit trerummare sista nätterna.Alvedon hjälper inte alls. Det ilar i hela bäckenet och strålar ner i benen. Har även ont när jag sitter. Det slog till från en dag till en annan. Är i v 19+0 i dag. Är förskollärare och fattar inte hur det här ska gå i flera månader till. Har foglossningsbälte sedan förut och även tensapparat. Men så här illa har det inte varit så tidigt förut.

    I övrigt så har jag en livlig liten krabat i magen. Nu känner jag sparkar flera gånger om dagen, även utanpå.

    Hur mår ni andra i respektive vecka ?


    Vad jobbigt. Kanske en (ny) tur till sjukgymnast och/eller sjukskrivning framöver?

    Jag känner av lite diskret i rumpan ibland, men det är verkligen inget att klaga på. Klarade mig förra graviditeten så jag håller tummarna. V 24 imorgon.
Svar på tråden BF MAJ 2020