• Daphodil

    BF MAJ 2020

    Jag har ökande besvär av kraftiga smärthugg i hö ljumske när jag ska byta position i sängen. Det gör så ont att jag får avbryta rörelsen. Är detta ligamentsmärtor, eller foglossning?

  • Daphodil
    Stina17 skrev 2019-12-30 21:15:57 följande:

    Hej! Har inte varit aktiv skriftligen i tråden men läst aktivt sedan den startade! Grattis till alla era mirakel! <3 Vi har en son sedan tidigare som föddes augusti 2018. Var på rul idag och allt såg jättefint ut. Vår son ska få en lillasyster! <3 Magkänslan hos oss båda sa flicka och det var roligt att den stämde även denna gången Vi är så tacksamma och lyckliga över vårt lilla mirakel. Hoppas på att få vara med i den hemliga facebookgruppen

    Mvh


    Välkommen hit och grattis till flickan!
  • Daphodil
    Habba skrev 2020-01-01 19:36:28 följande:

    Här blir det en Nike. Smilla, Dagmar och Amanda står på listan över andranamn.


    Mysigt att se namnet Dagmar. Det hette min farmor.
  • Daphodil

    Idag var jag hos BM och mätte magen och lyssnade på hjärtat. Självklart är även denna bäbis Rh-positiv, till skillnad från mig, så det blir en spruta denna gång med.

  • Daphodil
    zebra skrev 2020-01-03 18:26:41 följande:

    Hej alla,

    Grattis och lycka till med alla prinsar och prinsessor.

    Det upptäcktes att jag har Hypotyreos i början på graviditeten. Nu är jag i mitten och trots behandling har det blivit sämre. Jag läser om att foster kan få kognitiva störningar om mamman har för lite sköldkörtel hormon. Blir så orolig. Det här är tredje graviditeten men första gången jag drabbas av flera bristsjukdomar. Någon som är med om liknande? :/


    Hur ofta har du kontrollerat värdet och ökat dos?
  • Daphodil
    Nextchapter skrev 2020-01-07 22:25:55 följande:

    Hej på er!

    Nu har vi äntligen varit på RUL och allt såg jättebra ut! Phu! Nu kan jag våga slappna av lite och verkligen glädjas åt detta på riktigt och berätta. Har haft en sån oro. Såklart i onödan men svart att inte va nervös alls :)

    Vi har även kikat lite på barnbarn, och den jag va inne på som hade passar bra för mig som bor lite ute på landet Emmaljunga nxt90f kändes lite för klumpig o tung tyvärr, så nu är vi inne på en Britax Smule 3 istället, tror det blir mkt bättre :)

    Har fler av er beställt/ kikat bestämt er för vagn o babyskydd mm? :)

    Nu känner jag mig redo att gå med i facebookgruppen. Vem va det som hjälpte till med den nu igen? :)


    Grattis! Men är det inte lite tidigt att tänka på barnbarn?

    Vi har en superbra Stokke-vagn sen innan, men den började användas först från sittålder med dottern. Ser så mycket fram emot att få sätta på liggdelen, som jag tycker är så fin.
  • Daphodil
    SweetCA skrev 2020-01-09 19:34:47 följande:

    Skönt, har inte mitt tillväxt ul förrän i vecka 33. Känns lite trist att det är så långt bort! Ska du göra fler?


    Ja, ett i v 32 också. Vi hade ett MA i v 16 med tillväxthämning, det kanske är därför vi fick göra "tidigt" tul nu?
  • Daphodil
    SweetCA skrev 2020-01-10 07:14:36 följande:

    Hur bra koll har ni på vikten? Min vikt är väldigt varierande de senaste veckorna, går upp 1.5-2 kg och sen ner en del igen. Äter ungefär lika mycket som vanlig och har koll på kcal, ungefär lika mycket salt. Vet inte om det är något man måste kolla / oroa sig för. 


    Jag har inte tänkt på vikten alls, och tror inte man behöver det så länge man inte rasar i vikt. BM kommer ju börja väga dig regelbundet från ca v 25 också.
  • Daphodil
    Trostar skrev 2020-01-12 08:42:57 följande:

    Vet ni hur ni ska vara föräldralediga framöver?

    Jag sökte föräldraledigt nu i veckan Har en massa sparad semester + komptid så jag valde att ta första månaden semester. Därefter tar jag föräldraledig till årsskiftet. Planerar att byta jobb efter det. Hittar jag ett nytt jobb så byter jag och mannen av runt årsskiftet, annars är jag nog hemma någon månad till. Kommer att arbeta fram till två veckor innan BF.

    Förhoppningen är att barnet börjar på förskola först januari 2022.

    Hur har ni planerat? har ni sökt om föräldraledigt från jobbet ännu?


    Jag tar semester 3v innan BF, sen är jag ledig åtminstone 10 mån. Skulle vilja återgå till jobbet sen, men för makens skull kommer jag kanske behöva vara hemma längre. Han har uppoffrat sig stort för min karriär tidigare, så vill göra samma sak för honom.
Svar på tråden BF MAJ 2020