• Daphodil

    BF MAJ 2020

    HejsanJenny skrev 2020-01-13 14:15:21 följande:

    Var just hos bm. Enligt nya riktlinjer för gravida med högt blodtryck så sätts man igång någon gång mellan 37+0 och 39+0. Känns skönt att veta redan nu att jag inte kommer behöva gå över tiden, vilka historier man har hört om förstföderskor som går över nästan 2 veckor!


    Så skönt!
  • Daphodil
    ankan6 skrev 2020-01-14 14:20:20 följande:

    Var känner ni oftast sparkarna?

    Tycker han ofta ligger så lågt så det blir ett jäkla tryck långt ner typ under troskanten? Känner de flesta sparkarna på höger sida också, alltid under naveln. Kanske tom ligger på sniskan? Blir ett rätt obehagligt tryck och ffa blir jag ju så sjukt kissnödig vilket jag blir galen på. Fick springa in i en dunge och akutkissa nyss på hundpromenaden trots att jag gick på toa precis innan haha


    Överallt, känns det som. Ner mot ljumskarna, ut mot sidorna, upp i revbenen, ibland ner mot blåsan. Han är mer aktiv än vad min dotter var. Med henne åkte jag in ett par ggr under olustigt lugna dagar, och denna gång hoppas jag slippa såna tveksamheter.
  • Daphodil

    Om någon har ett toppentips mot förstoppning tar jag tacksam emot det. Äter redan mycket frukt, fibrer och vätska, men det är verkligen hemskt just nu. Nu köpte jag nåt receptfritt preparat som smakar sågspån, men som sagt, fritt fram med råd.

  • Daphodil
    Alltannatvarupptaget skrev 2020-01-15 12:07:12 följande:
    Mogen kiwi, torkad plommon, moget päron. Fungerar prima! 
    Söderlund skrev 2020-01-15 12:39:01 följande:
    Hade så i början av graviditeten, hemskt. Jag drack mycket vätska, försökte röra på mig, kiwi, fiberbröd, gröt brukar fungera i vanliga fall med hjälpte noll. Fick tips om att blötlägga frön, typ krossade linfrön, så att det blir lite geleaktigt, fungerade väl sisådär..
    Tack för era förslag. Frukterna har inte hjälpt tyvärr, och linfrön vågar jag mig inte på nu med livsmedelsverkets rekommendationer. Nu köpte jag Vi-Siblin och fick omedelbar effekt, en sån lättnad.

  • Daphodil
    zebra skrev 2020-01-15 17:28:49 följande:

    Hade samma problem, provade som du. Sen skulle jag börja med Järn varannan dag dessutom. Blev ännu värre. Någon vecka efteråt höjde man dosen järn till 1 per dag och DÅ blev det bra hehe. Min biverkning var dosberoende. Så det hjälpte mig


    Vad mystiskt!
  • Daphodil
    ankan6 skrev 2020-01-15 17:52:21 följande:

    Testat något bulkmedel?

    Tycker det är svårt att hitta precis rätt mängd på vanliga livsmedel, men ex Inolaxol är det enda som håller min mage i ok skick just nu. Det normaliserar konsistensen.


    Jo, kör ju Vi-Siblin nu och hoppas den fortsätter funka
  • Daphodil
    SweetCA skrev 2020-01-15 18:02:10 följande:

    Oh toppen tips. Frukt funkar inte för mig heller och äter minst 1kg grönsaker plus chiapuddig med extra fiberhusk på morgonen. Magen funkar okay men ibland blir det tvärstopp och då hjälper inget av frukt osv. Men!

    Däremot 1/2 flaska katrinplommonjuice på kvällen så är magen igång på morgonen. Fick även tips om att testa holistisk magnesium, i överdos. Testade 6st och det funkade det med. Men känns lite konstigt att ta så mycket..


    Juicen får bli plan B, tack för tips!
  • Daphodil
    jhms skrev 2020-01-16 20:47:54 följande:

    Hej alla blivande mammor <3 Jag känner mig så orolig hela tiden för min lilla bebis och vågar inte hoppas på att det ska gå bra. Allt har sett bra ut hittills och jag känner bebis sparka varje dag. Har varit inne 3 gånger för minskade fosterrörelser men det har sett bra ut varje gång, även fått göra ett tillväxtultraljud med kontroll av fostervattenmängd och flöde i navelsträngen som även det var helt felfritt. Men jag kan inte slappna av och tro att det ska gå bra, är så himla rädd för att något hemskt ska hända. Är det fler som känner som jag och har ni något tips på hur jag ska överleva dom sista 3 månaderna utan att bli helt galen av oro? :(


    Stackare, det låter supertufft. Jag var ett vrak runt v 13-17 (tidigare MA v 16), så jag känner igen det du beskriver. För mig vände det när fosterrörelserna kom igång, det blev min trygghet. Kan bara hålla med ovanståendes rekommendation att be om samtalskontakt via BM. Själv tackade jag nej till detta tidigare i graviditeten, för jag "hade inte tid", men det hade nog varit bra.
  • Daphodil

    Ni med tidigare el pågående foglossning, hur gör ni med promenader? Siktar på åtminstone 30 min per dag, men jag får mer ont ju mer jag rör mig. Blir det värre eller bättre av att fortsätta vara aktiv?

  • Daphodil
    malliiinnnn skrev 2020-01-22 21:26:57 följande:

    Tack för era svar, när man hör att andra upplever liknande så förstår man att det inte är en själv det är fel på, så som den där BM ville få det att låta.

    Idag har jag känt mer rörelser, är glad för det, vill verkligen inte behöva gå och kolla upp det igen.

    Slänger iväg en annan fråga: jobbar ni heltid och hur långt innan BF vill ni gå på ledigt? Jag tänkte jobba heltid till påsk, då är det ca 3 veckor kvar, men känner mig väldigt trött redan nu, kommer man orka...


    Jag jobbar heltid och går 3 v innan BF. Börjar dock ångra mig då jag mår så pass bra hittills, funderar på att minska det till 2 v innan. Men då lär väl krämporna slå till med full kraft bara därför
Svar på tråden BF MAJ 2020