• Trostar

    BF MAJ 2020

    LinneaWookie skrev 2019-12-11 10:26:30 följande:

    För mig är det istället min partner som är rädd för att ha sex! Jag har föreslagit det sedan ungefär v14 (är snart i v19), men jag tror inte han kan slappna av eller bli "in the mood"... Han verkar hellre vilja vänta till efter barnet är fött... Känns lite tråkigt. Vi har också MF och MA i historiken, men efter vi kom förbi vecka 12-13 kände jag  mig lugn i alla fall!


    Min man är också rädd. Eller han vill inte säga det rakt ut, men jag förstår att det är så :) Vi har inte haft sex sedan ägglossningen då jag blev gravid.

    Lite trist med tanke på att det säkert inte blir så mycket action med bebis sen, men är han rädd så är det ju så. Men en färdknäpp ska det i allafall bli här!!!
  • Trostar

    Så många pojkar i tråden :D

    Jag har känt på mig sedan vecka 8 att det var en pojke så jag blev inte förvånad på RUL. Hur var det för er? Kände ni på er vad det skulle vara?

  • Trostar
    viljaa skrev 2019-12-14 08:58:53 följande:

    Nån som har börjat fundera på föräldraledighet? Vi vill gärna vara hemma länge. Tänker att jag börjar till aug-21 och sen är sambon hemma aug-21 till Jan-22 och sen lite omlott så att hon kan skolas in på förskola efter sommaren 2022. Osäker på hur det ska gå ihop ekonomiskt, hur tänker ni kring denna fråga?


    Jag kommer från början att ta 7 månaders ledigt. Tar semester nästan hela första månaden och inte föräldraledighet för jag har lyckats spara väldigt mycket semester (stressigt jobb....). Jag har föräldralön från mitt jobb under de första sex månaderna av föräldraledigheten så det hjälper lite.

    Därefter hoppas jag på att kunna byta jobb och kunna jobba deltid i början eller möjligen avsluta min masterutbildning. Min man vill väldigt gärna ha mycket föräldraledigt så efter mina första månader på heltid hemma kommer vi försöka varva att vara hemma genom att jobba deltid/byta den som går hemma.

    Svårt att veta hur det blir eftersom jag gärna vill byta jobb. Det enda som är spikat är att jag tar de första sju månaderna så att jag kan amma (om det går) och få ut min föräldralön :)

    Tänker att han ska skolas in på förskola Januari 2022 när han är 1½ år. Vill gärna ha föräldradagar kvar då så att vi kan jobba deltid under förskolatiden :)
  • Trostar

    29/5 - vilja

    30/4 - SweetCa, pojke

    2/5 - EmmaAF, pojke

    3/5 - Lillfina, Blivande3barnsmamma- pojke

    1/5 - Heilena, pojke, Gabby

    5/5 - jevana, pojke

    6/5 - 

    8/5 - Trostar, pojke

    10/5 - HejsanJenny

    14/5 - LinneaWookie, flickan89

    15/5 - Stenbocken93

    17/5 - MouS

    20/5 - fladdriga svansen

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    24/5 - Charlieellerså, pojke

    25/5 - m94

  • Trostar
    Andreaaaa skrev 2019-12-20 19:50:27 följande:

    Alltså, vad dricker ni??

    I början var man ju så illamående att det var skit samma men HERREGUD vad jag saknar ett schysst rödvin nu!! Det röda alkoholfria är ju inte ens drickbart och ALLA alternativ är så himla söta?! Söt öl, sött bubbel, blaskiga cider, etc!

    Någon som hittat något som kan förgylla en fredagskväll?!


    Får inte i mig alkoholfria viner för de smakar vidrigt, men det finns riktigt bra alkoholfri öl som inte är söt. Gå till systemet så får du hjälp för de i mataffären är ofta inga höjdare :)
  • Trostar
    Stenbocken93 skrev 2019-12-22 13:14:04 följande:

    Jag bjöd mina gäster som agerade chaufför (och mig själv) på ett rött vin igår från bolaget med namn Prade. Den är helt utan alkohol och till och med de som kunde dricka alkohol smakade och höll med om att den var riktigt bra. Fick tipset av en kollegas sambo som "levde" på den under sina graviditeter. Hoppas den finns på ditt bolag!


    Bra tips! Den blir det nog att testa under julhelgen :)
  • Trostar
    Nextchapter skrev 2020-01-07 22:25:55 följande:

    Hej på er!

    Nu har vi äntligen varit på RUL och allt såg jättebra ut! Phu! Nu kan jag våga slappna av lite och verkligen glädjas åt detta på riktigt och berätta. Har haft en sån oro. Såklart i onödan men svart att inte va nervös alls :)

    Vi har även kikat lite på barnbarn, och den jag va inne på som hade passar bra för mig som bor lite ute på landet Emmaljunga nxt90f kändes lite för klumpig o tung tyvärr, så nu är vi inne på en Britax Smule 3 istället, tror det blir mkt bättre :)

    Har fler av er beställt/ kikat bestämt er för vagn o babyskydd mm? :)

    Nu känner jag mig redo att gå med i facebookgruppen. Vem va det som hjälpte till med den nu igen? :)


    Vi har köpt en Emmaljunga NXT90F just för att den är lite stadigare :) Ett barn jag är barnvakt till ganska ofta har en sån och jag tycker den har fungerat bra både i skogen och på asfalt och grus. Funderade på en NXT60 med, men sambon tyckte bättre om 90 :)

    Men förstår vad du menar med tung!! Inte roligt när man måste lyfta vagnen!
  • Trostar

    Vet ni hur ni ska vara föräldralediga framöver?

    Jag sökte föräldraledigt nu i veckan Har en massa sparad semester + komptid så jag valde att ta första månaden semester. Därefter tar jag föräldraledig till årsskiftet. Planerar att byta jobb efter det. Hittar jag ett nytt jobb så byter jag och mannen av runt årsskiftet, annars är jag nog hemma någon månad till. Kommer att arbeta fram till två veckor innan BF.

    Förhoppningen är att barnet börjar på förskola först januari 2022.

    Hur har ni planerat? har ni sökt om föräldraledigt från jobbet ännu?

  • Trostar
    SweetCA skrev 2020-01-20 11:01:51 följande:

    Någon som får ont i ryggen om ni sovit på rygg för länge? Får lite ont då och då och försöker lista ut vad det kan vara. Kan även vara att jag promenerat lite för mycket dagen innan, men tycker det borde kännas på kvällen i så fall.


    Jag får ont i ryggen om jag sitter för länge. Sover inte på rygg sedan vecka 20 eftersom att risken för att bebis dör i magen ökar då. När jag sover på sidan kan jag få ont i axlar och höfter.
  • Trostar
    SweetCA skrev 2020-01-20 16:53:09 följande:

    Försöker inte sova på rygg men vänder på mig i sömnen ibland. Får också ömma axlar av att sova på sida, men endast vänster såklart.

    Får även ont om man sitter eller står för länge men då får man ju den känslan direkt.


    Jag vänder mig också till rygg ibland när jag sover, men jag tycker det underlättar att ha en stor kudde bakom ryggen.Den gör att det inte är lika lätt att vända sig till rygg + jag tycker att det avlastar höften och axlarna lite när man har något att luta sig mot :)
  • Trostar
    EmmaAF skrev 2020-01-29 12:12:38 följande:

    Tack <3

    Nä man har ingen aning om varför.. vattnet bara helt plötsligt går och sen blir det infektion..

    Än ser undersökningarna bra ut Värkstoppande droppet stängs av imorgon och då får vi se vad som sker.. kommer nog inte komma hem innan han är född iaf :-/


    Håller tummarna för att allt går bra med dig och bebis! Bra att du är inlagd nu i alla fall för då finns ju alla möjligheter för dem att hålla koll och hjälpa er :)
  • Trostar
    Bettan84 skrev 2020-01-30 10:28:55 följande:

    Jag vet att man ska inte hänga upp sig på vikten och att det är olika för alla men av ren nyfikenhet så skulle jag vilja höra hur mycket ni gått upp i vikt :D?

    Jag är i vecka 25 och gått redan upp 8 kilo , det känns som att det är lite mycket eller ?

    Kram på er


    Jag är i vecka 27 snart och har gått upp 8 kg enligt väg hos BM, 9 kg enligt väg hemma.

    Känns mycket men vet samtidigt inte vart det har satt sig på mig???
  • Trostar
    SweetCA skrev 2020-02-03 08:26:19 följande:

    Hej, har ni börjat (o i så fall hur) registrera fosterrörelser? 


    Jag försöker tänka på hur ofta han rör sig. Brukar vara lugnare på morgonen och fram till kvällen med mjukare rörelser då och då. Sedan på kvällen brukar det vara en period med lite starkare och ivrigare rörelser. Men det har också varit att han varit ganska lugn även på kvällen några dagar för att sedan vara helt vild ett par dagar....

    När jag kollat hjärtljud hos BM har hon trött att jag haft moderkakan i framväxt eftersom det är många av sparkarna jag inte känner men som hon hör, men moderkakan ska sitta i bakvänt.
  • Trostar
    Trostar skrev 2020-02-03 12:51:53 följande:

    Jag försöker tänka på hur ofta han rör sig. Brukar vara lugnare på morgonen och fram till kvällen med mjukare rörelser då och då. Sedan på kvällen brukar det vara en period med lite starkare och ivrigare rörelser. Men det har också varit att han varit ganska lugn även på kvällen några dagar för att sedan vara helt vild ett par dagar....

    När jag kollat hjärtljud hos BM har hon trött att jag haft moderkakan i framväxt eftersom det är många av sparkarna jag inte känner men som hon hör, men moderkakan ska sitta i bakvänt.


    Telefonen har en ny autokorrekt som jag inte är van vid än... hoppas det går att förstå inlägget ändå :)
  • Trostar
    SweetCA skrev 2020-02-03 15:42:11 följande:

    Tror jag förstod! Ja min kille är likadan och det är det man funderar på. Kan inte moderkakan flytta sig?


    Den var i bakvägg i vecka 20 så tror inte den flyttar sig efter det. Ska nog kolla med BM nästa gång jag är där :)
  • Trostar
    SweetCA skrev 2020-02-22 22:35:32 följande:

    Hur gör ni med frissan hårfärg / blekning ? Jag slutade slinga håret när jag blev gravid för jag var så rädd för missfall.

    Det är ju lite blandade åsikter på nätet.


    Tror inte att en toning påverkar bebisen så mycket. Blekning är nog värre.

    Jag undviker både toning och blekning nu ( tror som sagt inte toning är skadligt, men ifall att) men ska bli skönt när bebisen är ute och man kan få en fräsch färg på håret...
  • Trostar

    Här blev veckans studiebesök på förlossningen inställt för att minska risken för smittspridning av Corona....

    Trist, men bra att de tar till dessa åtgärder. Jag är inte särskilt rädd för att drabbas av Corona själv, men vill gärna att vårdpersonalen ska få hålla sig friska så att det finns personal när man väl ska föda.

  • Trostar

    Jag tror inte heller att partner kommer att portas från förlossningen. Här så får partner vara med på förlossning (finns ingen information om BB ännu) om den inte har luftvägssymptom. Jag trodde faktiskt inte att pappan fick stanna på BB efter förlossningen även i "normala" tider så där har jag ingen riktig åsikt.

    Jag försöker tänka positivt. Har BF om 7 veckor och mycket kan hända på den tiden. Såklart att det kan bli sämre också, men förhoppningsvis stoppas den värsta smittspridningen.

    Något trist är att alla KUB-ultraljud har ställts in och alla föräldragrupper. KUB gjorde vi i höstas och jag var inte så sugen på föräldragrupperna, men hade åtminstone velat få möjligheten att gå. 

    Tycker än så länge vården sköter detta bra. Mitt län har inte så många sjukdomsfall ännu, men har dragit i bromsen för ALLA besök som inte är absolut nödvändiga för att minska smittspridningen. De ska också testa alla gravida i vecka 38+0 för Corona om de visar tecken på att luftrörssymptom. Så det känns tryggt att vården tar det på stort allvar så att det förhoppningsvis är ett bättre läge i maj när man ska föda.

    Ska mycket till innan partnern portas från förlossningen för det hade krävts så otroligt mycket mer resurser av vården och barnmorskorna.

  • Trostar
    jhms skrev 2020-03-19 11:24:33 följande:

    Då tillhör vi samma :) Ang. BB så gäller just nu att en person får följa med i mån av plats på avdelningen :) Personen får inte lämna BB-avdelningen för då gäller besöksförbud och man kommer inte in igen :)


    Det lät ju ännu bättre :) Trodde att partner inte fick vara med på BB!

    Håller såklart tummarna ändå för att allt lugnar sig till Maj!
Svar på tråden BF MAJ 2020