Inlägg från: Fladdriga svansen |Visa alla inlägg
  • Fladdriga svansen

    BF MAJ 2020

    Nextchapter skrev 2019-10-01 17:28:25 följande:

    Är det så?

    Ja man skall väl inte klaga på att man inte har några symtom egentlihen, men det känns typ inte på riktigt alls, haha! Har bara lite ömma bröst på yttersidorna och lite mitt på men annars typ inget mer. Det kan dra lite ibland när jag reser mig upp också. Annars känns allt som vanligt förutom att jag blir så trött på eftermiddagen. :)


    För mig är det så, men inte fel om någon såklart känner motsatsen :) inget är rätt eller fel med när det gäller känslor.

    Jobbigt med tröttheten, det är ju mycket energi nu som går till bebisen. Har du testat äta vitamintillskott? Ibland kan de hjälpa lite :)
  • Fladdriga svansen
    flickan89 skrev 2019-10-11 09:05:27 följande:

    Hur ställer ni er till KUB testet? Ska ni göra det eller strunta i det? Och varför??

    Vi är så veliga! Själva kubtestet bryr vi oss egentligen inte om. Att göra abort för att det visade dåligt tror jag inte vi kommer göra vilket fall.. inte när man jobbar på en skola med särskolebarn.. och inte när man kämpat i flera år för denna bebis.

    MEN vi får inget ultraljud förrän vecka 20 annars.. :( och det tycker vi är jobbigt! Försökt fråga om man kan få det tidigare men dom är stenhårda :( och privat vill vi inte besöka då vi får åka långt..

    Hur hade ni gjort??


    Vi gjorde det de första två gångerna men denna gång hoppar vi det.

    Dels för de bara är rena gissningar baserad på uppskattning av värdena. Dels så skulle de visa nåt så skulle de inte göra NIPT utan fostervattenprov som känns alldeles för riskabelt så skulle aldrig göra det. NIPT kostar 5000-7000kr så de lägger jag hellre de på bebisen. Jag går dessutom till spec.mvc så kommer få se bebisen rätt ofta.
  • Fladdriga svansen
    Blivande3barnsmamma skrev 2019-10-13 15:54:21 följande:

    Har någon av er börjat fundera på namn?

    Jag har ett flicknamn som jag undrar vad ni skulle tycka om det namnet:. Rytal?


    Vi hade det spikat med första. Men när han kom kände vi att bara nä, namnet passade inte alls. Med andra hade vi förslag med favoritnamn. Men även där så var de inget som riktigt föll när han kom. Nu skiter vi i att ens tänka på namn, känner att vi vet vad hen heter när vi ser hen :)
  • Fladdriga svansen
    Lillfina skrev 2019-10-18 12:44:37 följande:

    Hej var på inskrivning och provtagning idag. V 11 +3 och kub är nästa fredag på min födelsedag (snacka om bästa presenten någonsin om allt ser bra ut). Längtar för mkt som alla andra här. Dagarna är långa.

    Min undran är hur tänker ni kring berätta för chef och kollegor innan kub? Saken är den att jag jobbar 2 jobbhelger på raken nu och pmöte 2 dagar innan kub. Jag vet inte hur min kropp ska orka de då jag e ohälsosamt trött och jag vill bara säga de så det vet varför. Orkar inte med bortförklaringar eller ljuga. Eller ska man bara bita ihop efter kub :(


    Nu är jag föräldraledig så kollegor säger jag inget till. Och chefen säger jag bara att jag ska förlänga pga ny lagomt innan.

    Men med första berättade jag i v18. Mest för en kollega misstänkte nåt. Jobbar ständig natt så möten och de påverkades inte så. Men visst var man trött men inget nån direkt såg då jag jobbar ensam.

    Har du kollat ditt järnvärde?. Är de lågt så kan man bli ruskigt trött.
  • Fladdriga svansen

    299 olästa inlägg sen sist. Av uppenbara skäl orkar jag inte läsa ikapp :D

    Kul med alla ul bilder som ploppat upp, helt galet att vissa snart och andra har gått redan 100 dagar. Milstolpe för mig men de är om en vecka.

  • Fladdriga svansen

    Vaccin är ju ingen garanti att man inte insjuknar i det. Man kan bli lika dålig ändå, men de kan hjälpa en att ha en chans att slippa undan som är värt att ta.

    Jag har så pass dåligt immunförsvar så jag blir alltid väldigt sjukt av vaccin så slutade ta allt de för många år sedan av rekommendation från läkare. Men vaccinerar självklart banen i hela programmet plus de som erbjuds sen efteråt. Allt utom rota då de smittar av sig på mig tyvärr.

  • Fladdriga svansen
    Trostar skrev 2019-11-19 18:56:23 följande:

    Vilken vecka är ni i som känner av bebisen?

    Senaste veckan har jag känt som att något petar lite svagt där livmodern är, men är ju omöjligt att veta om det är bebis eller gas som lurar en! Är bara i vecka 16 så lite tidigt än kanske...


    Jag började känna smått i v12. Nu vecka 14 är det väldigt tydligt.

    Med första kände jag i v15 och med andra v16. Då moderkakan högt i framvägg. Så gissar att den ligger i bakväggg nu.
  • Fladdriga svansen

    29/4 - vilja

    1/5 - Heilena

    6/5 - Blivande3barnsmamma

    3/5 - Lillfina

    8/5 - Trostar

    10/5 - HejsanJenny

    14/5 - LinneaWookie flickan89

    20/5 - fladdriga svansen

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    24/5 - Charlieellerså

    25/5 - m94

  • Fladdriga svansen

    Pga tidigare snitt så kommer jag få ett nu också. Dock är min önskan tvärt om att få vaginal förlossning men de kommer aldrig gå tyvärr. Men jag har börjat acceptera att jag aldrig får uppleva det.

    Första vart ett akut, så med andra barnet vart så tätt var risken för ruptur så stor att de vart snitt igen. Nu med tredje som är ännu närmare plus de är två snitt bakom plus en annan bukoperation så kommer aldrig gå med på annat. Jag vill inte riskera barnets liv heller för min önskan. Men länge var det en sorg för mig innan jag accepterade läget.

    Inte för att skrämma eller så men vissa läkare kan neka snitt. Inte för att de är ens kropp och egna beslut, utan för att tiden inte finns, pengarna inte finns, personalen inte finns etc så de är större risk med snitt, speciellt vid personalbrist. Läst flera som de hänt för. Men överlag brukar de gå igenom. Men bra att ta upp de med BM rätt omgående.

  • Fladdriga svansen

    Igår sa BM att remiss är skickad till läkaren för snitt. Allt känns plötsligt så nära. Efter jul kommer de ju bara braka till med tiden. Försöker njuta då de är vår sista, sen ska vi båda sterilisera oss, men njuta innebär väl symtom också, mår helt som vanligt så jag ibland undrar vad de är som sparkar där inne, bebis eller Alien :D

  • Fladdriga svansen
    Daphodil skrev 2019-11-26 12:51:26 följande:

    Ja, jag tror också det kommer gå snabbt efter nyår. Då är man plötsligt inne på året man ska få sin bäbis. Vi får passa på att njuta innan eventuell foglossning och andra krämpor smyger på.


    Ja precis, det nya året kan ju inte börja bättre :) usch, den foglossningen ser jag inte fram emot. Vid de här laget hade jag redan rätt hemsk med yngsta, men nu har den inte kommit än *peppar peppar* men det är bara en tidsfråga.
  • Fladdriga svansen
    ankan6 skrev 2019-11-26 15:00:40 följande:

    Fan alltså, hade ju tänkt att allt skulle vara färdigt nu med beviljat kejsarsnitt. Men fick inte alls komma direkt till läkare utan hade ett terapisamtal med en bm som inte hjälpte något alls. Det enda hon sa om kejsarsnitt var i princip för att skrämma upp mig och prata om hur man är fastspänd, förlamad och helt utan kontroll. Fick tjata till mig att hon ändå skulle boka in mig till läkare, men det dröjer tills långt in i januari. Vill bara ha allt klart och veta NU!!!!!


    Här måste man först prata med en auora, sen remitterar hon en till läkare, som sen ska bestämma. Många steg för att kämpa för sin sak men stå på dig. Auoran måste i sin tur berätta allt med ks så man inte tror de är enklare än vaginalt (många tror ju tyvärr de). Men de ska inte skrämmas, är ju skillnad på att informera och skrämma en. Men ja man är fastspänd och väldigt utelämnad helt klart. Men inget man direkt tänker på när man ligger där tycker jag, då väntar man bara på bebis.

    Finns ju nya rön att det är lika stora risker med vaginalt som kejsarsnitt, alltså båda är likvärdiga med fördelar och nackdelar. Enda som skiljer egentligen är att Ks kostar några hundra tusen (inte för oss då tack och lov)

    Vi får dock ingen tid förs ca en månad innan Bf pga de inte kan planera hur många Operationer som sker och planeras.
  • Fladdriga svansen
    ankan6 skrev 2019-11-26 17:00:40 följande:

    Ja det som gör mig så himla frustrerad är att min bm sade uttryckligen att hon bokade in mig direkt till läkare för att prata, och att jag inte behövde gå genom aurora. Jag har mina skäl för snitt, och de är så grava att jag egentligen tänkt att jag inte skall ha barn pga att jag inte vill föda. Det ger mig dessutom redan sådan ångest att jag känner att det påverkan anknytan till barnet, och det känns tråkigt att inte kunna tycka att graviditeten känns kul utan endast skrämmande.

    Eftersom jag tycker så starkt så är jag också sedan mycket länge fullt påläst om båda alternativen och kan fördelar, nackdelar och förlopp i detalj. Ett ks är ju rent fysiskt ett större ingrepp och inget som är "enkelt", däremot "enklare" psykiskt för mig. Och det var just sånt jag ville prata om idag. Känns inte minst som ett rejält slöseri av resurser att de vill spendera 3 tillfällen nu för att planera en förlossningsplan med alternativ som jag från början inte känner mig trygg med, utan hon pratade bara utifrån att jag skulle bli nekad snitt. Vilket i sig känns ännu mer ångestfyllt och frustrerande iom att min bm var noga med att säga att "ingen blir tvingad till något som inte känns bra".

    Fan alltså, ångrar typ allting just nu och allt känns bara helt skit ju mer jag landar i detta.......


    Att hon ens hade mage att ljuga rakt ut sådär. Hon måste ju vart fullt medveten om vart hon själv skickade remiss ju så jag Tycker du ska ställa henne mot väggen där.

    Men förbereder sig ju på ett annat sätt när man tänker att man ska träffa en läkare gentemot att träffa en Bm liksom.

    Stå på dig säger jag bara, de kommer märka att du inte ger vika och är helt inne på din sak. Jag läste på endel om de innan och de är bra att du är påläst, visa de för läkaren att inte bara nämna att du kan för och nackdelarna utan även vilka de är. De brukar ta åt sig mer när man kommer med fakta och de liksom inte kan säga emot. Detta klarar du.
  • Fladdriga svansen

    v20 och känner varken sparkar eller har några symtom. Sån stor skillnad från de två första där jag fick tidigt foglossning, kände sparkar runt v16-18, andfåddhet, trötthet etc. Haft framvägg på alla så lite intressant att de är sån skillnad på allihopa. På fredag är det RUL så får se om de är en lugn liten där inne som blivande mellanbror eller en vilding som storebror. :)

Svar på tråden BF MAJ 2020