• Intigra

    Överstimulering -pcos

    Hej
    Jag fick ingen garanterad diagnos för pcos men hade äggstockstyp som stämmer med det då de var större än normalt och jag hade många äggblåsor.
    Jag blev överstimulerad vid behandlingen så det blev totalfrys. Det var i efterhand inte så farligt jag kände mig bara väldigt svullen och öm ett par dar längre än andra verkar ha upplevt och fick såklart vänta en extra cykel innan återföringen. Tyckte det var väldigt skönt då jag fick återföring i normal cykle och slapp lutinusen. Mitt slutresultat blev lyckat då vi fick många ägg och nästan alla kunde frysas. 11 av 14.
    Återföringen gick också över förväntan då jag plussade på första blastocysten och det blev tvillingar. De är snart 2 månader. Lycka till med din behandling <3

  • Intigra

    Den överstimuleringen du kanske menar är ju om man skulle fortsätta med överföring då man blir överstimulerad, Då kan läget bli väldigt allvarligt. Kliniken du gör behandlingen hos borde se det under din äggodlingsfas, att du får för många blåsor, och det är då det blir en totalfrys vilket innebär att alla ägg du sedan får odlas vidare till blastocyster och du måste vänta både på en mens efter behandlingen och sedan blir det återföring först vid mensen efter det.

  • Intigra

    Ja jag har åtminstone aldrig hört att det skulle bli så illa med vätskeansamling i kroppen annars. Men blir man överstimulerad så kändes det åtminstone för mig lite extra svullet och ömt i magen och äggstockarna en bra stund efter äggplocket. Men efter att det hade gått en hel menstruation så var det aldrig någon fara. Då var alla läkemedel ifrån behandlingen ute ur kroppen.

Svar på tråden Överstimulering -pcos