Inlägg från: Anonym (duscha inte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (duscha inte)

    Dusha efter idrotten

    Zaranilsson skrev 2019-08-25 09:46:45 följande:
    Hon tycker det är jätteäckligt att gå men de andra hela dagen ex onsdagar då idrotten är direkt på morgonen.
    Att hon tycker det är jätteäckligt är ju egentligen hennes problem, och något som hon bör jobba med hos sig själv. Det är inte äckligt att gå en dag utan att duscha, ens om man ansträngt sig på morgonen.

    Jag duschar själv varje morgon, men det är ju något av en lyx, och det är få länder i världen där man duschar så frekvent som i Sverige. Betyder det att större delen av jordens befolkning är äckliga? Allt är en fråga om inställning.

    Ja, synlig smuts kan man tycka att man bör tvätta bort, men även det är inlärt beteende som skyddar mot sjukdomar i stort. Däremot gör en idrottslektion utan dusch inte någon som helst skada. Man börjar inte heller stinka svett redan efter några timmar. Särskilt inte om man svabbat av sig under armhålorna på toan. Varför skulle det finnas ett behov av schampo efter en timmas skolidrott? Så smutsig blir inte hårbotten, och det är knappast naturligt på något vis.

    Du är lärd att man "skall" duscha efter vissa sorters aktiviteter. Om jag får gissa så är du också någon som tycker att man måste tvätta händerna när man går in så fort man varit i trädgården. Jag skulle vilja lägga till att du troligen dammsuger flera gånger i veckan. Kanske har jag fel, men att skippa dusch med schampo efter gympa (där man rätt ofta inte ens blev svettigare än vilken rast som helst), är i mina ögon inte alls så äckligt som du framställer det.

    Lägg därtill allt som skrivits ovan vad gäller utsatthet, mobbing osv. Självklart är det i det stora hela bättre att ingen duschar, alt att privata dusckabiner byggs. Allt annat är oerhört kränkande för tonåringar i kroppslig utveckling.


Svar på tråden Dusha efter idrotten