Inlägg från: Anonym (hot) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hot)

    Klimatgreta för allmänheten

    Anonym (Mupp) skrev 2019-08-25 20:15:10 följande:
    Klimathotet är en bluff.
    Hon gör onödiga ansträngningar.
    Klimathotet är det nog ingen idé att ifrågasätta - det är en stor konsensus om att klimatet ändrats och ändras.

    Däremot är det av klimatskeptiker ifrågasatt om det är människan som skapat ändringarna med förbränning av fossila bränslen.

     Tittar man på de som påstår att det inte är människans aktiviteter som påverkat klimatet så samlas en stor del trä- och foliehattar (men inte uteslutande) som inte ger skeptikerna den största trovärdigheten.
  • Anonym (hot)
    Anonym (Löjrom) skrev 2019-08-26 09:11:06 följande:

    Jag tror också att många tar henne på allvar, för dom har ingen annan att se upp till. Man förlitar sig på en 16-åring som inte går i skolan. Känns ju verklighetsförankrat.....

    Vad är det JAG förnekar? Klimatet är en oerhörd viktig fråga, hela våran planet är en oerhörd viktig fråga. Jag gör vad jag kan för att kunna efterlämna den till mina barnbarn osv.


    Om jag inte missminner mig så gick Greta ut årskursen med väldigt höga betyg.
  • Anonym (hot)
    var snäll mot katten skrev 2019-08-26 22:51:50 följande:
    Greta-hysterin är bara ännu ett i raden av dumhetens monument.

    Det finns ju exakt ingenting hon har bidragit med. "Opinionsbildare" säger någon. För vad? Det är ju bara Greta själv som diskuteras. Ingenting om miljön. Nada. En massa okunniga människor tycker vi ska lyssna på ett barn som faktiskt inte har något att säga.

    Lyft fram de goda krafter som faktiskt gör något istället. Och företag som tar fram fantastiska produkter. Lyft fram investerare och arbetare som satsar på dessa företag.
    Det är väl ändå de som är anti-greta som enbart diskuterar greta och därmed inte diskuterar miljön.

    Under tiden pratar Greta om miljön och påverkar i stort och smått.
  • Anonym (hot)
    var snäll mot katten skrev 2019-08-26 23:37:14 följande:
    Anti-Greta och Pro-Greta är båda nödvändiga för att fenomenet Greta ska kunna existera. Utan endera part hade hon varit helt ointressant. Hon har absolut ingenting att komma med i miljöfrågan. Det är bara själva fenomenet som diskuteras - av båda sidor.
    Under tiden pratar Greta om miljön och påverkar i stort och smått.
  • Anonym (hot)
    var snäll mot katten skrev 2019-08-27 00:00:31 följande:
    Ingen bryr sig om detta prat. Har aldrig hört någon som kommit ihåg vad hon pratat om. Det är enbart fenomenet Greta som diskuteras. Kanske får hon nån gammal tant att tycka att någon borde göra något och det tyckte tant garanterat redan igår också.
    Det är många i denna tråd som bryr sig så till den grad av Gretas prat att hon kallas öknamn och utsätts för förminskningar och personliga påhopp.

    Du tänker kanske på gamla tanten Merkel
  • Anonym (hot)
    var snäll mot katten skrev 2019-08-27 00:33:39 följande:

    Om man kallar Greta för öknamn så är det väl uppenbart fenomenet Greta man stör sig på, inte miljöpratet, ja vad säger hon egentligen?


    Ja, vad säger hon egentligen? Jag vet. Vet du?
  • Anonym (hot)
    var snäll mot katten skrev 2019-08-27 19:17:13 följande:
    Det där är ju trams. Greta kan ingenting om klimat och koldioxid. Hon upprepar ju bara vad andra sagt.

    Det vore en smal sak för regeringen att förbjuda fritidsbåtar som drivs med fossila bränslen. Men vänstern gör inte det för de bryr sig inte tillräckligt om miljön. Istället vill de att vi ska lyssna på Greta så de kan fortsätta att göra ingenting.

    Man skulle lika enkelt kunna begränsa flygandet. Kanske med en flygskatt på 5000 kr per flygbiljett. Det du. Istället tjafsar man om 60 kr. Man kan smälla av för mindre. Lyssna på Greta istället, men ingenting händer.

    Idag finns rätt så bra elbilar. Varför förbjuder inte regeringen försäljning av bensin och dieselbilar från nästa årsskifte?
    Så vilken grundforskning är du delaktig i? Vilka avhandlingar och rapporter har du skapat? 

    Det är väl självklart att den stora delen av kunskap som vi alla har är kunskap som vi fått genom vad andra har sagt och skrivit.

    Greta säger att vi ska lyssna på de som vet någonting, de som har kunskap.
  • Anonym (hot)
    var snäll mot katten skrev 2019-08-27 22:19:44 följande:
    Jag kan inte berätta här vilken forskning jag deltar i, men jag kan försäkra dig att den är betydelsfeull för Sverige.

    Det är väl inte bara Greta som säger att vi ska lyssna på de som har kunskap. Det är inget fel på henne. Det är fel på regeringen som pekar på duktiga Greta istället för att göra något åt utsläppen. Det är totalidiotiskt.
    Så är det bara de som deltar i och producerar material om grundforskning som får uttala sig?

    Så varför ska Greta kritiseras om det är fler än hon som säger att vi ska lyssna på de med kunskap om det är regeringen som inte gör någonting åt utsläppen? Det är idiotiskt om något att använda Greta som en slagpåse mot regering och riksdag
  • Anonym (hot)
    var snäll mot katten skrev 2019-08-27 23:13:05 följande:
    Senast jag kollade hade vi yttrandefrihet vilket torde innebära att vem som helst får uttala sig om i stort sett vad som helst.

    Jag tycker inte Greta ska kritiseras. Däremot tycker jag vi borde lyssna på de med kunskap. Jag tycker även att regeringen borde lyssna på de med kunskap. Media borde sluta lyfta fram Greta som nationalidol. Hon har faktiskt inte åstadkommit ett dyft mer än flytta fokus från klimatfrågan till sin egen person.

    Folk är dumma i huvudet. Den här gången står Greta för något gott. Vackert så. Nästa gång lyfter media fram någon som står för ondska och då får denna samma genomslagskraft. Det är otäckt.
    Då undrar jag varför du gnäller på att Greta inte vet någonting om klimat och koldioxid utan bara upprepar det andra sagt? 

    Yttrandefriheten gäller också Greta, trots att hon inte sysslar med grundforskning, hemlig eller inte, viktig eller inte.
  • Anonym (hot)
    Anonym (exet) skrev 2019-08-28 23:45:06 följande:

    Då har vi försvarat samma sak. Så varför hoppar du då på mig? Är du knäpp?


    Så att du kallar mig ovanligt korkad och undrar om jag är knäpp är alltså i din värld att jag hoppar på dig. Kränktheten har inga gränser då de egna påhoppen är grund för att känna sig själv påhoppad av andra *tomtemössa*
Svar på tråden Klimatgreta för allmänheten