Forum Fosterdiagnostik - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 1 av 2 på kub med 9 mm vätska i nacken! Hjälp!

  Tor 29 aug 2019 12:41 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Tor 29 aug 2019 12:41

  Hej!

  Jag är gravid med mitt andra barn och fick på kub-undersökningen väldigt dåliga besked. Bebisen hade 9mm bred nackspalt och verkade ha vatten runt kroppen med.

  Vi skickades vidare för att ta prover inne på östra sjukhuset hos specialisterna. Vatten i kroppen kunde de dock inte se, bara det i nacken.

  Snabbanalysen av proverna visade sig vara normalt. Med ett normalt antal kromosomer av 13, 18, 21 och könskromosomerna.

  Jag är så sjukt förvirrad just nu! Jag vill höra både bra och dåliga historier ni har att dela med er om, om ni varit i en liknande sitts! Kan ens ett barn vara frisk med en sådan bred nackspalt?????

  /mvh rädd mamma


  Kub
 • Tor 29 aug 2019 13:07 #1

  Usch vad hemskt att få ett sådant besked! Men det låter ju bra att det verkar vara rätt antal kromosomer på snabbtestet.

  Vad sa läkarna efter det resultatet? Vad tror de att den breda spalten beror på? Och tror de att barnet kommer födas friskt?

  Jag förstår att du vill ha stöd från andra som varit i samma situation och fått ett friskt barn. Men för mig känns det svårt att spekulera när läkarna garanterat är de som kan ge dig bäst svar.

 • Tor 29 aug 2019 14:22 #2

  Hej, jag går precis igenom samma sak. Hade dock en nackspalt på 6mm men fortfarande väldigt bredd. Vi hade heller inga kromosomavvikelse varken på snabb eller det långa testet. Just nu väntar vi på nästa UL om två veckor där vi ska gå igenom bebisen. Hur mår du ? Jag är sjukt nere och har svårt att släppa det

 • Tor 29 aug 2019 15:46 #3

  Vilken vecka är du i?

  Jag har varit otroligt ledsen. Och drömmer varje natt om olika besked vi får osv. Har bearbetat det värsta under veckan som gått sedan kub men just nu, efter att de första proverna visas vara normala är jag helt tom. Vet inte vad jag ska ta mig till alls i detta. Det är så lång väntan till allt hela tiden med å det gör mig galen!

 • Tor 29 aug 2019 15:48 #4

  Läkarna trodde i mitt fall att det skulle vara down eller könskromosomavvikelse. Men inget av det har det visats vara så nu har jag förstått att de inte gör något förräns i v 18 ca. Å så får vi vänta på resten av provsvaren som tar ca 4 veckor att få.

 • Tor 29 aug 2019 16:31 #5

  Jag är i v 16+0 idag, känner precis som du helt tom. Vi kan skriva PM om du vill ? Mina resten av provsvaren tog bara 2 veckor ???????? Så det kan gå fortare än vad man tror. Jag bearbetade också det värsta och hade planerat hela begravningen med minneslund och allt. Hela livet stannar liksom upp och man kan inte all njuta. Efter kuben så ville jag att hela graviditeten skulle stanna av. Ville liksom inte att barnen skulle utvecklas och att jag inte kunde få njuta av varje vecka ....

 • Ons 13 okt 20:07 #6

  Hur gick det för er?

  Sitter själv i samma situation... gravid i vecka 14, nackspalt uppmätt till 8,4mm, vätska runt nacke och huvud. Moderkaksprov gjort i Linköping i måndags.. väntar fortfarande på svar. Denna väntan är OLIDLIG!!!

 • Tor 14 okt 16:03 #7

  1:2 på kub.

  Efter moderkaksprov fick vi idag veta att den har trisomi 18 och inte skulle överleva graviditeten så kub resultatet hade rätt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll