Inlägg från: Anonym (Hinder?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hinder?)

    Abort eller behålla? (Deadline imorgon)

    Jw83 skrev 2019-08-31 09:13:27 följande:
    Hade jag fått barn då så hade jag inte kunnat ge mitt barn den bostad jag ville, min make hade inte kunnat vara föräldraledig nån längre tid. Jag hade inte haft ett välbetalt jobb och hade inte kunnat ge mina barn den uppväxt och de hobbys dom har idag. Jag hade inte heller levt med barnets pappa.

    Kul att ni lyckades med allt trots åldern :) Men du är medveten om att ni är ett statistiskt undantag? Ett väldigt ovanligt undantag :)
    Märkligt att du ser dina barn som så stora hinder. Själv fick jag barn som 20 åring och har snarare upplevt det som en sporre att skaffa mig den ekonomi och "status" som barnen förtjänar. 
    Har på inget vis varit hindrad att skapa en mycket god ekonomi med barn, man orkar mycket mer som 20 åring och dynget räcker längre så är det bara oro för de sakerna så tycker jag att man behåller.

    Däremot är relationen till fadern inte längre en kärleksrelation men det kunde ju inträffat ändå, oaktat ålder. Det ser jag varje dag bland mina yngre vänner i 35-40 årsåldern med småbarn. Det livet sliter på de flesta relationer.
  • Anonym (Hinder?)
    Jw83 skrev 2019-08-31 18:29:41 följande:
    Mina barn är inga hinder! Dom är stora möjligheter och därför ville jag ge dom det allra bästa :) Iallafall det som jag anser är den bästa uppväxten. Jag ville ge dom två närvarande föräldrar som båda var föräldralediga länge, syskon nära i ålder, uppväxt på landet med djur, hästar, egenodlad mat. Mycket ledig tid tillsammans barfota i egna hästhagen :) Osv. Det viktigaste var nog att ge dom en trygg kärnfamilj. Att dom skulle få ha mamma, pappa och syskon hos sig varje dag. :) ( vilket även forskningen visar är viktigt för barns psykiska hälsa )

    Lite fakta
    Som 20 åring så orkar man inte mer. Hjärnan utvecklas väldigt mycket under dom åren och det gör att sömnbehovet är större än hos en 30 åring. Allvarlig, långvarig sömnbrist under tonår-25 års åldern kan till och med försena mognaden!
    Det är statistiskt mycket ovanligt att unga föräldrar håller ihop. De allra flesta separerar. Och när man en gång separerat med barn så ökar risken ytterligare att man kommer misslyckas i fler framtida relationer vilket gör att barnen tvingas genom flera familjeseparationer under sin uppväxt. ( detta tror forskarna beror på att det är svårt att leva i styvfamilj)
    Par som är välutbildade och väntar med första barnet tills båda är över 30 har statistiskt mycket lite risk att separera. Nästan alla håller ihop!

    Ditt liv är säkert fantastiskt! Du har gjort rätt val för dig! Men jag hade inte blivit lycklig i din sits. Jag ville verkligen ha en hälsosam och kärleksfull kärnfamilj med en underbar man. Jag hade hatat att inte få ge mina barn båda föräldrarna. Och om jag skaffat barn med den killen jag har i 20 års åldern så hade mina barn inte fått världens bästa pappa. Idag har mina barn det.

    Alla har vi olika syn på hur den ultimata uppväxten ser ut. Det är ju upp till Ts att fundera på vad hon anser är viktigt att ge sina barn.
    Ser gärna källa på ditt påstående om sömnbehov och ork. Dessutom indikerar ditt nick att du nu är ca 35 år vilket gör att du inte sett "slutprodukten" ännu. Det stämmer att par som väntar till över 30 och är välutbildade inte separerar lika ofta under småbarnsåren. Hur det ser ut när barnen är utflugna är en helt annan sak, vilket det dessutom är allt för tidigt att visa någon statistik på eftersom "livet ut" knappast har hunnit visa sig i den generation det berör ännu. Vi som hunnit få vuxna barn och barnbarn ser sällan "kärnfamiljspar" som lever ihop. 
Svar på tråden Abort eller behålla? (Deadline imorgon)