• KlantSmurfen

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    Anonym (Varför ?) skrev 2019-09-02 13:42:09 följande:

    Är det inte märkligt att en 16-årig ung kvinna kan provocera svenska män så mycket att de måste håna, trycka ned, förlöjliga och i vissa fall även hota henne?

    Kan ni som skriver taskiga kommentarer om henne förklara det för mig?


    Hur vet du att det bara är svenska män? På FL har Kvinnor också skrivit diverse kommentarer och jag tvivlar på att det är unikt för FL.

    Är det inte märkligt att det handlar om just svenska män och att de blir provocerade?
  • KlantSmurfen
    lövet2 skrev 2019-09-03 22:51:26 följande: #99

    Nja, på ett sätt är det väl märkligt, men det är ju inget nytt. Om en ung söt tjej utmärker sig på något sätt, är duktig på det hon gör och dessutom når framgång inom sitt område, då får hon alltid en mobb efter sig. Mest män ja, men även kvinnor. Carola Häggkvist blev rejält hatad redan som 14-15-åring, Linnea Claesson har väl ingen undgått att lägga märke till, Zara Larsson - och så Greta. Det är väl något som är provocerande med att en ung tjej sticker ut hakan och syns.


    Linnea Claesson, Zara Larsson har fått en hel del skit är de radikalfeminister som spelar professionella offer och kastar skit på män. Det är en viss skillnad när folk kastar skit på Greta av ren "omtänksamhet" för att hon skolkat från skolan, trots att hon har bra betyg.

    "Om en ung söt tjej utmärker sig på något sätt, är duktig på det hon gör och dessutom når framgång inom sitt område, då får hon alltid en mobb efter sig".
    Menar du ungefär som när unga söta Jordan Peterson med feminint genus var i Sverige och möttes av en smutskastar mobb (mainstream media)?

  • KlantSmurfen
    Anonym (man kan) skrev 2019-09-04 02:06:33 följande: #101
    Anonym (Varför ?) skrev 2019-09-02 13:42:09 följande:

    Är det inte märkligt att en 16-årig ung kvinna kan provocera svenska män så mycket att de måste håna, trycka ned, förlöjliga och i vissa fall även hota henne?

    Kan ni som skriver taskiga kommentarer om henne förklara det för mig?


    Det handlar inte om Greta som person utan om hennes roll som översteprästinna i en vansinneskult som dessutom blivit en del av makten och eliten i samhället.
    Det går att kritisera kulten utan att kasta skit på Greta.
  • KlantSmurfen
    Thereisthat skrev 2019-09-03 23:42:23 följande: #100
    Det roliga med det här är främst två saker.

    1. Majoriteten av de som sägs utsättas för hat är oftast vänster och/eller feminister. När har man exempelvis fått höra om borgerliga kvinnor som utsatts för hat och hot i samma utsträckning? Beror det på att vänstern är mer godhjärtade och aldrig tar till odemokratiska medel? Knappast. AFA är ett helt nätverk som sysslar med sånt. Det beror på att det finns en tydlig dramaturgi inom medierna som gärna vill ha ett förutbestämt offer i form av en kvinna med vänster- eller feministiska åsikter. En borgerlig debattör eller Sverigedemokratisk kvinna, eller man för den delen, som utsätts för hot och hat får inte samma dramaturgiska genomslagskraft eftersom att denne tillhör den dåliga sidan.

    2. När journalister i form av paparazzis trakasserar kändisar så blir det ytterst sällan några skriverier. Ett bra exempel på detta är just Carola som var gravid men likväl fick en massa paparazzis efter sig. Detta håller på dag ut och dag in men det sker aldrig några kampanjer mot detta. Varför? Jo, för att där är förövarna journalister och för många av våra största tidningar är just nöjesjournalistiken en viktig inkomstkälla. Att det innebär att man stalkar och trakasserar personer för att de råkar vara duktiga sångare spelar därför ingen roll.

    Om vi tar exempelvis Ebba Busch Thor så hör jag ytterst sällan folk säga att kritiken mot henne beror på att hon är en kvinna med starka åsikter. Hur kommer det sig att folk tycks ha så dubbla måttstockar?
    2. Det är det är konsumenten som vill gotta sig i andras privatliv som styr efterfrågan.

    "Om vi tar exempelvis Ebba Busch Thor så hör jag ytterst sällan folk säga att kritiken mot henne beror på att hon är en kvinna med starka åsikter."
    Å andra sidan får hon nog extra skit för att hon är en kvinna med åsikter som inte passar in i den (vänster)feministiska mallen.

  • KlantSmurfen
    molly50 skrev 2019-09-03 20:23:43 följande: #95
    Jag håller med dig om att det är fel att som vuxen håna och förlöjliga en 16-åring. Och man kan inte låta bli att undra varför dessa personer låter sig provoceras så av henne?
    Men,jag vill också påpeka att det inte bara är män som gör det utan även kvinnor.
    Och det är lika skrämmande oavsett kön på den som hånar och förlöjligar.
    Guilt by association? Jag är inte något stort fan av hennes fanclubb som samlar "Facebook likes" för att känna sig duktiga och (låtsas) värna om miljön så jag måste hata lite på Greta.
  • KlantSmurfen
    Anonym (man kan) skrev 2019-09-04 03:24:22 följande: #107
    Hon är ju kulten. Hon kommer därför obönhörligen att få skit. Vilket en makthavare som hon ska kunna få. Sedan kan skiten formuleras på olika sätt men man måste till exempel kunna få reagera på hennes stora okunskap på område och hennes försök att skrämma upp folk.

    Det är helt rätt att peka på hur hennes symboliska båtresa kostade sex st flygbiljetter istället för bara fyra om hon och pappan istället flugit t o r.

    Läser man hennes mammas bok om familjens problem och barnens diagnoser så är det väldigt lätt att se fenomenet Greta mer tydligt.

    Det är riktigt att den största kritiken skall riktas mot hela den apparat som driver kulten men som makthavare och översteprästinna kommer hon alltid att få sin beskärda och rättmätiga del.
    Om man är en aning bakom så kanske man ser Greta som någon slags översteprästinna och har aldrig tänkt tanken att "kultens" medlemmar kanske bara ser marknadsvärdet. Det kanske ligger något i #2, hon kommer därför obönhörligen att få skit
  • KlantSmurfen
    Kermit1561 skrev 2019-09-03 18:23:11 följande: #93
    Det är massor av olika industrier som givit oss vår levnadsstandard, många av dem har med tiden blivit omoderna och ersatts av andra. Det är så utveckling fungerar och nu är det dax för fossilindustrin att bytas ut.

    Vill man tjäna pengar är det mycket bättre att gå fossilindustrins ärenden än att bli miljöalarmist, industrin har mycket mer pengar än det som ges till forskning.

    Den nyttiga idioten här är du som springer oljeindustrins ärenden, att de inte vill sluta tjäna pengar är inte så konstigt..
    Har du någon aning om hur mycket pengar det finns att hämta i att vara miljöalarmist och låtsas forska om något skit som inte fungerar i teorin eller något sämre än redan befintlig produkt men som är säljbart p.g.a bättre för miljön stämpeln i produktbeskrivningen?

    Den nyttiga idioten kommer springandes med några miljoner, i praktiken fungerar produkten precis som i teorin men det finns ju fler idioter som också vill testa.
  • KlantSmurfen
    Kermit1561 skrev 2019-09-04 07:06:38 följande: #117
    Enligt veckans affärer är de 10 största bolagen i världen:

    Walmart

    Sinopec Group

    Royal Dutch Shell

    China National Petroleum

    State Grid

    Saudi Aramco

    BP

    Exxon Mobil

    Volkswagen

    Toyota Moto

    Vill man tjäna pengar är det mycket bättre att gå till dem än att slåss om de forskningspengar som är smulor i jämförelse med vad de här bolagen kan ge.
    www.eevblog.com/2019/08/07/eevblog-1234-more-epic-solar-roadways-fail/
    www.eevblog.com/2018/01/01/eevblog-1047-solar-roadways-finally-busted-colas-wattway/
  • KlantSmurfen
    Kermit1561 skrev 2019-09-04 08:57:32 följande: #122
    Vad är det där för goddag yxskaft svar? Du påstår att det finns starka ekonomiska intressen bakom miljöforskningen, jag konstaterar att oljeindustrin har mycket större ekonomiska resurser och då svarar du med hänvisning till ett par misslyckade projekt?? 

    Hur man väljer vilka forskninsgprojekt man skall finansiera är ju en hel annan diskussion, som vi iofs också kan ha om du vill, det ligger ju i forskningens natur att många sådana initiativ misslyckas, det är inget unikt för forskning kring miljö/klimat, det gäller all forskning och utveckling, prövar man nya saker så blir det fel oftare än om man bara gör sånt man har gjort förut.  
    Har du någon aning om hur mycket pengar det finns att hämta i att vara miljöalarmist och låtsas forska om något skit som inte fungerar i teorin?

    Ditt motargument "Enligt veckans affärer är de 10 största bolagen i världen:"

    Ett av dessa fullständigt misslyckade miljon projekt är skapat i ett garage av två personer och var testat, misslyckat och utdömt innan de andra misslyckade miljon projekten drog igång i större skala, helt skattefinansierat.
    Det första fullständigt misslyckade projektet har fått nya investerare p.g.a bättre för miljön stämpeln i produktbeskrivningen.

    Ditt motargument "oljeindustrin har mycket större ekonomiska resurser:"
    Å andra sidan har de har egna resurser.

    "...det ligger ju i forskningens natur att många sådana initiativ misslyckas..."
    Nepp, det är skojare som håller på så.

    "...det är inget unikt för forskning kring miljö/klimat, det gäller all forskning och utveckling, prövar man nya saker så blir det fel oftare än om man bara gör sånt man har gjort förut."
    Hur många gånger ska man prova något skit som inte fungerar och/eller är sämre än liknande saker som fungerar?
  • KlantSmurfen
    molly50 skrev 2019-09-04 08:28:43 följande: #119
    Ja,det är kanske så det är. Men det är ju lika illa oavsett.
    Vuxna människor borde ha mer vett än så.
    Genom att håna och förlöjliga Greta så lär de ju även barn att det är ett ok beteende. Det är ingenstans ok.
    "Vuxna människor borde ha mer vett än så"
    Önsketänkande. Hade hon bytt ut "Skolstrejk för klimatet" mot "rösta på KD mot genusflum" hade drevet kommit från andra hållet.

    "Genom att håna och förlöjliga Greta så lär de ju även barn att det är ett ok beteende"
    Man kan använda det som dåligt exempel.

  • KlantSmurfen
    Kermit1561 skrev 2019-09-04 12:01:32 följande: #130
    Så det du protesterar mot egentligen är inte att det satsas pengar på det utan bara på hur urvalskriterierna ser ut, vilka projekt/forskning som tilldelas dessa pengar? 
    Jag skrev låtsas forska om något skit som inte fungerar i teorin så det är väl något med urvalskriterierna jag protesterar emot och det fetade i dina inlägg.
    Nej man behöver gå fossilindustrins ärenden om man vill ha pengar.
    Kr 3 313 935 SEK  by 2 377 backers

    WATER SECURITY AND INDEPENDENCE
    WaterSeer is a green, low maintenance, and mobile water solution for any individual or community. WaterSeer provides an endless supply of pure life-giving water that is cleaner than tap water.

    WATER FOR THE WORLD
    WaterSeer started as an innovative concept to an advanced prototype that's become a revolutionary reality. We are proud of our global outreach and we are committed to supporting non-profits worldwide where water will change peoples' lives in ways we can only imagine today.

    www.indiegogo.com/projects/waterseer
    www.waterseer.org/case-study
    Kermit1561 skrev 2019-09-03 18:23:11 följande: #93
    Det är massor av olika industrier som givit oss vår levnadsstandard, många av dem har med tiden blivit omoderna och ersatts av andra. Det är så utveckling fungerar och nu är det dax för fossilindustrin att bytas ut.

    Vill man tjäna pengar är det mycket bättre att gå fossilindustrins ärenden än att bli miljöalarmist, industrin har mycket mer pengar än det som ges till forskning.

    Den nyttiga idioten här är du som springer oljeindustrins ärenden, att de inte vill sluta tjäna pengar är inte så konstigt..
    Kermit1561 skrev 2019-09-04 07:06:38 följande: #117
    Enligt veckans affärer är de 10 största bolagen i världen:

    Walmart

    Sinopec Group

    Royal Dutch Shell

    China National Petroleum

    State Grid

    Saudi Aramco

    BP

    Exxon Mobil

    Volkswagen

    Toyota Moto

    Vill man tjäna pengar är det mycket bättre att gå till dem än att slåss om de forskningspengar som är smulor i jämförelse med vad de här bolagen kan ge.

  • KlantSmurfen
    molly50 skrev 2019-09-04 12:16:39 följande: #132
    Det spelar väl ingen roll varifrån drevet kommer. Det är ändå lika fel.

    Dåligt exempel? 
    De vuxna som hånar Greta gör det kanske inte bara på sociala medier utan även hemma. Där deras barn kan höra.
    Man kan använda dåligt beteende som dåligt exempel för barn så de får se hur man inte ska göra.
Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?