• Wed 4 Sep 2019 08:08
    1840 visningar
    19 svar
    19
    1840

    Obetald övertid

    Hej allihopa!


     


    Jag är ung och har relativt nyligen kommit ut i arbetslivet. På mitt jobb har vi kunder och när vi är underbemannade kan man bli tillfrågad att stanna lite längre, ca en halvtimma hit och dit. När man stämplar ut registreras dock bara tiden man "skulle" ha jobbat, dvs jobbar man 08:00-17:30 men bara skulle ha jobbat till 17:00 så är det 08:00-17:00 man får lön för.


     


    Jag har blivit ombedd att stanna och trots att min chef vet om detta godkänner den bara tiden jag egentligen skulle ha jobbat, och inte övertiden.


     


    Detta är mitt första "seriösa" jobb och jag har provanställning, vilket gör att jag inte vågar säga emot. Vad tycker ni att jag ska göra? Ska jag svälja min obetalda övertid och vänta på en fast anställning eller hur ska jag resonera? Jag börjar känna mig överkörd och utnyttjad av företaget då detta inte är det enda "felaktiga" på jobbet.

  • Svar på tråden Obetald övertid
  • Wed 4 Sep 2019 08:52
    #7

    Tack för välutvecklade svar! Jag är alltså bara timanställd, och företaget har kollektivavtal. Att gå tidigare osv vissa dagar hade inte funkat, då stämpelsystemet inte tillåter det. Det registrerar om man går tidigare, men inte om man slutar senare.


    Övertid är tyvärr vanligt förekommande, även om det inte alltid är en halvtimma (femton minuter då och då). Vid en stängning och det har varit mycket folk kan man också behöva jobba över. Vi har en betald halvtimma efter stängning, men har man inte hunnit klart då får man helt enkelt jobba gratis.


    Jag har hört om andra inom företaget som ställt krav och fått sparken, och eftersom att jag bara har provanställning och behöver inkomsten vågar jag inte ta upp det.

  • Wed 4 Sep 2019 09:17
    #11
    Anonym (kanske) skrev 2019-09-04 09:12:09 följande:

    Är du säker på att har gjort rätt i systemet? Det är inte sällan man måste lägga in övertid separat. Jag har jobbat på ett antal olika företag som timanställd (bemanning) och i en del system måste man ändra själv och det kan vara krångligt, på andra läggs tiden på automatiskt.

    Självklart ska du ha betalt för den halvtimmen extra du gör, oavsett om du är provanställd eller ej. Min första åtgärd skulle vara att gå till chefen och fråga: "ursäkta, kan du visa mig hur jag lägger in tiden från 1700 till 1730, systemet verkar bara förstå fram till 1700".

    Beroende på svaret du får så vet du hur de ställer sig i frågan, antingen visar/förklarar de eller också säger de något annat.

    Men, och det här känns inte bra att säga men det är realistiskt och du behöver veta det:

    Beroende på vad det handlar om för jobb så kan det faktum att du kontaktar facket innebära att du ses som krånglig och de kan välja att avsluta din anställning. Vilket de har full rätt att göra. Om det handlar om ett okvalificerat arbete som inte kräver utbildning så kan jag lova att det står minst tio personer redo att ta över din anställning i morgon.

    Jag säger inte att du inte ska ta kontakt med facket, men fundera på de konsekvenser det kan medföra och fråga dig själv om det är värt det. Om de nu skulle sparka dig för att du tar kontakt med facket (de kommer uppge en annan anledning dock) så är det ju kanske ingen arbetsplats du vill jobba.

    Men är det det enda jobbet du har fått efter långt sökande eller liknande så kan det löna sig att vara försiktig även om det inte känns helt ok. Vilket gör provanställningar till osäkra anställningar och i värsta fall ett sätt att få arbetskraft utan att behöva tillsvidareanställa.


    Det är ju exakt detta jag är medveten om. Jag är väldigt utbytbar, eftersom att det är ett okvalificerat jobb, och drar jag in facket blir jag garanterat utbytt. Jag studerar samtidigt och kan därför inte ha ett annat jobb just nu.


    Ang. systemet är det ingenting vi kan ändra eller registrera själva med stämpling. Vi kan inte lägga in övertid separat, och det är alltid chefen som måste ändra. Chefen visste om min övertid men ändrade inget.

  • Wed 4 Sep 2019 17:48
    #16
    Tow2Mater skrev 2019-09-04 16:06:13 följande:
    Så ofta får nu gå hem 15 - 30 minuter innan er betalda tid är slut? Borde det inte jämna ut sig i längden?
    Nej, efter stängning har vi ju stängningsarbete. Det tar ofta mer tid än den avsatta halvtimman och någon gång fick jag jobba över en hel timma.
Svar på tråden Obetald övertid