Inlägg från: Anonym (Student) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Student)

    Studerar, förkyld i 2 dagar, hur göra?

    Var jag sjuk gick jag ändå till obligstiska delarna om de inträffade samtidigt. Annars var jag hemma, sjukskrev mig aldrig på 5 år. Tyvärr som student finns det inte så mycket utrymme att få vara sjuk eller för den delen, sjukskriven.

  • Anonym (Student)
    Kjell2 skrev 2019-09-05 11:43:19 följande:

    Nej, men det som tyvärr inträffar är att någon student blir långsjuk. Missar kurser och poäng. När sen nästa termin börjar blir det inget CSN.

    CSN kan ge dispens för poängkraven men kräver nästan alltid sjukskrivning eller läkarintyg.


    De är ju skillnad på att vara sjuk i flera veckor/månader. Då är det allvarligt och man bör avbryta studierna och kontakta både vården, skolan och csn. Men är det en veckas förkylning som jag misstänker att detta handlar om är det inge idé att sjukanmäla direkt. Enbart vid obligatoriska moment där man omöjligt kan vara med är sjukskrivning på plats. Men de gjorde aldrig jag utan gick dit sjuk, precis som alla andra i klassen. Var alltid någon som var sjuk vid dessa tillfällen och missar man något är oftast kompletteringen vidrig eller bli underkänd på kursen. Den som var sjuk var alltid en bit bort från gruppen och tänkte sig för.
Svar på tråden Studerar, förkyld i 2 dagar, hur göra?