• mamma 86

    Veckopeng/månadspeng (10-12 år)

    Får ditt barn veckopeng eller månadspeng och i så fall hur mycket? Vad ska det räcka till? Tänker främst på barn i mellanstadieåldern.

  • Svar på tråden Veckopeng/månadspeng (10-12 år)
  • Anonym (mamma)

    Har en 10-åring som började mellanstadiet nu. Hon får varken vecko- eller månadspeng, men har möjlighet att hjälpa till med saker här hemma för 10 kr lite då och då. Lite ska göras utan betalning, barnen ska lära sig att man hjälps åt i ett hem. Men det kan vara att gå ut med hunden en gång extra (har två barn och de ska gå ut en gång varannan dag), gå till affären och handla något vi behöver om jag ber dem, hjälpa till med något speciellt i trädgården, dammsuga första våningen (andra våningen är redan barnens ansvar)...eller lite andra saker. Vissa veckor är de lite lata och får inte ihop en spänn, andra veckor får de ihop upp mot 80 kr. De får göra vad de vill för pengarna de tjänat, förutom att köpa massa godis och snacks och möla i sig på en helg. Vi betalar vad de behöver än så länge så de måste inte tjäna ihop något egentligen.

  • Moder1

    10 åringen får 20 kr i veckan med chans att tjäna mer med hjälp av uppdrag.

    Det ska räcka till lördagsgodis/dricka/pryttelsaker

    12 åringen förhandlade till sig 250 kr i månaden med risk att betala mig om han inte själv håller ordning på sitt rum, tvätt, plocka undan osv.

    Det ska räcka till godis/dricka/nöjen med vänner

  • Alexi

    Vi har nu i höst börjat föra över till dotterns konto en gång i månaden. Hon får 70 kr till sitt konto som hon har kort till och 70 kr som läggs på ett sparkonto.

    Vi köper ju allt hon behöver så detta är bara pengar för småsaker.

  • Mascaraklumpar

    12 år, 100 kr i veckan. Ska räcka till spel, godis, biobesök och dylikt.

  • mamma 86
    Mascaraklumpar skrev 2019-09-07 17:19:31 följande:

    12 år, 100 kr i veckan. Ska räcka till spel, godis, biobesök och dylikt.


    Ok! Vad fick barnet vid 11 års ålder? Eller var det samma?
Svar på tråden Veckopeng/månadspeng (10-12 år)