Forum Svårt -bli gravid - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Letrozol, flera?

  Sön 8 sep 2019 07:46 Läst 0 gånger Totalt 129 svar
  Visar endast inlägg av Clemmentina - Visa alla inlägg
 • Sön 8 sep 2019 07:46 #1

  Känner igen mig i vad du skriver. Jag är också på min tredje enkelkur med Letrozol och är på dag 23. Bim nästa helg! Vilka spännande symptom du har. Till skillnad från tidigare kurer har jag inte ömma bröst, kurvan ser annorlunda ut (mindre jämn än tidigare och med högre temperaturer). Just nu har jag rätt mycket molvärk. Jag vågar inte hoppas för mycket då jag har blivit besviken så många gånger tidigare. Håller dock tummarna för oss båda!

 • Mån 9 sep 2019 07:46 #6

  Jag fick ägglossning dag 15 nu. Det fick jag även första kuren. Förra månaden kom den så sent som dag 23. Hade gett upp då! ;)

  Min temp är fortfarande hög...blir spännande att se hur veckan utvecklas.


  bonzo skrev 2019-09-09 07:32:22 följande:

  Kanske är bra att ägglossningen kom tidigt! Vi håller tummarna att det funkar denna gång för alla!

  Har ni varit på ultraljud och kollat antal äggblåsor innan ägglossning? Jag har inte varit på någon kontroll


  Jag gjorde vul första månaden och då såg allt bra ut. Men sen har jag inte gjort det. Du har alltså inte gjort vul någon månad?
 • Mån 9 sep 2019 07:47 #7
  elsaaas skrev 2019-09-08 22:35:53 följande:

  Jag hoppas verkligen på ett pluss denna gång, har väntat så länge och känner mig nästan desperat! Har inte haft några känningar i brösten idag, lite i "tjejmagen"  dock men det har jag ganska ofta så det behöver inte betyda något. Hur är det för er? 

  Håller tummarna för oss alla tre! Tänk så roligt det skulle vara om vi alla tre lyckades den här gången :)

  Skriv gärna hur det går för er!


  Det hade varit fantastiskt. Håller tummarna!
 • Mån 9 sep 2019 08:28 #9
  bonzo skrev 2019-09-09 08:21:45 följande:

  Nej ingen vul alls :)


  Det är konstigt det där. Vissa klinker gör vul varje månad och inte andra alls. Min gör första månaden och inte mer om allt ser bra ut. Men du vet i alla fall att du får äl av Letrozolen? :)
 • Mån 9 sep 2019 14:17 #15
  Lunne skrev 2019-09-09 13:48:30 följande:

  Jobbigt med flera missfall =/ Men skönt att ni har ett nästa steg av undersökningar planerat i alla fall! Jag fick ett MA i December förra året och sen har inget hänt här heller trots 8 försök med Letrozol? Nu bör jag ha ÄL inom några dagar, men det känns lite hopplöst, varför skulle det ta sig denna gång när det aldrig gjort det annars liksom?


  Hur länge ska ni försöka med Letrozol innan de går vidare? Har du funderat mer på utredning utomlands. Hoppas på guldägg den här månaden!
 • Mån 9 sep 2019 21:51 #19
  Lunne skrev 2019-09-09 15:35:52 följande:

  Enligt min gynekolog så verkar det som att vi ska försöka med Letrozol länge... Om man lyckats bli gravid någon gång (även om det blev tidigt missfall som i mitt fall) så får man tydligen inte remiss för Landstingsfinansierad IVF förrän två år efter senaste graviditet...

  Den vanliga fertilitetsutredningen visade inget förutom PCO, så Letrozol behöver jag äta för att få regelbunden ÄL och (kanske) ha i alla fall någon chans att lyckas. Enligt min gynekolog finns inga fler undersökningar att göra så våra alternativ är att fortsätta såhär i mer en ett år till (om det inte tar sig) eller betala för IVF privat. Då min sjukdomshistoria skriker problem med immunförsvaret så känns det vettigare att betala för sådan utredning utomlands istället för IVF om vi ska gå vidare.

  En möjlig ljusning är jag var på besök hos min reumatolog nyligen och fick börja med Plaquenil. Det har varit tal om det tidigare (innan vi började barnverkstaden) då jag har ANA-antikroppar och oförklarade feberperioder, men jag tyckte inte problemen var tillräckligt stora för att stoppa i mig medicin varje dag på chans mot något som inte ens lyckats bli diagnosticerat, så har nöjt mig med kortison vid behov... Nu sa läkaren att jag bör tänka om ifall jag blir gravid igen, och helst börja ta Plaquenil innan också, då det ändå verkar som att jag har något reumatiskt-aktigt även om vi inte lyckats klura ut exakt vad. Och efter att ha läst massor om hur immunförsvaret påverkar fertilitet så protesterade jag inte längre så att säga :')

  Man brukar tydligen få effekt av Plaquenil först efter 2-3 månader, så vår tanke är att vi försöker såhär typ hösten ut. Har inget hänt då och vi inte fått nys om något nytt att testa så får det bli utlands-utredning, vi vet dock inte var vi vill sikta på i så fall.  

  Clemmentina, tack för hoppasandet :) ÄL borde var om några dagar, så nu gäller det. Hur går det för dig?

  bonzo, jag äter 2.5 mg dag 3-7. Jag fick börja med 5 mg första gången, men då mognade två ägg. Med enkeldos har allt varit till synes perfekt för min del varje månad, dock varierar det ju mellan olika personer hur mycket man behöver.

   


  Jag tycker det låter positivt att du får testa ny medicin. Hoppas den ger god effekt! Jag är också rädd för att det kan vara något annat som är mitt problem. Jag har mycket problem med magen och har astma och allergier....

  Jag är på äl +9 nu. Den här cykeln har varit annorlunda. Högre temperaturer och mer variationer. Mindre ont i bröst och mage än vanligt. Vågar inte riktigt hoppas men att det är annorlunda väcker såklart lite förhoppningar. :-/
 • Tis 10 sep 2019 20:29 #24
  elsaaas skrev 2019-09-10 19:01:19 följande:

  Hur har det fått för dig? Vad har din temp legat på om jag får fråga? 

  Jag ska ha mens om fem dagar, känner mig inte gravid eller som att mensen är påväg. Har fortfarande ont i en bröstet, nu bränner det och är varmt. Så tror det är något annat är gravid symptom. 


  Det låter väldigt mycket som mig! Ömmande bröst till och från idag men det är också det enda. Kurvan har legat på ungefär 36.90 några dagar nu. Brukar ha en svagt stigande kurva som är som höst 2-3 dagar innan äl (då runt 36.9). Bifogar min kurva om du vill se?

 • Tis 10 sep 2019 20:30 #25
  Clemmentina skrev 2019-09-10 20:29:07 följande:

  Det låter väldigt mycket som mig! Ömmande bröst till och från idag men det är också det enda. Kurvan har legat på ungefär 36.90 några dagar nu. Brukar ha en svagt stigande kurva som är som höst 2-3 dagar innan äl (då runt 36.9). Bifogar min kurva om du vill se?


  Inser nu att jag lagt in Letrozolen fel. Jag har ätit cd3-7, alltså fem och inte sex dagar.
 • Tis 10 sep 2019 20:32 #26
  elsaaas skrev 2019-09-10 19:01:19 följande:

  Hur har det fått för dig? Vad har din temp legat på om jag får fråga? 

  Jag ska ha mens om fem dagar, känner mig inte gravid eller som att mensen är påväg. Har fortfarande ont i en bröstet, nu bränner det och är varmt. Så tror det är något annat är gravid symptom. 


  Vad ligger du på för temp?
 • Tis 10 sep 2019 21:56 #28
  elsaaas skrev 2019-09-10 20:58:54 följande:

  Åh vad spännande, hoppas på plus för dig!

  Min temp har legat på 36,7-36,9 sen en vecka tillbaka. Jag är inte så insatt i att mäta, men har tidigare kollat före BIM mest av nyfikenhet. Vet inte alls om det  betyder något? Brukar ligga på strax över 36 vanligtvis, ibland under. 


  Svårt att veta om du inte har mätt några hela cykler. Strax över 36 låter rimligt kring bim och mellan mens och ägglossning. Men jag antar att du brukar ligga högre mellan äl och mens? Hoppas dina nuvarande temperaturer är ett bra tecken och att vi båda får plus till helgen. :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll