• Mon 9 Sep 2019 21:15
    2832 visningar
    11 svar
    11
    2832

    PCO + kosttillskott

    Flutter skrev 2019-09-09 14:05:31 följande:

    Hej allihopa 

    Jag har läst väldigt många olika trådar men jag har inte hittat (eller i alla fall förstått ) om någon haft lika som jag. 

    Jag slutade med p-piller för snart ett år sen och har inte fått någon mens (förutom en blödning en vecka efter p-pillerstoppet). 

    Jag har gjort en utredning hos en klinik som sagt att jag har en massa ägg som bara inte lyckats växa ur äggblåsan. Enligt kliniken bör jag gå ner i vikt för att få igång min ägglossning, trots att jag även när jag hade fungerande mens vägt lika mycket. 

    Jag är helt okej med att behöva gå ner i vikt - men hon rekommenderade pulverdiet? att det är bättre för kroppen och hormonerna att hälla i sig konstgjorda pulvershakes, än att jag kan väga 10 kilo mer känns märkligt..

    Om viktminskningen inte lyckas så kunde jag höra av mig igen och de skulle hjälpa på andra sätt. 

    Jag äter redan LCHF pga min struliga mage, så jag ska köra lite striktare och gå ner några kilon, och tar tillskott "Kvinna", "Apiforce Bidrottninggelé" och "Omega 3". 

    Men är det någon som kan hjälpa mig med hälsokost som kan hjälpa till att få ordning på ägglossningen? Mitt testosteron var liiite högt - kan munkpeppar hjälpa? Kan man kombinera rosenrot, bidrottninggelé och munkpeppar? 

    Eftersom jag inte har haft naturlig mens på länge så har jag heller ingen koll på min cykel. 

    Hoppas det inte var alltför luddigt!


    Boka tid hos någon annan privat gyn, och försök då Provera utskrivet (för att få mens) samt Letrozoltabletter och Ovitrellespruta (för att få ägglossning). Dessa 3 mediciner behövs ofta vid PCOS.

    Lycka till !
  • Tue 10 Sep 2019 07:41
    #7
    Flutter skrev 2019-09-10 07:09:18 följande:

    Ja, jag kände lika. LCHF fungerar bra för mig, pasta är döden för magen och även grovt bröd. 

    Jag känner mig som att jag mår bra i kroppen (trots att vågen visar för mycket enligt gyn) och skulle aldrig vilja utsätta mig för pulverdieter. 

    Jag tror jag ska testa inositol. Tack! 


    Köp en ask Donaferty om du kan få tag på det. Det innehåller flera olika sorters inositol. Det är dospåsar, man tar 1 påse och häller i ett glas vatten och dricker upp. Man använder 2 påsar per dag, 1 på morgonen och 1 på kvällen.
Svar på tråden PCO + kosttillskott