• Mon 9 Sep 2019 18:08
    2835 visningar
    11 svar
    11
    2835

    PCO + kosttillskott

    Hej! Har ungefär samma historia, blev även rekommenderad pulverdiet för att det går snabbare enligt henne (gyn) jag tror verkligen inte på att det är bra för kroppen. Var i Sverige bor du?

    Kanske inte jättebra att blanda massor av kosttillskott. Något som hjälpte mig var att jag fick recept på metaformin som egentligen är en diabetes medicin som har visat sig funka för kvinnor med pco då vi kan ha svårt att hålla socker nivåerna.

    Jag har även kört och kör på inositol, googla på det. När jag äntligen blev gravid med vår son hade jag ätit dom i två månader (vi hade försökt i 2 år). Har precis börjat igen och hoppas på syskon.

    Även om jag hade 10 kg för mycket så fick jag hjälp med hormon tabletter och tabletter för att få igång mens. Men när vi väl skulle göra ivf var jag tvungen att gå ner 10 kg till bmi 30.

  • Tue 10 Sep 2019 07:43
    #8

    [quote=79890768][quote-nick]Flutter skrev 2019-09-10 07:01:24 följande:[/quote-nick]Jag sökte till Uppsala då det är långa köer där jag bor. Jag läste tidigare om olika typer av hormontabletter och jag trodde verkligen jag skulle kunna få hjälp med någon tablett. Men allt hon pratade om var att jag skulle gå ner i vikt - jag hoppas hon inte trodde att vi vill göra IVF. Allt jag vill just nu är att få igång mensen och ägglossningen så att kroppen fungerar som "vanligt".

    Men det blev ett ganska jobbigt besök, det kändes inte så lätt att få höra att det är mitt personliga fel att jag inte kan bli gravid, även om det kanske inte var oväntat för så har ALLTID sjukvården fungerat för mig. Allt beror på min vikt. Den gången jag mådde som sämst och nästan svalt mig själv i ett år, fick jag komplimanger för att jag lyckats gå ner så mycket i vikt - jag var ju smal istället för tjock så jag måste må så bra! 

    Det känns som att p-piller, oavsett vad läkarna säger när man frågar, rör till kroppen ordentligt. 

    När du fick din son, hade du gått ner något i vikt då? Eller upplevde du att det var inositol som hjälpte mest? 

    Det är skönt att veta att man inte är ensam om att vara i den här situationen. Jag hade inte en tanke på att jag inte skulle kunna bli gravid när jag väl ville. [/

    Attans... hade du bott i Skåne kunde jag hänvisa till värdens bästa gynekolog. Och så blev jag rädd att du hade gått till samma som jag gjorde första gången.

    Det är jätte jobbigt när dom börjar på peka om en vikt och framför allt när det är något man har jobbat med HELA sitt liv. Jag får alltid kommentarer om vikten av våden för de är lite förblindade av bmi. Jag är lång och väldigt stark, bygger väldigt lätt muskler, så lite borde dom kolla på kropps formerna.

    Jag upplevde att inositol hjälpte mig med vikten.. jag hade 10 kg att gå ner. När jag blev gravid hade jag gått ner 6 av dom, men jag fick även hjälp med hormoner för att få ägget att växa.

    Det är ju forsking i att kvinnor med pco går lättare upp i vikt och framför allt om magen och att den vikt ned gång på ca 5 kg kan hjälpa en med att få igång mensen.

    Men jag tycker som andra med har skrivit att sök dig till en ny gyn. Dom borde hjälpa mig med de första hormonerna man kan ta. Jag ska som sagt göra syskon försök nu och jag har fått hjälp med hormoner fast mina 10 kg är tillbaka.. ända han sa är att om det kommer till att starta en ivf prosses igen så måste jag ha bmi 30 och att jag ska visa att jag vill detta och ta tag i min vikt!

Svar på tråden PCO + kosttillskott