Inlägg från: Anonym (Trav) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trav)

    Jobba som hästskötare

    Jag har bara arbetat i professionella travstall så jag vet inte om det är skillnad på ridhästsidan men jag har iaf fått för mig att det är mer "slavgöra" där för att få mat, husrum och fickpengar. Men jag hoppas jag har fel.

    Iaf i de stall jag har varit så har man haft mellan 7-9 passhästar som man ansvarat för den dagliga skötseln, träningen och följa med och dela ut på tävling. Beroende på upplägg i stallen så har det varit olika arbetstider. I ett stall där jag bara var några månader var upplägget katadtrofdåligt så där jobbade man framåt 21 varje dag med start vid 7-tiden men det stället jag var längst på (7 år) så normalt sett jobbade vi mellan 6-16 på ett ungefär + en halvdag på helgen förutom de dagar vi var på trav. Då kom man visserligen inte hem förrän kanske 3-4 på natten igen.

    Alla (?) professionella travstall har kollektivavtal så det är väl ändå helt okej lön men om man slår ut det på vad många timmar det blir med trav, om nån häst blir sjuk mm så är det grymt dålig lön men man får iaf jobba med något man förhoppningsvis tycker är kul. Det har varit en väldigt nyttig erfarenhet iaf men nu när jag är 30+ och har familj är det ingenting jag vill jobba med längre, dels med de dåliga arbetstiderna vid tävlingar och dels så sliter det oerhört på kroppen. Men jag är ändå glad att jag gjort det

Svar på tråden Jobba som hästskötare