Forum Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur blev du av med lössen?

  Tis 10 sep 21:31 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Tis 10 sep 21:31

  Fick löss i början av sommaren/slutet på våren och har nu kämpat i över 3 månader för att bli av med dem men inte lyckats. Har provat i stort sett alla lusmedel som finns, ibland upp till 2 gånger i veckan och kammat mycket. 

  Tyvärr försökte jag i början att bli av med lössen enbart genom kamning..inser nu att det hade varit bättre börja med lusmedel på direkten..före de hann föröka sig mycket. I somras var mitt barn o jag också på tältsemester en vecka och kunde inte kamma så mkt..vilket också var förödande vad det gäller lusökningen i våra hår. 

  Börjar känna mig uppgiven..en stor del av fritiden går åt till kamning (1-2 timmar per dag oftast). Dottern har inte alls mycket löss kvar men jag har långt och ganska tjockt här och har mycket löss i håret, särskilt små löss och ägg.

  Min fråga till dig är: Hur blev du/din familj av med lössen? Tack på förhand. 

 • Tis 10 sep 21:42 #1

  Behandling med lusmedel var tredje dag i max tio dagar. Kammar håret varje dag med luskam. Använd förebyggande lusspray i håret dom dagar som inte schampot används.

  Nya handdukar till håret varje gång. Byta örngott och sängkläder två gånger i veckan. Diska kammar, borstar och hårsnoddar etc

  Kamma kamma....

 • Tis 10 sep 22:34 #2

  Aldrig haft löss, men i din situation hade jag övervägt att klippa håret kort.

 • Ons 11 sep 13:33 #3

  Kamma, köp Paranix, tvätta alla kläder, sängkläder, vädra städa hela hemmet, du gör r nog fel.

  Har du inte tillgång till tvätt släng ner tvätt i påse knyt. Boka upp så snabbt som möjligt. Dammsug och vädra tvätta ( dammsug sängen) tvätta allt där ni är. Ni måste avlusas ni andra också.

  Många kommer tycka att jag överdriver med städningenmen så gör jag. Sen när ni vet att ni är lusfriaså kan man köpa förebyggande spray Lincin orange symbol eller Paranix spray. En utav mina har haft en gång. Sen är Lincin och Paranix mina bästa vänner köp inför lov och så. Efter lov och sommarlovet. Se till ha hemma.

 • Lör 14 sep 15:35 #4

  Tack för svaren. Sitter med Tenutex i håret nu. Vaknade på natten av att det sved..hade fått medel i ögonen. Jag hoppas detta är över snart. Ska satsa på Tenutex 2 gånger i veckan o även spraya på Hedrin protect de dagar jag inte kör Tenutex. 

  Byter lakan o örngott varje dag.. Byter handduk varje gång. Tagit bort alla prydnadskuddar från soffan. Har alltid uppsatt hår numera på oss båda. Ja det är väl bara kämpa på nu..för lössen ska bort! Nu ska jag tvätta tvättberget vi har hemma.

 • Lör 14 sep 15:36 #5

  Har alla luskammar snoddar o borstar i frysen direkt dem inte används..fryser de också mellan jag kammar mig o dottern så vi inte återsmittar varandra.

 • Lör 14 sep 16:43 #6

  Åhh suveränt!

  Det är jobbigt och ha det hemma sängkläder och allt.

  Jag hoppas attdu köper in förebyggande sprayen. Det är en doft som inte lössen tycker om.

  Lider med dig!

 • Lör 14 sep 16:44 #7

  Åhh suveränt!

  Det är jobbigt och ha det hemma sängkläder och allt.

  Jag hoppas attdu köper in förebyggande sprayen. Det är en doft som inte lössen tycker om.

  Lider med dig!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll