Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Äta fläskkött eller ej

    Jag skulle inte göra det i din situation eftersom ni har kommit överens om detta. Det är faktiskt bådas barn, inte bara ditt. 

    Se det som en övning i att dela föräldraskapet under de närmaste 15-20 åren...det blir inte nödvändigtvis lättare för att man har separerat, tyvärr.

  • Mrs Moneybags
    Anonym (fd) skrev 2019-09-12 11:15:59 följande:

    När man skilt sig bestämmer var och en i sitt hem.
    Om mamman är vegetarian kan hon inte tvinga pappan att laga vegetariskt på sin vecka.


    Man har ju dessvärre ett barn tillsammans, och då måste man komma fram till saker gemensamt ibland. Det bästa är väl om TS tillsammans med pappan kommer fram till ett nytt beslut. 

    Jag tror på samarbete.

    Sedan tycker även jag att barnet bör spendera mer tid hos pappan, för barnets egen skull. Varför inte hälften/hälften. Då blir det säkert också lättare med kommunikationen. 
  • Mrs Moneybags
    Kverulant67 skrev 2019-09-12 13:39:46 följande:
    Äta prinskorv varje högtid??? För oss normala Svenskar äts det enbart vid jul..

    Sedan råkar vi ju faktiskt befinna oss i Sverige och här lever vi efter våra tradiotioner, vad är det rassistisk med det???
    Då skulle man kunna hävda att eftersom allt annat i barnets liv är svenskt, så kan väl en sak få vara från pappans kultur? 

    Det finns inget rätt eller fel i detta, bara vad föräldrarna kommer överens om gemensamt. Tror inte att det är rätt väg att gå att bara börja steka bacon och fläskkotlett för att tramsa med pappan. 
Svar på tråden Äta fläskkött eller ej