• Wed 18 Sep 2019 16:20
    20175 visningar
    190 svar
    -2
    190
    20175

    Äta fläskkött eller ej

    Tänker att om ni har kommit överens om att barnet ej ska äta griskött så borde du stå för vad du lovat. Även då ni nu är separerade och du vet var han står i frågan så borde du rimligtvis hålla ditt ord. Det är ingen större uppoffring att tillaga mat utan innehållande gris, och dessutom är det även hälsosammare för barnet.

  • Wed 18 Sep 2019 17:56
    -1
    Anonym (Dalta) skrev 2019-09-18 16:47:00 följande:

    Gäller det samma om dom kommit överens om att inte träffa någon ny om dom går isär? Inga bonusföräldrar till barnet!


    Jag skulle aldrig lova något jag inte kunde hålla. Skulle aldrig ge min partner ett sånt löfte till att börja med. Överenskommelser som rör vårat gemensamma barn skulle jag hålla även fast vi inte längre bor tillsammans. Hur svårt ska det vara.
  • Thu 19 Sep 2019 08:24
    Anonym (Dalta) skrev 2019-09-19 04:55:07 följande:

    Om du har en partner så förmodar jag att ni var överens om att bli ett par. Men det är en överenskommelse som är ok att bryta enligt dig?

    Vad kännetecknar en brytbar eller en obrytbar överenskommelse?


    Är det inte det enligt dig?

    Jag skulle aldrig lova min partner evig trohet eller att vid ev splittring inte se andra. Däremot skulle jag, om min partner fann det viktigt för att vi skulle vara ett par, lova att inte vara otrogen. Vi skulle då ha en överenskommelse som jag skulle stå fast vid för respekt och hänsyn till honom och det hade varit ett kriterium från hans sida att va tillsammans med mig. Men du är alltså ok med otrohet. Om vi nu ska diskutera utanför sakfrågan och slänga omkring med en massa lösa antaganden helt utan rimliga proportioner.

    Tänk dig istället att du är tillsammans med en kines. Han vill ha barn med dig och du säger, ok , men om vi får barn får du lova mig att aldrig ge hen hund att äta för det går emot mina värderingar. Han lovar dig det. När ni väl har barn och bryter upp får du veta av ditt barn eller annan person att din kinesiske föredetta serverat hund åt er barn de närmaste dagarna/månaderna/åren utan din vetskap. Är det ok för dig? Barnet var tre år när det började och har alltså inte själv valt att bli serverad hund.
  • Thu 19 Sep 2019 08:31
    Anonym (?) skrev 2019-09-18 19:20:31 följande:

    Så du skulle aldrig skilja dig heller?

    Tycker du att det är något som generellt ska gälla alla?

    Det tillhör att bli vuxen att inse att livet förändras, åsikter och livsstil ändras samt att det inte alltid är något man kan förutse. Sen är det en otroligt stor skillnad på ett juridiskt bindande avtal och en överenskommelse. En överenskommelse gäller oftast så länge man är just, överens.


    Så otrohet är ok så länge det inte finns ett bindande avtal om ensamrätt till partnerns kropp?
  • Fri 20 Sep 2019 08:28
    Rikard skrev 2019-09-19 17:51:46 följande:

    Även mannen har gjort ett val då han skaffade barn med en person som inte är muslim. Han borde ha insett att det var fullt möjligt att hon inte vill uppfostra sitt barn till muslim i och med att hon själv inte är det.


    Att skippa grisköttet är inte att uppfostra ett barn muslimskt, ungefär som att skippa kalkonmackan men äta köttfärssåsen om man är vegetarian eller döpa sitt barn men aldrig tala om Gud, be tillsammans med barnet eller besöka kyrkan.
  • Fri 20 Sep 2019 08:35
    Anonym (Dalta) skrev 2019-09-19 18:48:36 följande:

    Jag vill inte att mina barn äter hund, därför skaffade jag inte barn med någon som äter hund.

    Ville jag inte att mina barn skulle äta fläskkött, nötkött eller kyckling så hade jag inte skaffat barn med någon som åt dessa.

    Jag hade inte heller skaffat barn med någon djupt troende, oavsett om det är islam, kristendom eller något annat.

    Jag skulle inte heller skaffa barn med någon vara värderingar är långt ifrån mina egna.

    Men folk verkar ju inte tänka längre än näsan räcker, så då får dom acceptera att andra regler än ens egna gäller i andras hem.


    Nej du har en poäng där, gäller väl bägge två. Däremot är ju det redan gjort , och hur det kom till det vet ju inte vi. Däremot uppfostrar dom barnet tillsammans även om de lever i skiljda hem och anser då att man får stå för överenskommelser man beslutat för barnet.
  • Fri 20 Sep 2019 08:38
    Anonym (?) skrev 2019-09-19 08:48:28 följande:

    Nej jag tycker inte otrohet är okej men däremot skulle det ju bryta överenskommelsen vi hade gjort när vi blev tillsammans och vi skulle då gå isär. Men jag har heller aldrig förordat att TS ska gå bakom ryggen på sitt ex utan att hon ska informera honom om att hon ändrat sig. Så det gör att jämförelsen haltar, hade min partner istället kommit till mig och sagt att hen inte längre ville ha ett monogamt förhållande så ser jag inget fel med det, att jag då kanske hellre gjort slut än fortsatt under de nya premisserna hade varit en annan fråga.

    Och nej jag hade inte tyckt att den kinesiska mannen gjort fel, även om jag tycker att han borde berättat först, sen att jag kanske inte tyckt om det precis som att jag är säker på att TS ex inte skulle tycka om att hon ändrade sig är förståeligt, men inte automatiskt något som ändrar den andres valmöjligheter.


    Ok ,så det skulle vara ok att ditt barn serverades hund för att ni som föräldrar skilde er och efter att han lovat dig att aldrig ge ert gemensamma barn hund. Intressant! Jag vet med mig själv att jag hade blivit fruktansvärt förbannad och sårad men ok, vi alla är olika. Du har din åsikt och jag har min. Kommer inte längre än så.
Svar på tråden Äta fläskkött eller ej