Forum Övrigt - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjälp mig hitta dessa barnprogram?

  Tor 12 sep 2019 10:25 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Tor 12 sep 2019 10:25

  Hej allihop. Just nu letar jag efter ett par program som jag såg på Barnkanalen när jag var liten (född 98 btw). Nån som kan hjälpa mig identifiera dem?

  1. Barn gör inbrott

  Två barn, syskon, som gör inbrott. Vet inte varför men de hade nån bra anledning. I slutet minns jag att deras mormor/farmor lyssnade på nyheter på radion och hörde om nåt inbrott, och då frågade hon mamman oroligt om barnen var hemma.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  2. Liten kille, pizza, läxa, tant i rullstol

  En utländs kille bodde i Sverige med sin familj och man fick följa hans vardag. (det var inte Habib). Han hade förmodligen flyttat från sitt hemland till Sverige men om det verkligen hände tror jag inte man fick se det i nåt avsnitt.

  I ett avsnitt tog han sig in på sin storebrosars dator och ändrade hans hemläxa. Han bytte typ ut varje "och" till "prutt" elr nåt sådant. Och sen så träffade han en kompis, en äldre kvinna som satt i sån där automatisk rullstol. Och de hade pizzatävling på en lokal pizzeria, den som äter mest vinner då. Minns inte vem som vann men det va bara de som tävlade. Efteråt så stötte han på sin brosa som va väldigt arg över läxan, men innan han hann skälla ut sin lillebror spydde han (lillebrorn) för han åt alldeles för mycket pizza. Storebrosarn tyckte synd om honom och tog kort och gott hem honom utan att skälla mer. Det är allt jag minns.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  3. Liten tjej med en förälder i Sverige och en i "Vetlanda"

  I början av programmet introducerade den här lilla flickan sig själv och det sista hon sa innan programmet började var "Min mamma bor i Sverige och min pappa bor i Vetlanda, och just nu bor jag här." Fast Vetlanda verkade som ett helt annat land än Sverige... ????

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  4. Pojke ger tjej puss på födelsedagsfest.

  Det här var inget riktig barnprogram, utan mer som en långfilm. Barnen var väl 7-11 år gissar jag. Kanske barndokumentären, fast det var inte på svenska. Norska eller danska, nåt utav de.

  En kille träffar en tjej, och blir kär i henne. Minns ej om de blev kompisar eller om han var för blyg, men han försökte komma på en bra födelsedagspresent till hennes födelsedag. På hennes födelsedagsfest, gick han fram till henne och gav henne en puss. Sen sa han grattis på födelsedagen och väntade på svar. Hon var förvånad, men sen log hon, och de andra gästerna applåderade. Och festen fortsatte. Vet inte om de blev ihop eller vad de gjorde sen.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  5. Liten flicka kidnappat av troll lär dem läsa

  Ett annat program jag letar efter, som sändes för många år sen, kan ha varit en film. Det visades liksom i 2D. En liten flicka blev tagen av troll som bodde i tunnlar/en grotta under marken. Vet inte vad de ville men de hade nog tänkt äta henne elr nåt sånt, fast hon var aldrig riktigt rädd för trollen. Men de blev vänner med henne och hon hade nyligen lärt sig läsa, så hon lärde dem läsa. Och efter ett tag så släppte de henne eller tog hem henne.

  Det är tyvärr allt jag minns.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  6. Lila sjuk drake barnprogram

  Jag letar efter ett annat barnprogram också. Jag minns inte allt, men det handade i stort sett om en drake som bodde hos en familj. Den var tam, inte vild, och jag tror den var lila men jag är inte helt säker.

  I alla fall, i ett avsnitt så var draken sjuk, så de två barnen som också bodde där krympte sig på nåt sätt och gick in i drakens kropp för att ta itu med viruset/bakterien. Jag minns vagt att de av misstag hamnade i drakens mage först, de skulle till nån annan kroppsdel. De hade en karta över drakens kropp och de hade hållt den upp oc hner, och därför kom de fel. Men de vände, och till slut hittade det viruset/bakterien och tog itu med det och botade draken. Hur de tog itu med det, minns jag inte. Men antingen övertalade de eller så tvingade de väl viruset att lämna drakens kropp.

  Har inte hittat det ännu, men de barnprogram med drakar som jag har kommit på med hitills är:

  Draken

  Lilla blå draken

  Riddare Micke

  Jane och draken

  Florries drakar

  Draken Digby

  Doktor Mcstuffins

  Bumbibjörnarna (olika drakar förekom då och då)

  &

  (Bolibompa)

  Alla förslag är mycket uppskattad, så tack på förhand allesammans! ^^

 • Tor 12 sep 2019 18:04 #1

  Du kommer inte få mer eller bättre svar för att du postar om samma tråd ett par veckor senare. De kunniga och intresserade har redan svarat och sannolikheten att du får ett nytt, bättre svar är ungefär 0.


  If you have a daughter, be her hero. If you have a son, be his role model. If you have a child, be their heroic role model
 • Fre 13 sep 2019 15:50 #2

  Vad kan jag annars göra? Ingen svarar på den gamla tråden längre ju.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll