• Kusinen

    Blåser chefen mig?

    möjligt skrev 2019-09-12 21:41:22 följande:

    Och hur kan det bli att du ska ta komp ledigt? Det är väl de som schemalägger dig och då kan de ju knappast ha dig börja 8 om du jobbat natt. Eller? Finns ju regler om dygnsvila


    Det är väl det som är grejen som jag förstår. Om ts normalt jobbar 8 timmar om dagen måndag till fredag, så blir ts beordrad 5 timmar natt mellan söndag och måndag istället. Då får ts inte jobba måndagen på grund av vilobehovet och hamnar då på -3 timmar på sin komptid.

    Jagbtyckee att det låter jöttekonstigt att det siulle gå att göra så om man har en vanlig månadslön och alltså blir beordrad att byta pass.
  • Kusinen
    möjligt skrev 2019-09-12 21:53:35 följande:

    Men är hennes avtal på 40 h /vecka så är det väl då upp till arbetsgivaren att hitta de 3 extra timmarna under resten av veckan? Alternativt att betala för de timmarna iaf?


    Ja, jag tycker att upplägget låter märkligt, att hen ska förlora på att gå in och ta ett nattpass. Men jag är inte tillräckkigt kunnig på detta för att kunna säga hur det är, bara vad jag tycker.
  • Kusinen
    ulfina skrev 2019-09-12 22:36:55 följande:

    Jag får övertidsersättning för de 5 timmar jag jobbar natt, men jag vill ju ha min arbetsvecka 40 timmar. och att det bara blev 5 timmar på natten kan ju inte jag hjälpa.  Ber dom mig jobba natt istället för dag, så räknar jag att det är lika många timmar.  Nu när jag inte kan jobba dagen efter, krymper mitt kompkonto med 8 timmar!!! 


    Hur kan det krympa med 8 timmar? Får du helt och hållet extra ersättning för nattpasset? Annars borde det väl krympa med 3 om du jobbar 5 timmar?
Svar på tråden Blåser chefen mig?