• Anonym (Villr­ådig)
    Wed 18 Sep 2019 22:14
    1942 visningar
    52 svar
    52
    1942

    Skulle ni acceptera?

    Tidigare ikväll hade jag och min man en kortare argumentation, inget bråk eller så men vi tyckte olika. Så säger han ?men håll käft nu? till mig inför barnen. Tycker ni det är ett okej beteende som ni hade accepterat?

  • Svar på tråden Skulle ni acceptera?
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Wed 18 Sep 2019 22:18
    #3
    minst skrev 2019-09-18 22:17:07 följande:

    Absolut inte! Hur skulle han reagera om du sa så till honom? Och oavsett hur han hade reagerat så är det absolut ingenting man säger inför barnen, Skithög!  Hoppas att han är jäkligt snäll i övrigt så det kompenserar detta med råge...


    Nej tyvärr är han inte det..
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Wed 18 Sep 2019 22:23
    #6

    Kan inte säga att han är snäll. Han tycker aldrig jag gör något bra. Jag tar hand om barnen varje dag, fixar och lagar mat. Idag fick han göra det för jag var iväg på annat. När jag kom hem satte jag mig ner lite och det var det han blev sur på. Att jag varit iväg och när jag kommer hem bara sätter mig för han har ju fått fixa allt. Det var när jag sa att jag fixar ju alltid allt annars som han sa håll käften nu. Kändes inte bra inför barnen att höra..

  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Wed 18 Sep 2019 22:24
    #7
    Giftskåneman skrev 2019-09-18 22:22:23 följande:

    Ja, om du håller på och inte släpper det, absolut, du berättar inte hur länge ni diskuterade, om han tycker det är en bagatell eller inte eller vad bråket rörde sig om, han kan ha sagt sitt och du fortsätter, klart han har rätt att säga så.

    Berätta allt istället för att låta folk gissa.


    Tycker du det är en okej sak att säga till sin partner inför barn alltså?
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Wed 18 Sep 2019 22:28
    #10
    Giftskåneman skrev 2019-09-18 22:27:08 följande:

    Varför berättade du inte om bakgrunden direkt?


    Därför att jag valde att bara ställa en kort fråga.
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Wed 18 Sep 2019 22:30
    #13
    minst skrev 2019-09-18 22:27:11 följande:

    Då är det läge för förändring! Boka tid för familjerådgivning och gå själv om han inte vill gå med, lägg undan pengar, anmäla dig till bostadsförmedlingen och börja planera för att bli ensam. Skriv ned på ett ställe han inte kan komma åt, hur och när han kränker dig så att det blir konkret när han ställs inför faktum så att han inte kan prata omkull dig och övertala dig att stanna. Om du törs så tycker jag att du ska "titta kallt" på honom när han säger sådant och kommentera att han jobbar på bra mot en separation och att du inte tolerar sättet han pratar på. Beställ hem papper gällande skilsmässa och låt dem ligga lite snyggt kvarglömda så att han fattar att det är allvar. Inget av detta ska du så klart göra om du inte vill skiljas för det kan ju vara så illa att han vill det och nappar direkt för att han inte har vågat ta steget själv förut. Håll bara inte ihop för barnen för de märker att det inte är bra!


    Tack snälla för stödet. Vi har definitiv inte nån bra relation men tycker ändå att vi hållt det ganska snyggt utan bråk, det är snarare så att vi inte pratat så mycket. Men att han säger så känns inte okej. Det är för barnen jag stannar men är väl som du skriver egentligen inte rätt.
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Wed 18 Sep 2019 22:40
    #20
    +2

    Nej jag ville fråga en seriös fråga om andra tycker det är okej beteende. Jag skälv tycker inte det men tydligen du. Och jag har hellre en offerkofta om du vill kalla det så än att vara en bitter man från Skåne.


    Giftskåneman skrev 2019-09-18 22:37:41 följande:

    Du och dina medsystrar har ju offerkoftan på er, ditt inlägg var ju bara för att få medhåll och bevisa hur kass mannen är, eller hur?

    Du tom tackade för medhåll.


  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Wed 18 Sep 2019 22:55
    #26
    Giftskåneman skrev 2019-09-18 22:54:07 följande:

    Nu är det dina ord.

    Alltså var det du som inför barnen berättade hur kass han är och då bad dig hålla käften? Han vill kanske inte barnen ska höra det, även om det nu är rätt?


    Nej jag sa inte att han är kass, jag sa att jag gör ju alla de sakerna som han har fått göra idag alla andra dagar.
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Wed 18 Sep 2019 22:57
    #27
    BurningDiamond skrev 2019-09-18 22:55:07 följande:

    Det är knappast ett "håll käften" som är problemet i er relation....


    Hur menar du?
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Thu 19 Sep 2019 11:34
    #41
    Giftskåneman skrev 2019-09-19 10:48:40 följande:

    Mesta tyder på att ts man är en bortskämd jävel, men din bortskämda jävel och hennes bortskämda jävel är inte samma person.

    Det jag försöker komma fram till är hur och när och i vilken situation ts fick höra detta i?

    Om hon ofta klankar ner på hans förmåga som pappa och partner eller om det kom fram under ett storgräl?

    I ett storgräl där mycket som borde vara osagt sagt är inte håll käften nåt konstigt, men efter ts påhopp på mig tror jag det är mer än hennes kommentar som gjort han sagt så, det lågintensiva gnatandet kan vara lika nedbrytande som ett storgräl. Han fick nog helt enkelt, hon har fått nog men ts påhopp på mig får mig tro att det är mycket hon inte berättar.


    Jag har ju skrivit att det inte var under ett storgräl vi mer än ett tillfälle här i tråden. Jag har skrivit vad som hände

    Och vad som sas. Du kan ju inte hitta på och lägga till en massa själv.
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Thu 19 Sep 2019 18:13
    #54
    jrockyracoon skrev 2019-09-19 15:00:48 följande:

    Är det okej att kalla andra personer för "extremt bittra" utan något skäl, vilket TS gjorde?

    Är det okej att anklaga andra för att visa kvinnoförakt i andra trådar, utan att ge personen möjlighet att försvara sig?

    Om man tycker att en person har visat prov på kvinnoförakt i andra trådar, får man antingen hålla tyst i den här tråden. Eller så får man påbörja en mycket offtopic diskussion om det där man anger citat från de trådarna. Att anklaga en person för att ha visat kvinnoförakt är så pass allvarligt, tycker jag, att man måste ge personen en möjlighet till att försvara sig.

    För att inte trådar ska börja spåra ur är det mest rimliga att man kommer med anklagelser av denna typ i de trådar där personen har uttryckt sig felaktigt. Om man ska anklaga personer i andra trådar, dränks budskapet i många av trådar av den här typen av anklagelser och bemötanden, etc.

    Om någon anser att en person har visat kvinnoförakt i en specifik tråd, är det alltså mest rimligt att det är i den specifika tråden som man kritiserar det beteendet.

    TS ställde en fråga om det var acceptabelt att säga "håll käften". När sedan någon svarar på den frågan utifrån sin utgångspunkt, blir hon sur för att det inte var det svar hon ville ha. Det tycker inte jag är acceptabelt. Om TS ställer frågor som hon endast önskar få ett enda specifikt svar på, t.ex. "Nej", får hon skriva det i trådstarten i så fall.

    Jag håller med dig om att det TS säger får antas vara sant, tills skäl finns till att tro motsatsen. Jag upplever inte att "Giftskåneman" har ifrågasatt hennes historia utan istället visat på möjligheten att det finns andra faktorer som TS ev. har utelämnat i berättelsen. Hade TS bemött detta med att sakligt redogöra sakförhållandena istället för att gå till angrepp hade vi antagligen inte behövt ha den här diskussionen.


    Jag har inte blivit arg för att jag får fel svar, jag ifrågasätter att jag förväntas ha provocerat fram det. Jag beskrev ju situationen.
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Thu 19 Sep 2019 18:25
    #57
    jrockyracoon skrev 2019-09-19 18:19:44 följande:

    Jag tolkade dig så.

    Vad säger din man om situationen? Kan ni prata om problemen? Vad vill du få hjälp med av dem som är i tråden?


    Nej vi kan inte prata om det. Jag ville höra om andra skulle acceptera att bli behandlade så. Jag kände mig jätteledsen, kränkt och bedrövad då det kändes helt oförtjänt att jag skulle få de orden kastade i ansiktet i en sådan situation som var. Det är väl inte alltid så när man skriver här på fl, att man är ute efter ett exakt sant svar eller en lösning utan man vill bolla med andra och få deras perspektiv. Jag måste inte alls få endast medhåll eller att alla ska tycka samma men om du har läst vissa inlägg här vändes det som att det säkerligen var mitt eget fel att jag fick höra de orden och det kändes inte rätt att någon bara antar det.
Svar på tråden Skulle ni acceptera?