• HildaK

    BF Juni 2020

    Hej jag hoppar in här! :) Var hos barnmorskan på inskrivning idag och fick se en liten sprattlande bebis i magen! Häftigt! Är beräknad till den 27/6. Ska bli kul att följa er! Jag har varit illamående från vecka 7 men annars mått ganska OK.

  • HildaK
    trueme skrev 2019-12-03 17:52:19 följande:

    Fick du göra ultraljud på inskrivningen ?

    Hur kommer det sig ?

    Grattis till liten


    Barnmorskan frågade om vi ville se den lille haha :) och det ville vi såklart! Är i vecka 11 nu. KUB om 2 veckor!
  • HildaK
    Anonym (Tomte) skrev 2019-12-03 21:12:08 följande:

    Grattis till alla er som fått se goda resultat på KUB och UL, sån glädje! :) Längtar (med skräckblandad förtjusning eller vad man ska säga) så efter mitt om två veckor :) Dum fråga kanske men hur går ett ultraljud i (slutet av) vecka 13 till? Kan de göra det direkt på magen eller ska jag förbereda mig på ett vaginalt? Glömde fråga på inskrivningen..


    På magen! :)
  • HildaK
    trueme skrev 2019-12-04 12:08:58 följande:

    Okej va rolig vilken tur ni hadde : )

    Här måste man på specialist mödravården för att göra ultraljud, dom har ingen på Mvc så måste vänta till RUL i januari

    Är i v 12 (11+6)


    Jaha trist! Sån lång väntan - men det går fort :) Ska ni inte göra KUB?
  • HildaK
    trueme skrev 2019-12-04 15:06:50 följande:

    Nej vi beslutade att inte göra det efter som vi liger långt under riskgruppen och att vi inte tyckr det spelar någon roll om hen skulle vara funktionshindrad.

    Barnmorskan tyckte att det var ett vettigt beslut eftersom Kub igentligen inte ger så mycket information och att det är mycket penngar 4500kr.


    Förstår - det är ju verkligen upp till var o en :) oj vad dyrt! I mitt landsting kostar det 1600 kr.
  • HildaK
    Anonym (Tomte) skrev 2019-12-14 19:02:40 följande:

    Går också med i klubben angående spökveckor. Den här veckan har jag i princip glömt bort att jag är gravid, bortsett från kanske ett par minuter per dag. Har börjat dricka kaffe igen i princip som vanligt, är rätt pigg och kan äta det mesta. Känner bara lite avsmak ibland. Brösten verkar inte växa, ömmar bara lite. Magen känns inte särskilt svullen heller.. Har så svårt att föreställa mig att jag verkligen är i trettonde veckan. Alltid trott att det skulle kännas så mycket mer vid det här laget.

    Men på måndag morgon får jag äntligen veta svaret på hur det står till därinne. Just nu är det väl med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det, har föreställt mig massor med scenarion. Det jobbigaste är förstås MA, men får också upp mindre realistiska tankar som att de typ ska säga "Tyvärr, du har aldrig varit gravid. Det är bara din mens som försvunnit" eller "Hmm, vi är osäkra om fostret lever. Vi kan boka in ett nytt UL om en månad så får vi se".

    Angående katastroftankar så har jag också haft en hel del såna under hela graviditeten. Har vissa stunder panik över att jag ska ha råkat döda fostret genom att göra något fel. Typ fått i mig någon bakterie, stressat för mycket, ansträngt mig för hårt fysiskt, legat på något konstigt sätt i sömnen, sovit alldeles för varmt osv osv..

    Nåja, bara att stå ut den här helgen så får jag ju veta :)


    Vi ska också på ultraljud (KUB) på måndag! Känner verkligen igen mig i allt du skriver om katastroftankar!! Lycka till!
  • HildaK
    Anonym (Tomte) skrev 2019-12-16 11:08:23 följande:

    Första ultraljudet avklarat imorse och på skärmen syntes en sprattlande liten varelse med ett tickande hjärta! :) Kunde knappt tro det. Med alla svaga och försvinnande symptom samt tre småblödningar, hade jag ju förberett mig på ett eventuellt dåligt besked. Men nu känns det som att jag äntligen kan andas ut lite och känna att jag faktiskt är gravid på riktigt. Nu ska jag försöka njuta av att jag mår ganska bra och försöka våga att blicka framåt :)


    Underbart! Jag var ju på KUB idag och allt såg jättefint ut. Så tacksam!
  • HildaK

    Jag har börjat känna mig så himla tung nu såhär i vecka 28, fler som känner så? Tycker det känns jobbigt.

    Har gått upp ca 10-11 kg från start.

Svar på tråden BF Juni 2020