Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Äggstimulering som ej gett resultat!

  Fre 4 okt 2019 09:40 Läst 0 gånger Totalt 11 svar
  Fre 4 okt 2019 09:40

  Är 40 år. Har genomgått 2 korta äggstimuleringar nyligen,sista besök hos min gyn igår.

  IVF Kliniken har låtit gyn sköta denna biten.

  Tyvärr har det ej gått bra,första stimuleringen i augusti,tabletter under några dagar för att framkalla en mens. Efter det tog jag gonal 225 enheter och menopur 115 enheter under 6 dagar. På återbesök hade jag 2 äggblåsor och på vänster sida hade han svårt att hitta någon,jag har även ett myom där. Gyn tyckte vi skulle avbryta då äggstockarna ej svarade och verkade trötta. Jag ville naturligtvis göra en ny äggstimulering. IVF kliniken har ej varit mycket inblandade i detta vilket jag hade velat. Litar ej på gyn riktigt,undersökningen och allt går för snabbt,det känns som han är osäker ibland om det är en äggblåsa eller ett blodkärl.

  Under 7 dagar tog jag gonal 350,men glömde och tog 300 enheter sista dagen,tog detta i kombo med menopur 200 enheter. Dock hade gyn glömt att säga att jag måste ta på dag 5 en spruta för att inte ägglossningen ska inträffa detta besked fick jag ifrån IVF kliniken. Under mitt första äggstimuleringsförsök hade jag inte tagit dessa sprutor alls. Vid återbesök hos gyn hade jag nu en äggblåsa på vänster och 2 på höger,varit olika svar varje gång vilket gör mig osäker,de hade inte blivit så stora. Då jag nämde att IVF hade ringt om sprutorna så så han att han inget visste om det och egentligen var det inte nödvändigt att ta dessa. Jag fick ytterligare 3 dagar att ta sprutorna + den sprutan som stoppar ägglosningen. Återbesök igår,han tittade snabbt och slarvigt uppfattade vi båda det. Nu hade jag 2 äggblåsor,men de hade ej växt tillräckligt en var 8 och en 11 milimeter. Efter en snabb titt fick jag klä på mig och han sa att de är för små och för få för att plocka ut något ägg. Han tyckte nu att vi avbryter detta och han skulle ringa kliniken och ge besked om detta. Jag är i chock och vet ej vad jag ska göra,inget riktigt svar på någonting och även så är allt slarvigt utfört av gyn. När vi kom på besök en gång så hade han glömt boka in oss,mötet känns stressat och allt går snabbt max 5- 10 min. Har man endast 1 ägg i varje äggblåsa,så har jag uppfattat det av honom? Dels frågade jag om äggdonation vilket tydligen inte skulle funka att göra här i Sverige? Jag frågade om mensen,ja den komner du få men någon ägglossning trodde han inte. Har alltid haft det innan,hur kan han vara säker på detta. Kände mig faktiskt mycket illa behandlad och iväg körd som att dessa besked var inget. Har ringt IVF Kliniken för att få reda på vad för info han gett dem och om hoppet är helt ute nu,kommer säga till dem som vi har känt under våra möten med gyn,det har ej känns bra. Vad kan vi göra,allt är hopplöst och sjukskrev mig ifrån jobbet idag. Mår så fruktansvärt dåligt!

 • Fre 4 okt 2019 16:43 #1

  Allting verkar ju ha gått fel till med dig. För det första ska all behandling och medicinering bestämmas av IVF-kliniken och dom ska ge dig recept och order hur man tar allt. Självklart ska man ta sprutan som förhindrar spontan äl om man gör korta metoden som du verkar ha gjort! Det borde din gynläkare begripit. 2 ägg är meningslöst att plocka ut vid IVF, man måste ha fler för att ha en chans till insättning. Antingen har det blivit fel med medicinerna, fel dos, fel antal dagar, fel sort eller också borde du gjort långa metoden istället. Det är sånt som IVF-kliniken bestämmer utifrån VUL du borde ha gjort hos dom. Då ser man hur många ägganlag man har och hur många ägg man rimligen borde kunna få ut efter behandling.

  Vad gäller äggdonation är det självklart nåt man kan göra i Sverige, men först efter att det verkligen konstaterats att dina möjligheter till IVF med egna ägg är utdömda. Och det verkar ju inte så än tycker jag. Minns du vad ditt FSH och AMH- värde var? Metod och medicinering utgår ju från de värdena också utöver VUL.

  Prata med IVF-kliniken igen och säg precis hur allt gått till och att du inte är nöjd. Finns det nån annan gynläkare i din närhet som du kan gå till om nu resor till själva kliniken är omöjliga? Att köra samma koncept en gång till med samma usla bemötande är ju meningslöst- nåt måste ändras. Och då tror jag du har en chans. Om IVF-kliniken ansett att du vore chanslös hade de inte gått med på att försöka ens så dom måste ju trott att det vore möjligt. Ge inte upp!

 • Fre 4 okt 2019 17:37 #2

  Kliniken hade kommit överens med gyn att han skulle hålla i äggstimuleringen. Vet ej mitt värde med det var lågt. Vad brukar det ligga på? Jag pratade med kliniken idag om att varje gång så sade gyn att jag hade 2 äggblåsor den ena gångenoch ena gången 3. Äggblåsorna hade ej växt knappt var väldigt små.

  De tyckte inte det var lönt att fortsätta,jag hade väldigt höga doser med både menopur och gonal. Tog de i 6- 7 dagar och fick även 3 extra dagar och sedan återbesök på det. Men vi kände att gyn inte hade riktig tid för oss,och att hitta äggblåsorna ,och ibland verkade han ej säker. Tycker inte man behandlar ett par så här,det gick alldeles för snabbt och han tog ej riktigt tid för oss. Kliniken sa att äggdonation är möjligt men inte i Sverige då jag är 40 och fyller 41 nästa år. Hon tyckte att vi skulle diskutera tillsammans om vi tyckte äggdonation var något för oss men i så fall får vi åka till Danmark tydligen. Då kliniken ringer nästa vecka så ska jag ta upp att jag är missnöjd med gyn och om vi kan få en ny chans med en annan gynekolog och att kliniken sätter doserna. Ville nästan ge upp där,kliniken tyckte att vi kunde försöka naturligt men det är ej säkert att jag ens har något ägg som hon sa men det är svårt att veta. Jag trodde de kunde veta det om äggblåsa innehåller ägg? När man inte vet bättre så tror man ju på vad som sägs av gynekologen,men det har ej kännts bra alls med denna stimulering.

 • Fre 4 okt 2019 17:45 #3

  Får jag fråga vilken klinik du går på? Aldrig hört talas om att gynläkaren bestämmer metod och medicinering och då har jag ändå gjort 7 behandlingar själv. ÄD trodde jag var tillåtet privat i Sverige tills åtminstone 42 år för det är ju vanlig IVF. Kollat upp det noga?

  Man kan aldrig veta om äggblåsorna innehåller ägg förrän man plockat dom, men man kan nog utgå från att de man släpper spontant släpper ägg. Och det gör man efter misslyckad IVF om äggblåsorna överstigit 10 mm.

 • Fre 4 okt 2019 21:48 #4

  IVF Nordic i Malmö har vi haft kontakt med,har dock aldrig haft ett besök där. Allt gick igenom gyn,då de bestämde så. Men jag känner att det inte är ok att vi inte fått göra detta på kliniken. Då de på kliniken borde veta bättre med allt och ha mera tid än denna gyn verkade ha som hade patienter var 10:e minut och knappast hade tid med en. Dels efter första äggstimuleringsförsöket när det visade 3 blåsor så bad han oss sitta ner i väntrummet medan han ringde kliniken,kom tillbaka och så att vi tycker att vi avslutar detta då äggblåsorna kommer inte att växa. Tar dessutom detta med oss när 2 andra sitter i samma rum och hör allt,fruktansvärt oproffsigt!

  På andra försöket var det enda vi har fick reda på genom ultraljud hos gyn är är att jag hade 3 blåsor,men kan ej påstå att han kollade så noga. Förra veckan hade jag 3,nu 2. Allt verkar så tveksamt. Måste äggdonation gå genom sjukhuset? Jag uppfattade det som att det inte går att göra på klinik här i Sverige. Kliniken ringer nästa vecka angående äggdonation i Danmark. Men känner att det inte är något för oss. Borde jag be om ett försök till och att kliniken sköter det? Kanske säger dem nej? Mina 2 blåsor hade ej växt något under hög dos menopur och gonal. Men vi känner att allt inte gått rätt till. Borde jag klaga på gynekologen för kliniken? Vi känner att det inte har varit bra och allting har sköts slarvigt,med för korta besök,tveksamma ultraljud,sms att jag skulle börja med sprutorna men han hade ej gett mig doserna,glömt att informera om sprutorna som man skulle ta på dag 5 för att ej få ägglossning. Glömt att boka in oss när vi kom. Frågade gyn sist om mensen kommer av sig själv nu och min ägglossning,fick beskedet ja din mens kommer,men tror ej du får någon ägglossning. Hur kan han veta detta!? Det är många saker som bara har gett mig ännu större ångest,och nu vill de att vi ska ge upp verkar det som.

 • Fre 4 okt 2019 21:58 #5

  Vill tillägga att vid första försöket hos gyn i augusti tog de ett blodprov,men sedan inga fler. Äggstimulering borde det inte innebära längre än 7 dagar? Jag hade 7 dagar +3 extra. Kliniken så att jag ej kan göra långa protokollet p g a min lungsjukdom jag hade 2011 som gjort att jag tappat 50 % av min lungkapasitet.

 • Lör 5 okt 2019 11:18 #6

  Trådstartaren - Ditt amh-värde kan du ta reda på själv om inte dina läkare är hjälpsamma. Det gjorde jag, genom att jag köpte Werlabs.se Fertilitetspaket, där ingår bland annat AMH. Blodproven (för Amh) ska tas på CD3 (3e dagen under mensen). Amh talar om ungefär hur stor äggreserv du har, men säger tyvärr inget om kvaliteten.

  Hos tex ivfFalun i Sverige kan man göra äggdonation tills man är 42år (man får ej ha fyllt 43år). Ring och prata med dem om du vill veta mer.

 • Lör 5 okt 2019 15:39 #7

  Vet du ifall den åldersgränsen på max 42 år för äggdonation gäller för både privat ivf och via landstinget? :)


  UndrandeSökare skrev 2019-10-05 11:18:57 följande:

  Trådstartaren - Ditt amh-värde kan du ta reda på själv om inte dina läkare är hjälpsamma. Det gjorde jag, genom att jag köpte Werlabs.se Fertilitetspaket, där ingår bland annat AMH. Blodproven (för Amh) ska tas på CD3 (3e dagen under mensen). Amh talar om ungefär hur stor äggreserv du har, men säger tyvärr inget om kvaliteten.

  Hos tex ivfFalun i Sverige kan man göra äggdonation tills man är 42år (man får ej ha fyllt 43år). Ring och prata med dem om du vill veta mer.


 • Lör 5 okt 2019 17:08 #8

  Vi har sedan årsskiftet 18/19 arbetat framgångsrikt med rekryteringen av äggdonatorer via Livio Egg and Sperm Bank vilket borgar för korta väntetider även för patienter som behöver IVF-behandling med donerade ägg. Välkommen att kontakta den klinik där du önskar behandling redan nu. För IVF-behandling med donerade ägg tar vi emot vi patienter upp till (icke-fyllda) 46 år.

  :) Från Livio hemsida

 • Lör 5 okt 2019 17:35 #9

  Tack för svar. Jag kommer prata med IVF Nordic nästa vecka och berätta att vi inte tycker att detta har sköts bra angående äggstimuleringen. Vi vill göra ett försök till men att kliniken ska göra allting och inte gynekologen som har gett oss en dålig start. Kliniken ville avsluta detta men jag vill göra ett försök och då vet vi att det har gått rätt till åtminstone. Tror det kostade 8000 kr för detta? Är villig att pröva och se om det kan bli bättre denna gång med andra förutsättningar. Vi fick inte ens blodprov hos gyn under stimuleringen,vilket jag trodde var obligatoriskt. Där är så mycket som inte kännts bra och varit fel så vi hoppas att dem vill hjälpa oss ytterliggare. Inte ger man upp så här lätt när man önskar sig ett barn! Hela situationen gör att jag inte fungerar nu,ångest och sover dåligt med konstant tänkande. Sen ska man klara av jobb och annat,det är tungt. Livio var finns denna klinik?

 • Lör 5 okt 2019 17:36 #10

  Tack för svar. Jag kommer prata med IVF Nordic nästa vecka och berätta att vi inte tycker att detta har sköts bra angående äggstimuleringen. Vi vill göra ett försök till men att kliniken ska göra allting och inte gynekologen som har gett oss en dålig start. Kliniken ville avsluta detta men jag vill göra ett försök och då vet vi att det har gått rätt till åtminstone. Tror det kostade 8000 kr för detta? Är villig att pröva och se om det kan bli bättre denna gång med andra förutsättningar. Vi fick inte ens blodprov hos gyn under stimuleringen,vilket jag trodde var obligatoriskt. Där är så mycket som inte kännts bra och varit fel så vi hoppas att dem vill hjälpa oss ytterliggare. Inte ger man upp så här lätt när man önskar sig ett barn! Hela situationen gör att jag inte fungerar nu,ångest och sover dåligt med konstant tänkande. Sen ska man klara av jobb och annat,det är tungt. Livio var finns denna klinik?

 • Sön 6 okt 2019 11:33 #11

  Livio finns i Malmö, Stockholm, Göteborg, Falun , Umeå m.m

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll