• Anonym (S)

    Min sambo lämnar mig nu om vi inte skaffar barn

    Detta är en sådan sak som man måste ha lika uppfattning om för att förhållandet ska fungera. Precis som i de fall den ena vill ha sex ofta och den andra inte alls blir det svårt att fortsätta tillsammans om den ena absolut vill ha barn och den andra inte.

  • Anonym (S)
    Ess skrev 2019-10-08 08:23:43 följande:

    Men det funkar i din värld att ts prioriterar sina barn, men hennes sambo ska snällt finna sig i att sätta henne främst och acceptera att själv bli satt i andrahand av henne?

    Naturligtvis ska man inte skaffa barn om man inte vill, men då får man acceptera att partnern går vidare. Men jag förstår om det passat ts att ha en som förmodligen ställt upp på henne och hennes barn, men att ge något igen för besväret passar däremot inte.


    Fast det är lite väl magstarkt att tycka att ts bör utsätta sig för den påfrestning och de risker som en graviditet och förlossning innebär bara för att mannen varit snäll och hygglig mot hennes barn.
  • Anonym (S)
    Zarch skrev 2019-10-08 09:16:57 följande:

    Jag tror inte att det är det Ess egentligen menar. Tror mer att det mer kryptiskt riktas mot att TS tacksamt har låtit killen leka plastpappa och tagit ansvar om hennes barn men när han önskar att skaffa sig ett eget/gemensamt så passar det inte längre.


    Vi vet ju inte hur mycket ansvar han har tagit.
  • Anonym (S)
    Zarch skrev 2019-10-08 09:25:14 följande:

    Det kanske jag låter vara osagt men någon form av relation har han väl ändå till dom, kan inte tänka mig att hans barnlängtan skulle växa sig så stark om det inte vore som så att han känner kärlek för TS och barnen (nog finns det sådana bonus/styvföräldrar också men jag väljer ändå att tro på att det är det vanligaste).


    Man kan ha en relation utan att ta särskilt mycket ansvar.
  • Anonym (S)
    Zarch skrev 2019-10-08 09:04:21 följande:

    Nej det är lika bra att dra av plåstret nu för alla inblandade parters skull.

    Sedan är jag väldigt neggig men jag kan inte förstå varför människor med barn och som inte vill ha några fler inleder seriösa relationer med barnlösa, det är för mig ett stort frågetecken faktiskt?! Ställer ett större ansvar där än hos den barnlösa eftersom dom själva har barn och med det ett ansvar för vilka dom introducerar barnen för.


    Alla vill inte ha barn och om man är över 30 när förhållandet inleds är det inte så konstigt att utgå från att man inte kommer att ändra sig i frågan. Om det trots allt skulle ändras, såsom skett i ts fall, får man helt enkelt gå skilda vägar.
  • Anonym (S)
    Zarch skrev 2019-10-08 10:51:29 följande:

    Alla vill givetvis inte ha barn men personligen så skulle jag aldrig inleda en seriös relation med en barnlös man i sina bästa år oavsett vad hans ståndpunkt är där och då.

    Och varför skulle en person som överhuvudtaget inte vill ha egna barn vilja hoppa in i en seriös relation med en trött småbarnsmorsa som jag och många andra är och viseversa?

    På sin höjd så borde ju båda dessa parter på sin höjd inleda någon form av sexuell relation isåfall.


    Tja, barnen har antagligen en till förälder som tar hand om dem så att den nya inte behöver ta så mycket ansvar. Och ts yngsta bör ha varit sex år när förhållandet inleddes, så det var inte så väldigt små barn som det handlade om.
  • Anonym (S)
    Zarch skrev 2019-10-11 08:46:31 följande:

    Klart att det finns men jag ställer mig ändå lite frågande till hur man kan ta fram luktsaltet och bli chockad över att en ung person ändrar sig när det kommer till barnfrågan.


    Han var ju 31 när de träffades och är 35 nu, det är inte direkt ungt.
Svar på tråden Min sambo lämnar mig nu om vi inte skaffar barn