Inlägg från: RiaraMaria |Visa alla inlägg
  • RiaraMaria

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Hej! Vågar skriva nu. Är i v 13 imorgon och ska på kub imorgon. Är fylld 40 nyligen och detta är mitt fjärde barn. Med ny partner så mina tre barn som är 17,14 & 11 ska få ett halvsyskon. Så mycket oro denna gå g dock. Började med smärta i v 10. Gjorde vul o det visade sig vara två.. Dagen efter kom det fostervatten, sammandragningar o ett halvt trosskydd med blod så dagen efter på vul visade det sig jag förlorat ett barn. Efter detta har allt varit lugnt. Mindre andfådd o illamående men ändå så mycket mer än tidigare graviditeter. Å nu plötsligt i v 12 rosa flytningar I massor efter sex. Blir ju jättwnervös! Dessutom ska jag käka acetylsalicylsyra pga jag fick preklampsi I v 36 med första barnet + min ålder. Uppepå allt detta visade det sig på första vul att jag har ett myom på då 8 cm. Som sitter i min muskulatur bakom livmodern så ska på extra kontroller pga det oxå... Nu vågar jag inte börja med acetylsalicylsyran pga mina rosa flytningar... Tänkte börja efter mitt kub isåfall imorgon när de kollat så allt är bra. Är verkligen inte road av att käka det...

  • RiaraMaria

    Jo just det... Mitt sköldkörtelprov var lågt oxå och ska tas om på torsdag... Det är mycket nu... Kanske därför jag varit så energilös o frusen olikt mig senaste året. Det är bra man blir så noggrant kontrollerad som gravid!

  • RiaraMaria

    Gjort kub nu. Glömde fråga efter bild dock... Men låg sannolikhet o allt ser bra ut! Nytt bf 4/12 så v 12+4 nu. Nu kan vi berätta för arbetskamrater oxå. Känns skönt då jag har större mage denna gång och flåsar lätt vilket jag aldrig gjorde förr (jobbar i hemtjänsten).

  • RiaraMaria
    Rickis80 skrev 2020-05-29 07:39:53 följande:

    Jag är 40 år och gjorde kub som gav dåligt resultat 1:195 vidare med nipt som oxå vad hög sannolikhet för kromosom avvikelser, sen fostervattenprov där jag fick resultatet kromosom avvikelse. Jag skulle aldrig göra kub igen utan ta nipt direkt så man slipper gå så långt i graviditeten..


    Kram!
  • RiaraMaria

    Någon mer med sjukt mycket flytningar? Började i v 12. Gula flytningar. Får byta always trosskydd typ 5 ggr per dag o då är det 1/4 till halvfullt. Byter jag inte då läcker det igenom. Sjukt jobbigt. Hade det inte så med de tre barn jag har sen innan.

  • RiaraMaria
    Roots12 skrev 2020-05-30 21:06:16 följande:

    Hej! Är gärna med här. 40 i år och ett tidigare barn fött 08! BF 30 november.


    Låter exakt som mig! Senaste 2008, 40 år fyllda o bf i slutet av nov =)
  • RiaraMaria

    Vaknade med en stor röd fläck I trosskyddet. Vet att det nog är helt ofarligt o kan vara från efter samlag i förrgår spec eftersom jag äter acetylsalicylsyra nu. Men eftersom jag förlorade en tvilling för fyra veckor sedan och aldrig haft en enda blödning eller gul flytning ens som jag har nu, I tidigare graviditeter så är jag ändå orolig. Har inte ont eller något.

  • RiaraMaria
    Grilimy skrev 2020-06-04 16:26:17 följande:

    Hoppas allt är bra! Har du fått någon kontroll?


    Nej o det kommer fläckar lite då och varje dag så väntar på att bli uppringd av bm nu. Ska ju kontrollera mitt myom på torsdag hos deras läkare och på kubet var allt bra trots jag hade haft en liten blödning då med. Men är så klart orolig ändå. Å får jag ha sex? Troligast är det bara ASAn jag käkar o känsliga blodkärl eller som jag läst en lågt sittande moderkaka som oftast flyttar upp sig med tiden. Men har inte ont alls det är ju ett gott tecken men gillar verkligen inte blodet...
Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)