Inlägg från: gunbran |Visa alla inlägg
  • gunbran

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Ny här, plussade i lördags så det är alldeles färskt, v. 4+6 idag.

    Är 46 år, kommer vara nyss fyllda 47 när bebisen kommer. Är överlycklig över detta mirakel och fullkomligt livrädd samtidigt. Fick MF i v 7 för ett år sedan och oroar mig förstås över att det ska hända igen.

    Det är mitt 5:e, men sambons första barn.

  • gunbran
    Nykär15 skrev 2020-06-17 12:38:29 följande:

    Är så underbart <3 stort grattis igen!! Jag fick göra om en vecka efter vul så är 8+0 idag :) det var segt, men insåg att jag nog räknat lite knasigt. Enligt sista mens och cykel på 28 dagar är jag 8+2 idag, så jag hade nog räknat lite ivrigt från att äl var så tidig, men betyder ju inget om när ägget väl fäste. Plussade ju senare denna gången med än med förra, så det påverkar såklart hur den lilla växt. Så efter att jag insett detta är jag lite lugnare och återskapar bilden av det lilla pickande hjärtat jag fick se förra veckan i mitt huvud <3

    Om 2 veckor ska vi göra nipt så då får man ju en koll igen...men kommer vara lika spynervös då som vid förra vul. Minns ju så väl orden på kub 2016 om att det inte sågs något hjärta som slog :( livrädd behöva höra det ännu en gång....


    Så skönt för dig att ha fått se det lilla hjärtat. Oron försvinner ju inte, men fint att veta att allt såg bra ut så långt.

    Jag har idag bokat tid hos BM om 2 veckor. Då är jag precis 7+0 enligt mina beräkningar. Tänkte kolla om det finns chans att göra vul i samband med det. Ska diskutera ev kub och nipt så också.

    Har fortfarande svårt att fatta det här....men molvärken och den extremt uppsvällda magen talar sitt tydliga språk ;).
  • gunbran

    Hej!

    Har läst bakåt i tråden och det känns skönt på något vis att veta att man inte är ensam om sin oro och alla tankar som upptar ens huvud mest hela tiden. Känner igen mig massor i det ni har skrivit.

    Hoppas så innerligt att mitt lilla frö vill stanna. Det ger mig hopp att läsa här i tråden!

  • gunbran

    Jag har sett att flera av er mammor hör inne har ätit q10 med hopp om att förbättra äggkvaliten. Så har även jag gjort och nu undrar jag om jag ska fortsätta ta dem, tar 100mg/dag. Hur gjorde ni andra?

    Spontant känner jag att de borde vara till nytta även i tidig graviditet, känns som ett ganska naturligt tillskott, men jag blir lite osäker. Några erfarenheter?

  • gunbran
    Amwildas skrev 2020-06-18 18:54:51 följande:

    Jag slutade och började med gravid vitaminer + omega 3 för gravida . Idag är jag i v 36+3 . 43 år


    Jag äter multivitamin kvinna och Omega 3 också. Kanske ska skippa q10 då....
  • gunbran
    RiaraMaria skrev 2020-06-20 12:55:20 följande:

    Har klarat midsommar. Inga blödningsr eller smärtor. Har haft rosa vätska som jag ej vet om det är rijliga flytningar eller om jag läcker fostervatten. Luktsr inget speciellt.


    Fostervatten tycker jag luktar lite speciellt, som hav nästan, och den ska vara klar, men ibland är det ju svårt att avgöra. Är det så mycket att du måste ha binda? Hoppas på att det är vanliga flytningar du har och att vattenläckaget upphört.

    Håller tummarna för att bebisen mår bra!
  • gunbran
    Grilimy skrev 2020-06-20 23:55:08 följande:

    Jag hoppas allt jag kan att allt är bra med din bebis!!

    Jag sitter här med mina två återförda embryon från i måndags och hoppet har helt runnit bort att de fäst. Känner inget alls, inte minsta lilla värk i brösten ens.

    Alltid är det något att oroa sig över.

    Ser fram emot din uppdatering efter ultraljud och hoppas på ett positivt besked.


    Ja, denna oro....man blir tokig! Jag kan säga att jag efter denna ÄL var helt säker på att det inte hade tagit sig. Laddade upp med tamponger, Ipren nya ägglossningstester och drack vin som om jag inväntade mensen. Mitt tydligaste motiv var just brösten, som inte alls kändes som vid tidigare plus. Men så på BIM dagen började de kännas mer och två dagar efter var jag rätt säker då jag även fick halsbränna.

    Vad jag vill säga är att alla graviditeter kan kännas olika och avsaknad av symtom nu behöver inte betyda något dåligt.

    Håller tummarna för att du får ett fint plus om en vecka typ. Kram!
  • gunbran
    Najo skrev 2020-06-20 21:00:12 följande:

    Hej,

    Är i v 33+5 och har plötsligt börjat få som flytningar/ rinner till lite när jag sätter mig el ställer mig upp. Har varit på badet nu i några dagar och det är oftast när jag reser mig från att sitta på marken. Båda mina tidigare förlossningar har startat med att vattnet går så det är det inte, det är inte såna mängder. Samtidigt börjar jag undra om det är ngt tecken på att ngt kan vara på g. Eller kan det bara vara pga trycket nu när bebisen är större?


    Jag skulle ringa bm eller förlossningen och fråga. Kanske bra om du har binda så att du kan se/lukta och bedöma mängd lite bättre. Supersvårt att veta om det sipprar lite eller är bara flytningar.

    Alltid bättre att fråga en gång för mycket :).
  • gunbran
    Grilimy skrev 2020-06-21 09:27:01 följande:

    Tack snälla <3 det känns bättre idag. Nu känner jag inget alls i stället. Ska försöka släppa allt, det blir ju ändå som det blir, inget jag kan påverka.


    Jag skulle säga att det där är ganska typiskt, symtom som kommer och går. Ena dagen känns det massor och nästa ingenting. Försök ha hoppet uppe tills du helt säkert vet!

    Jag oroade mig jättemycket häromdagen när mina bröst plötsligt slutade ömma, tänkte att det var kört, men så dagen efter var de ömma och känsliga igen.

    Det är också en frustrerande känsla att inte ha kontroll, när något ligger utanför vår förmåga att påverka. Ovissheten. Då är det bra tycker jag att distrahera sig med andra saker för att styra om tankarna. Lyssnar på väldigt mycket poddar just nu kan jag säga och har slutat läsa missfallstrådar på FL och googla symtom :).

    Ta hand om dig och gör saker som får dig att må bra! Kram!
  • gunbran
    cecilian78 skrev 2020-06-21 09:39:01 följande:

    Tack men det är nog kört. Fortsätter blöda. Inte kraftigt men ändå. Mina ömmande bröst är efter gårdagen inte lika ömma heller så det kan ju bara betyda en sak =(


    Vad ledsamt! Jag beklagar verkligen om det visar sig vara missfall. Det är så tungt, speciellt om man fått kämpa länge. Kram!
Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)