Inlägg från: Najo |Visa alla inlägg
  • Najo

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Hej,

    Får man vara med här? Jag är 44, gravid i v6 via IVF i sverige. 2 barn sedan tidigare. Denna gång gör jag detta själv (spermiedonation). Livrädd för missfall (fick ett MA i v 7 i våras, mitt första missfall). Har blivit testmissbrukare av gravtest redan..

  • Najo
    SweetCA skrev 2019-12-07 15:31:37 följande:

    Välkommen! Ja vi är några här som har samma erfarenheter. Håller tummarna för att det går vägen! Då är det dags för första vul för dig sen det tog sig då?


    Tack! Ja i v7+0 den 16 dec.
  • Najo

    V 7+0 i dag och fick se ett tickande hjärta på en liten en som var 10 mm. Gråtkalas på kliniken, har hängt där sedan 2008 (min ivf resa) och det känns konstigt att det kanske var sista ggn jag träffade dem fysiskt. Så glad just nu, svårt att ta in.

  • Najo
    SweetCA skrev 2019-12-16 16:31:18 följande:

    Stort grattis! Visst är det en speciell känsla!


    Tack! Det var underbart att få se den lilla. Ska på inskrivning i morgon och både orolig för missfall eller kromosomfel. Hade mkt symptom sö-ti men igår var det jättelite och blev såklart orolig. Nu har jag iaf lite växtvärk. Ska bli skönt att få diskutera frågan med BM kring fosterdiagnostik (kub nupp och/eller nipt).
  • Najo
    Let it Rain skrev 2019-12-19 15:11:11 följande:

    Vilken vecka är alla i nu? :)

    Själv går jag in i v 16 på söndag.


    V8 (7+3), är 44 men fyller 45 i januari.. så det där med missfall och kromosomavvikelser hänger över en..
  • Najo
    Let it Rain skrev 2019-12-19 18:38:18 följande:

    Förstår dig till fullo, men faktum är att just kromosomavvikelser inte är så vanligt ändå oavsett åldern. Missfallrisken ökar dock rejält, det stämmer. Kände själv en sån oro förut.

    Har du varit på något tidigt UL och sett ett tickande hjärta?


    Jag var på VUL i måndags (7+0) och allt såg fint ut vad gäller hjärtaktivitet och storlek! Missfall beror till nästan 100% på kromosomfel.. så om då missfallsrisken är 50% (det var siffran jag fick för min del) så då är det ju det som förklarar den dubblade missfallsrisken antar jag.. men antar att risken har sjunkit rejält efter man fått se hjärtat.. jag fick min son (andra barnet) när jag var 40 och då hade jag en risk på 1 på 200 för downs (el annat). Så antar att siffran trvis lär bli sämre nu 5 år senare.
  • Najo
    Let it Rain skrev 2019-12-20 09:21:42 följande:

    Visserligen är det så, men dessa missfall brukar ske rätt så tidigt i graviditeten om jag inte minns fel. (Har läst massor om det.) Efter att du har fått se hjärtat ticka är risken inte längre särskilt stor, så du borde kunna pusta ut något nu iaf. :) Vet att man känner helt andra känslor när man är där själv, men när man ser det utifrån är det väldigt lätt att vara sådär tråkigt rationell.

    Kub är ju dessutom enbart statistik vilket är anledningen till att jag valde bort det helt denna gång och bad om ett moderkaksprov (men fick NIPT istället). Jag förmodar att du fick NIPT förra graviditeten med anledning av dina siffror då? Eller var du strax över gränsen? Surt isf...


    Ja du har rätt. Oron är tyvärr inte så rationell..

    Jag var precis över gränsen men valde bort NIPT ändå.. hade behållt ett barn med downs och dessutom var det inte så hög risk ändå. Fick en frisk pojke.
  • Najo

    Var på inskrivning idag och har bokat tider för kub etc. BM föreslog ett extra UL 28 dec mht till.min ålder, oro och att jag gör detta själv (ivf med don spermier). Dessutom bokade hon in mig hos en läkare även idag direkt efter inskrivningen. Så nu har jag fått se den lilla igen med tickande hjärta, de gjorde UL utanpå så det var ju väldigt bra att det fungerar så här tidigt!

  • Najo
    SweetCA skrev 2019-12-20 12:55:42 följande:

    Åh så skönt! Det låter som en bra plan och att ta de lyssnar på dig. Då är det bara att ta en sak i taget. Det var så jag gjorde i början. En koll i taget och försöka att släppa oron mellan.


    Ja det känns skönt att man får göra några kontroller. Även om jag hörde hjärtat igår nojar jag redan idag. Samtidigt som man inte kan låta bli att drömma sig bort. Läkaren sa i går att allvarliga kromosomavvikelser brukar ge sig till känna med missfall tidigare än så här. Så försöker ta fasta på det..
  • Najo
    sommar 77 skrev 2019-12-21 11:32:22 följande:

    Hej,

    Jag har fått så ont i magen, är i v 6. Och lite flytning när jag torkar mig, gränsfall rosa.

    Mest ont när jag rör mig.

    Sjukt orolig!


    Hur mår du nu? Har det gått över?
Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)