Inlägg från: SweetCA |Visa alla inlägg
  • SweetCA

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Sol2020 skrev 2020-01-17 17:47:35 följande:
    Tack för svar & lite mer förklaring!

    Tror också det är kvalitén det hänger på och inte hur många ägg jag har kvar, får hoppas att det håller i sig nu.
    Det hoppas jag med! 
  • SweetCA

    Sluta testa! Onödiga pengar och ger så mycket oro. Ni är gravida och även om det inte blir missfall kan ni inte göra något. Stress är inte bra!

  • SweetCA
    Miva skrev 2020-01-20 12:10:28 följande:

    Idag kom svaret från nipt, det visade inget ????


    Stort grattis! Vilken lättnad!
  • SweetCA
    Najo skrev 2020-01-22 15:02:01 följande:

    Jag gjorde nipt direkt efter kub idag.


    Hoppas det går vägen! 1% är lågt ändå men förstår oron!
  • SweetCA
    Najo skrev 2020-01-22 18:26:35 följande:

    Är det ngn mer i denna tråden som fått sämre än 1:200 på kub? Även om jag visste att detta var ett troligt resultat är jag väldigt påverkad av mötet i dag fortfarande. Tänker på hur jag kommer att kunna hantera ett neg besked på NIPT. Det borde jag väl iofs tänkt på innan jag gav mig in i kubträsket...


    Fick inte dåligt resultat men är det inte skönare att veta innan och kunna välja eller förbereda sig? Det är inte kul att ha hög risk, men ni får snart veta och förhoppningsvis kunna släppa den oron inom två veckor! Mitt nipt resultat kom dessutom efter 7 arbetsdagar så det kan gå snabbare!
  • SweetCA
    Snurranfian skrev 2020-01-24 18:33:46 följande:

    Gjorde VUL idag. Hade hoppats på lite mer så mina känslor är väldigt blandade. Gyn såg en hinnsäck som motsvarade ca 6+0 till 6+2. Såg fin ut. Hon anade nåt som kunde vara ett foster o gulesäck. Foster isf 6+0. Inget riktigt pickade men man kunde "med lite fantasi" som hon sa se nåt rytmiskt... som två plattor som slog mot varandra. Jag hade önskat att man kunde förstora mer men verkade inte gå... vet inte om hon har liiite äldre utrustning. Hon sa att allt ser bra ut... att vi bara hade velat ha den där riktigt tydliga bilden av hjärtrörelser. Ska tillbaka 3 feb för att se. Ugh.. har faktiskt ångest och vet inte hur jag ska ta mig igenom 10 dagar. Jag har definitivt alla irrationella känslor man kan ha kring detta. Det är liksom så osannolikt att jag skulle bli gravid ö h t att jag liksom inte alls kan glädjas. Känns som jag hittar nånting att haka upp mig på som KAN betyda att nåt inte står rätt till.... Ska kämpa med att tänka positivt nu 1.5 v.


    Jag håller med Najo, det verkar helt rätt. Jag var på ultraljud 5+4 och då såg man bara en hinnsäck utan något alls i. 7+0 så såg vi en böna med hjärtslag!
  • SweetCA
    Snurranfian skrev 2020-01-25 06:20:05 följande:

    Tack till både dig och Najo. det lugnar mig lite:) 5÷4 och 6+0 är 3 dagar mellan. :)


    :) precis så det låter rimligt att ni anade något istället för som hos mig inget alls!
  • SweetCA
    Snurranfian skrev 2020-01-25 10:39:56 följande:

    Sen beror det på utrustning med. Det förvånade mig att hon inte zoomade in... glömde där och då att fråga varför. Hon är en privat gyn. På sjukhusen har de nog än bättre UL utrustning. En kompis berättade att när hon hade en liten blödning i v.5-6 zoomade de mkt o höll på i 45 min. Det va på kvinnokliniken på länssjulhuset. Försöker tänka positivt så gott det går...


    Aha, ja kanske det. Men tycker absolut att du ska tänka positiv!
  • SweetCA
    Bondmorsan skrev 2020-01-26 09:18:52 följande:

    Jag tycker nu i vecka 19-20 att jag inte känner av magen lika mycket längre, och brösten är inte alls lika ömma. Är orolig att nåt är fel... Har inte känt några rörelser än tror jag (moderkakan i framkant), men tycker jag brukar känna av magen mycket mer, den brukar kännas större och jag lite obekväm. Nu känns det som det inte växer alls. Gjorde KUB i v 14 och då såg allt bra ut, ska på RUL nu i veckan.

    Nån som känner igen sig?


    Japp det var exakt så för mig! Det kanske är så att man vänjer sig och att det inte går så snabbt än. Det är väl inte förrän trimester tre som det ska gå snabbare. Det råd jag fick var att njuta medan man är rörlig och allt funkar.
  • SweetCA
    Miva skrev 2020-01-26 11:41:32 följande:

    Bondmoran, vad jag känner igen mig i det du skriver. Det kanske låter konstigt men det var skönt att läsa att det inte bara är jag som känner så. Jag är i vecka 18, 19 nästa vecka och ska på RUL på fredag. Känner mig sssåååå ogravid och skulle inte bli förvånad om det är tomt där inne vid ultraljudet. Alla frågar, har du känt någon rörelser och jag blir jättestressad för jag känner ingenting. Inga spända bröst, ingen spänd mage, trodde att jag kände barnet för 2 veckor sedan men det måste varit något annat för nu känns det helt tomt. Så du är inte ensam, det du skriver stämmer precis in på mig. Håller tummarna att våra RUL ser bra ut i veckan!


    Skönt med rul så nära för er båda! Hoppas nu blir lite lugnare efter det!
Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)