Inlägg från: Vicky80 |Visa alla inlägg
  • Vicky80

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Hej!

    Är i vecka 17 nu men har sån oro eftersom jag inte känner någon rörelse i magen och känner mig i stort sett som vanligt och tycker nästan alla symtom är borta.. Sover knappt ingenting om nätterna och jag ringt till bm och bett att få komma på kontroll och kolla hjärtljud men dom avvisar mig bara och tycker inte det finns anledning till det.Ska på rul den 20:e mars, långt tills dess.

    V 12 såg allt bra ut på första ul.

    Är det någon mer här som känner igen det här?

  • Vicky80

    Tack för era lugnande svar och uppmuntran????

    Fruktansvärd oro bara som blivit värre då jag inte tycker magen växt direkt något heller och all frustration kommer på samma gång om olika saker, vet inte ens hur moderkakan är placerad.

    Jag får hoppas på det bästa den 20:e.

    Skönt med fredag idag iallafall och trevlig helg till er

  • Vicky80

    Stort Grattis!!


    Esmes skrev 2020-03-21 08:30:53 följande:

    Nu har jag också varit på mitt rul. Allt såg fint ut och det är en liten flicka därinne :)


  • Vicky80

    Hade mitt rul igår fredag och allt såg mycket fint ut.bebisen hade tummen i munnen, så roligt att se.

    Vi har inte tagit reda på om det blir flicka eller pojke, det blir en överraskning

  • Vicky80

    Grattis till graviditeten!!


    Grilimy skrev 2020-03-22 15:25:12 följande:

    Hej!

    Äntligen får jag skriva här i tråden :) har följt er för att hålla hoppet uppe. Nu är jag äntligen gravid!! 43 år och så lycklig. Testade positivt i morse då mensen uteblivit. Denna mens som vi väntade på då vi skulle börja vår IVF behandling. :) Istället blev det ett plus!

    Jag har en fråga, vi som är äldre, och dessutom försökt ett tag att bli gravida, hur gör man med sex i början av graviditeten? Är det någon högre risk för missfall pga vår ålder? Sitter nämligen här nu med "mensvärk" efter samlag.. blir lite orolig.


  • Vicky80

    Hej.

    Här i Kalmar län får pappan vara med på både ultraljud och förlossning hittills..

    Jag hoppas det håller i sig några månader till men man vet ju aldrig, det kan ändra sig fort och nya restriktioner.

    Det stog en lista i tidningen förra veckan vad som gällde på olika sjukhus/förlossning i Sverige.

  • Vicky80

    Hej.

    Jag känner igen mig i det du skriver.

    Jag är i v 21 och Det var så ironiskt för igår när jag var hos bm sa jag att jag kände mig ganska bra och så. Men inatt började det svida långt ner i magen och lite sammandragningar så svårt att sova och visste inte hur jag skulle vända mig i sängen och jag tänkte nu på morgonen att tänk om det är uvi eller nåt... får se hur det går idag på jobbet annars måste jag åka till vårdcentralen eller nåt och kolla upp det.


    Sol2020 skrev 2020-04-02 12:34:38 följande:

    Längesen jag skrev här nu hoppas ni alla mår bra!

    Går in i v 18 imorgon (17+0)

    Har väldigt mkt sammandragningar & igår började det göra lite ont som ett tryck neråt, rätt långt ner i livmodern, känner små stickningar & väldigt små mini svepningar/som att det svider till inne i magen & det gör lite ont när det händer, men funderar även på om det kan vara bebisen som rör sig? Om det kan göra liite ont? Känner även av att jag behöver kissa oftare men det svider inte el så. Men ska lämna ett urinprov imorgon så dom kollar upp det.

    Någon som haft nåt liknande? Är orolig att det är nån infektion i livmodern men det kanske bara är sammandragningar fast långt ner?

    Hade mkt sammandragningar med mina andra 2 också men minns inte att dom kändes exakt såhär.


  • Vicky80

    Hej och Glad Påsk!

    Jag är i v 22 nu och har klarat mig hittills från allt möjligt, kanske känner av lite pollenallergi men inte något annat direkt. Sambon är inte helt hundra, han känner sig inte bra och det verkar inte bli bättre än. Har tyvärr fått tillbaks illamåendet och kräkningar ibland, det kommer och går, det tar verkligen på krafterna. Försöker undvika affärer och går snabbt in om jag måste. Jag hoppas också det här viruset lugnat ner sig tills sommaren så våra sambos får följa med på förlossning.


    Amwildas skrev 2020-04-10 10:15:25 följande:

    Hej alla gravida 40 + ! Hur går det för er alla så här i Corona tider ? Jag är nu i v 27 och vill inte ha någon flunsa . Jag håller mig ganska isolerad och åker inte till affären i onödan . På ett sätt ganska skönt att bf är i juli , då kanske det värsta lagt sig och sambon får följa med även om han råkar vara lite snorig . Här i Örebro är det ganska lugnt än så länge . Har alla här klarat sig ???

    Glad Påsk på er !!!


  • Vicky80

    Hej.

    Har någon här erfarenhet av gravidkudde? Är i v 23 nu och funderar på att köpa nån sån nu när jag börjat få svårt att sova på nätterna och måste vända mig om ofta också och vaknar väldigt lätt.det drar och sliter i magen och jag vill helst gå upp och gå omkring på natten. Kanske skulle bli bekvämare och slappna av mer med en bra kudde.

  • Vicky80

    Hej. Jag är på gränsen till att sjukskriva mig nu,Är i v 23+4 nu och vill inte hålla på att stressa och lyfta mycket mer på förskolan där jag jobbar. Bm tyckte jag behöver vila nu så jag tänker snart göra det och hoppas jag får en längre sjukskrivning. Har ansökt om graviditetspenning i juni två månader innan beräknad förlossning men det vet jag inte om jag får än.


    sommar 77 skrev 2020-04-18 02:08:28 följande:

    Någon mer än mig som är sjukskriven?

    V 23 nu.


Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)