Inlägg från: Amwildas |Visa alla inlägg
  • Amwildas

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Nykär15 skrev 2020-05-13 13:26:59 följande:

    43 år och med en äggledare kvar bara...fick nu bekräftat på digitalt att jag faktiskt är gravid, på vårt första försök, helt galet tacksam och hoppas lilla kotten får växa bra och gå hela vägen hoppas jag får vara med här.

    BF 22 januari 2021


    Grattis och välkommen ????
  • Amwildas
    Nykär15 skrev 2020-05-13 13:26:59 följande:

    43 år och med en äggledare kvar bara...fick nu bekräftat på digitalt att jag faktiskt är gravid, på vårt första försök, helt galet tacksam och hoppas lilla kotten får växa bra och gå hela vägen hoppas jag får vara med här.

    BF 22 januari 2021


    Grattis och välkommen :) Upptäckte att när jag använder emojis från mobilen som det blir frågetecken hehe .
  • Amwildas

    V32 nu och jag bara längtar tills vår lilla bebis tittar ut . Tung och kan knappt röra mig . Har karpaltunnelsyndrom i händerna de låser sig och hela jag känns som en vattenballong haha .

    Känner mig en aningens instängd då min barnmorska avrått mig från att ens besöka en butik .

    But hey det kommer något alldeles underbart i slutet utav denna resa . 60 dagar kvar , tick tack

  • Amwildas
    velig13 skrev 2020-05-13 18:20:15 följande:

    Vad jobbigt för dig!

    Hur kommer det sig att hon avrådde det? Riskgrupp?

    Antar att du inte jobbar nu?


    Min bm tycker vi gravida i slutskedet ska gå efter Englands uppmaning till gravida . Vi har ju även tyngre att andas och blodtrycket kan lätt gå upp . Jag är 43 och tänker inte utsätta mig . Jag har gått upp 29kg än så länge med .

    Nej jag vart av med mitt jobb i januari på grund av att jag hade prov och vart gravid .
  • Amwildas
    sommar 77 skrev 2020-05-15 20:16:41 följande:

    Håller med din BM. Jag har varit sjukskriven sedan februari.

    V 27 nu och är snart 43 år. Mitt femte och sista barn och tänker inne utsätta mig mer än nödvändigt.


    Jag går in i v 33 på måndag . Och detta blir min tredje och sista . :)
  • Amwildas

    Jaha sitta på vårdcentralen två timmar på torsdag morgon för att testa om jag fått graviditetsdiabetes . Mina prover har hela tiden vart bra fram till idag . Först 11 sen direkt Ef 10 och har legat på 4-5 och är nu i v 34. Bara bita ihop och hoppas på att det va något knas bara idag . Någon mer ?

  • Amwildas
    Vicky80 skrev 2020-06-01 08:35:35 följande:

    Hej.

    Sitter och väntar på bm nu. Prover och blodtryck och vägning idag. Alltid lite nervöst men hoppas allt är som det ska. Har haft fler och fler sammandragningar senaste två veckorna och illamående är tillbaka. Kanske järntabletterna som gör mig illamående eller så är det att bebis växer och hormoner. Ska fråga om det snart.

    Har varit på BB förra veckan och sett förlossningsrummen och avdelningen.

    Hoppas det är bra med er alla här


    Gick in i v 35 idag och har sammandragningar lite nu o då , ända ut i ryggen . Har även åkt på grav diabetes . Inge mer mjukglass till mig förens efter bf . Jag mådde illa inatt men vette sjutton varför .

    Längtar verkligen till finalen utav denna resa nu .
  • Amwildas
    Vicky80 skrev 2020-06-01 15:39:40 följande:

    Typiskt att du fått graviddiabetes just nu när det börjar bli varmt och det är gott att äta mjukglass, du får festa på det sen. Ja det börjar närma sig mer och mer för att vi ska få dom här små bebisarna ( v30 här snart), tyvärr har jag sån förlossningsrädsla som upptar mina tankar dygnet runt över det, men jag måste ju göra det och kejsarsnitt vill jag helst inte så just nu är jag så maktlös Och spänd, får glädjas åt att allt ser bra ut med bebisen idag hos bm men att den ska ut också..Ahh måste fortsätta bearbeta mig själv hur det nu ska gå. Jag håller tummarna för dig med sammandragningarna och illamåendet om man kunde trolla bort det vore det bra.


    Nej men vad jobbigt att du känner så . Jag kan bara tala för mig själv som nu ska göra detta en tredje gång att det inte är något att vara rädd för . Den ska ut o när den väl vill det är du trött på att vara gravid så du bara hänger på . Kejsarsnitt är jag rädd för , vill inte att någon skär i mig . Då har jag hellre ont o direkt när den lilla tittar ut så är smärtan som bortblåst . Sen finns ju massa bedövningar att ta till . Men för mig har det gått fort båda gångerna så inte ens hunnit ta lustgas ens .
  • Amwildas
    Najo skrev 2020-06-02 07:54:40 följande:

    Jag tillhör dem som har fruktansvärt ont och trots det vill jag föda vaginalt. Andra gången var smärtan ännu mer intensiv pga att det gick mkt fortare. För min del är epidulal nödvändigt och det är det jag skriver först i förlossningsbrevet. Sist var jag 7 cm öppen när jag kom in och har nog aldrig skrikit så högt ngnsin. Trodde det var för sent med epidural och trodde de skulle lura mig på den trots att de sa att det var på gång;) aå fort jag hade den var förlossningen helt fantastisk. I min värld är det bland det häftigaste du kan vara med om.


    Båda gångerna har jag gått hemma så länge att när jag klivit innanför dörrarna på fl så har jag vart öppen fullt med krystvärkar . Totalt med äldsta från första värken 7 1/2 timma 45 min på fl. yngsta 6 1/2 timma 30 min på fl . Jag hoppas verkligen denna går lika smidigt . Men har ju brutit ihop båda gångerna så fort de öppnat dörrarna på fl. Väldigt trött på att vara gravid nu och längtar efter att den lilla tittar ut . Bara själva grejen när den ploppar ut o man hör skriket den skulle jag göra 1000 gånger om . Det är en häftig upplevelse och verkligen lön för mödan .
  • Amwildas

    Det här med moderkakan . Har nu legat inlagd ett dygn på bb. Började blöda igår , slutade med ambulanse och en obehaglig undersökning på förlossningen . Min moderkakan ligger 1 cm för öppningen . Gränsen ligger över 1,5cm. Ett obehagligt dygn med lite sömn . Nu hemma i sängen och sambon har aldrig vart mer omhändertagande . Blir besök hos spec mv redan nästa fredag . V 35 nu så det blir nog en tidig bebis .

Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)