Inlägg från: Amwildas |Visa alla inlägg
  • Amwildas

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Legat inne sen igår kl 11 då vattnet gick och började blöda . Efter 12 timmar på förlossningen utan action så åkte vi upp på bb för att *sova. Nu väntar vi på att bli hämtade tebax till förlossningen för en igångsättning . Nervös nu . V 39 , 38+0 idag .

  • Amwildas

    Tack alla och ja efter en mindre rolig förlossning i måndags som startades kl 14 och va över kl 17.05 kom våran Minelle till världen . 3335g och 49cm kort . Hon är underbar efter ett hemskt dygn . Med respekt för andra härinne som jag vet har förlossningsrädsla går jag ej in på detaljer . Allt sköttes fel från början bara . Vi är nu hemma och myser och ikväll kommer en utav hennes storasystrar som har längtat ihjäl sig .

  • Amwildas
    Najo skrev 2020-07-01 18:22:22 följande:

    Grattis!!! Får jag bara fråga vilken förlossning ni var på?


    Tack så mycket och det va på usö i Örebro .
  • Amwildas
    gunbran skrev 2020-07-02 22:43:53 följande:

    Var på inskrivning på MVC idag. Är i v 7+0 enligt ÄL, men bm flyttade mig bakåt ett par dagar.

    Plötsligt blev graviditeten så verklig. Har försökt hålla distans pga min oro att något ska gå snett. Känns som att jag inte kan glädjas helt och hållet, att oron för missfall ligger som en tung blöt filt över känslorna.

    Ni förstår säkert vad jag menar. :)

    Hursomhelst så gick allt fint! Har bokat privat UL om 12 dagar och ska göra KUB runt andra veckan i augusti. Sen får vi ta det därifrån med ev NIPT osv.

    Nu vill jag bara att tiden ska gå snabbt så jag kan börja njuta av denna, min allra sista graviditet, på riktigt!


    Håller alla tummar och tår att även du får komma hit till bebisbubblan där man tappar bort tiden och undrar om det är natt eller dag . Jagminns hur orolig jag va fram till 12 v , kub och rul. Vill inte påstå att denna min sista grav va mysig men nu är hon ju här och sover o äter mest . Tur det eftersom jag fortfarande inte återhämtat mitt hb trots 4 påsar blod o en påse järn. Men hon får mig att må bra och min sambo som är min hjälte och största kärlek ska vi inte tala om han är en klippa i allt detta .
  • Amwildas
    Sol2020 skrev 2020-07-06 11:43:28 följande:

    Hej! Såå längesen jag tittade in här nu har försökt läsa ikapp lite & det verkar som de flesta har fått sina bebisar nu, stort Grattis till er! <3

    Väntar mitt 3:e barn & Jag är nu i v: 31 & fick i förra veckan mitt snitt beviljat, trodde aldrig jag skulle få igenom detta nu i Covidtider, så är så enormt tacksam, även om snitt skrämmer mig mkt också, hade det med mitt andra barn & första 2 v efter är ingen dans på rosor men föredrar ändå detta jämfört hur jag hade det under & efter min vaginala förlossning.

    3/9 är det dax! & det är inskrivning 2/9. Förra v Hade vi en genderreveal här hemma i den 30 g värmen, det var väldigt kul men har vart helt slut efter allt fix som var Innan, haha. Vi väntar iaf en 3:e liten tjej! Så min sambo får Nu ge upp drömmen om en kille

    Lycka till alla! Ska försöka hänga lite mer här nu de sista v.


    Skönt hade jag vetat hur min 3 e och absolut sista förlossning skulle bli för en vecka sen idag så hade jag kämpat för ett snitt .

    Men nu är det gjort . Jag har med nu 3 tjejer . Lycka till !
  • Amwildas
    Esmes skrev 2020-07-12 11:54:25 följande:

    Ja jag har också sammandragningar även på nätterna nu. I natt gjorde de även lite ont. Som svag mensvärk.

    Håller med om att det blir väldigt mycket fokus på var det finns möjlighet att kissa så snart man är ute någonstans. Det är absolut en källa till irritation och jag tycker att känslorna verkligen varit helt upp och ner nu senaste veckan. Jag gråter jättelätt och sen får jag dåligt samvete för att bebisen kanske känner det och då blir jag såklart ännu mer ledsen. Och så plötsligt går det över och allt känns helt okej :)

    Även om jag tycker att det känns långt kvar så närmar det sig ju faktiskt nu. Om din äldsta kom några veckor för tidigt så förstår jag verkligen att du känner att det kan hända när som helst nu. Så spännande!


    Ja hjälp det eviga kissandet saknar jag inte . Då när värmeböljan va ville man ju åka till ställen och gick endast att åka dit man visste att det fanns en någorlunda fräsch toa med. Sammandragningarna ska vi inte tala om . De va många o täta sista två v . Hoppas ni får era bebisar snart och får tebax era kroppar någotsånär . Imorgon blir Minelle 2 veckor . Himmel tiden gasar verkligen så fort de tittar ut .
  • Amwildas
    gunbran skrev 2020-07-14 17:50:53 följande:

    Gjorde UL idag i v. 8+5 och det konstaterades att det lilla hjärtat inte längre slog. Det hade nog avstannat ca v 7+1, så nu väntar jag bara på det oundvikliga.

    Känns ledsamt och deppigt just nu. Har inte stort hopp om att lyckas bli gravid igen heller. Kanske orkar vi försöka en gång till, vi får se.

    All lycka till er som fortfarande väntar på era mirakel!


    Nej vad tråkigt . Hoppas ni orkar och lyckas igen .
  • Amwildas
    Najo skrev 2020-08-02 04:49:43 följande:

    Vartnet gick nu i natt prick kl 03 (på BF-datumet). Nu väntar jag på att värkarna ska starta.


    Oj , hoppas det går bra och att det har kommit en liten bebis nu . Heja heja
  • Amwildas
    Najo skrev 2020-08-03 12:59:57 följande:

    I morse kl 0713 föddes min tjej. Vattnet gick på BF och hon föddes dagen efter.3560 gram och 52 cm.


    Grattis och välkommen in i bebisbubblan. Här är den fortfarande igång 5 v efteråt .
  • Amwildas
    Najo skrev 2020-08-04 18:12:41 följande:

    Ja herregud. Har inte sovit mer än 3 h sista 2 dygnen. Vaken sedan 0045 i går natt. I natt fick jag sova ca 1 h. Lillan Har skrikit o ammat nonstop i natt. Vilket trvus beror på att hon förmodligen fixk i sig blod vid förlossningen, hon spydde nämligen upp brunt med bröstmjölk igår kväll. Får de i sig blod kan de må rätt illa. Men idag har hon varit mkt lugnare! Och så söt:) är ju ensamstånde och har använt manlig donator så rätt skönt at vara ute "på andra sidan" , att förlossningen gick bra, att det löste sig med barnvakt o och transport till förlossning. Men kommer nog att bli lite tunga dagar med sömn etc. Har en 5åring hemma också som inte får känna sig utanför.


    Det där med att sova efter en förlossning har jag nog aldrig lyckats med tyst unge el ej . Tufft att vara ensam och ha en 5 åring . Mina är 10 och 17. Men min 10 åring är som en mini mamma . Jag ger Minelle ersättning då jag fick en stor blodförlust efter förlossningen . Fick totalt 4 påsar blod o en påse järn och äter Järntabl än. Glad att jag har en klippa till sambo. Men vi kvinnor klarar det mesta med el utan karl så .
  • Amwildas
    sommar 77 skrev 2020-08-18 15:49:44 följande:

    Hej alla!

    Tisdag 11/8 föddes min lilla dotter Isolde genom planerat kejsarsnitt. Allt gick superbra!


    Grattis till lilla Isolde .
  • Amwildas

    Nu har väl nästan alla fått som vart med sen början ? Undrar hur många av varje sort vi fick/får härinne ?!

    Vi fick en Minelle 29/6 beräknad 12/7

  • Amwildas
    Snurranfian skrev 2020-08-20 20:57:39 följande:

    Jag har BF 19 sep men hoppas nästan bli igångsatt lite tidigare. Gjorde TUL idag och bebis är nu +23,4 % och väger ca 3300 gram mot förväntade ca 2700 gram. Hade även lite för mycket fostervatten...så inte konstigt det är tungt. Va så mysigt att se bebben igen <3


    Jag hade oxå två Tul och på det sista när jag va i v 37 sa de att hon vägde 3500 +19% Hon kom 5 dagar senare och väder 3335. Vart igångsatt v 38. De trodde mitt vatten gått men det hade inte det .
  • Amwildas
    Najo skrev 2020-08-21 12:49:02 följande:

    3 augusti skulle det stå, blev helt fel innan


    .

    Naaaw va söt hon är . Här är min

  • Amwildas
    Snurranfian skrev 2020-08-21 16:44:22 följande:

    Ja, det är ju lite felmarginal på de där tillväxtultraljuden men jag tror nog de har hyfsat rätt i mitt fall. Magen känns lika full nu som när mina andra kom i v. 40 och 41. Hoppas på att den vill komma tidigare alt att jag blir igångsatt. Mår inte bra i kroppen alls.

    Grattis till alla fina bebisar som kommit!! :)


    Glömde jag hade med övermycke fostervatten så vet hur du känner dig . Håller tummen på igångsättning .
  • Amwildas
    Snurranfian skrev 2020-08-22 08:39:57 följande:

    Tack snälla du!! Fick du veta varför du hade så mycket fostervatten? Mitt va på normal nivå på RUL och även på TUL i vecka 32. Det är nu i v. 36 det ökat... De ser inget fel på bebisen som tur är!!! Har läkartid för att diskutera igångsättning om ca 1,5 v. Hoppas på förstående läkare och att tappen är lite mogen då...


    I mitt fall berodde det på att jag hade gravid diabetes men det va ingen fara . Men de såg det på mig med i v 36 .
  • Amwildas
    PrincessDalia skrev 2020-09-04 07:45:31 följande:

    Har ni fått göra några extra kontroller på mvc för att ni är över 40? Var jag bor verkar de inte ha några extra kontroller. Är i vecka 20 nu och har bara varit på ett enda besök på mvc + på rutinultraljudet!


    Fick Inge xtra koller för att jag va 43 däremot fick jag på grund av diabetes i slutet och va på förlossningen 2 gånger på grund av blödningar . Bor i Örebro .
  • Amwildas
    Vicky80 skrev 2020-10-05 21:04:26 följande:

    Hej. Jag har en fråga till er som nyss fått barn. Min son är nu 6 veckor och På bvc vill dom ge vaccin mot rota-virus. Har ni gett det till era barn? Sk man ta det vaccinet eller inte


    Min dotter är 3 månader och har tagit båda doserna ( ges i munnen smakar sött) Tycker det är värt så mycket magsjukor brukar cirkulera på förskolan . Hon reagerade med xtra gasig mage i ngr timmar båda doserna .
Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)