• Najo

    40+ och gravid - här samlas vi :)

    Grilimy skrev 2020-04-24 12:37:53 följande:

    Hej

    Jag får kliva ur gruppen ett tag. Idag på ultraljud v.10 konstaterades att bebisen inte lever längre. Jag har fått med mig tabletter hem att ta i morgon bitti för att den ska komma ut. Jag är så fruktansvärt ledsen. Bara gråter. Hopplöshetskänsla är tillbaka. Så länge som vi kämpade för att bli gravid och så blev det så här. :(


    Så ledsen för din skull. Fick själv ett missed abortion för exakt ett år sedan. Grät konstant i 3 v så vet hur Jävligt det är. Styrkekram
  • Najo

    Hej,

    Jag har fullständigt utmattad från påskhelgen och 10-11 dagar framåt. Jag har utgått från att det beror på mitt blodtryck som är lågt (90/60). I söndags vände det dock och jag kände mig som vanligt i måndags (brukar må bra och vara pigg som gravid). Nu i efterhand har jag funderat på om det var ngt annat jag hade dessa 10 dagar.. det var hemskt jobbigt och jag var helt slut bara jag hade stått upp 10 min och stekt pannkakor till barnen och behövde vila en stund ofta. Jag var inte förkyld eller hade feber men tanken om jag fått en mild släng av Corona har slagit mig i efterhand.

  • Najo
    SweetCA skrev 2020-04-25 14:25:46 följande:

    Hoppas det kickar igång snabbt och går över fort. När jag fick MA för ett tag sen så tog det lång tid innan min kropp fattade vad pillren skulle göra. Inget kul alls och känner verkligen med dig. Fytusan :(


    Jag bill dela med mig av hur det gick för mig. Jag tog tabletterna. Det kom ju en del blod efter ett antal timmar men min känsla var att det skulle komma mer så jag oroade mig att det inte var klart. Sedan kom det ytterligare en blödning kanske 4 dagar senare och jag tänkte att det fortfarande var rester från missfallet. Detta missfall blev från ett ivf försök så jag skulle på återbesök på kliniken ca 3 veckor efter. 17 dagar efter jag tog tabletterna var jag på återbesök och förvånande nog så hade jag ägglossning just då! Dvs min andra blödning var alltså mensen (dvs 4 dagar efter tabletterna). De sa att i vissa fall kan kroppen återhämta sig så pass fort. Jag tyckte iaf i den stunden det var ngt positivt för jag kunde köra vidare med ivf processen direkt. Efter det besöket på kliniken blev det direkt planerad återföring av det sista frysta embryot (som dock inte klarade tining). Nu är jag gravid i v26 och jag tänker tillbaka på det sista året som ju vände efter det där hemska missfallet. Det jag vill säga att att jag vet hur SJUKT mörkt det känns mitt i eländet men det kan vända fort. Jag hoppas du blir gravid snart igen.
  • Najo
    Grilimy skrev 2020-04-25 20:35:43 följande:

    Jag hamnade på akuten. Ligger här nu med dropp medans dom beslutar om jag ska sövas och skrapas. Har störtblött hela dagen, det forsar oavbrutet med de värsta förlossningsvärkar. Helt sjukt mycket blod. Är skräckslagen. Dessa piller tar jag ALDRIG igen.


    Nej fy stackare:( var det cytotek du fick?
  • Najo
    SweetCA skrev 2020-04-26 13:08:19 följande:

    Förstår det. Skönt att få åka hem.

    Försök landa, sörja och återhämta dig innan du börjar tänka på att försöka igen. Det tog mig tre månader innan jag orkade. Har varit på väldigt många ultraljud med han som ligger i magen nu och oron finns ständigt där.

    Kram


    Kör en kopia på detta. Varit på så många ultraljud med denna. En gång i v mellan v 7 och v 13. Man kan inte styra utkomsten men oron är där och man ska igenom processen. Håller mina tummar för att det kommer att bli glädje för dig framöver.
  • Najo
    Malva74 skrev 2020-05-03 23:09:34 följande:

    Ett troligt MF på gång här med. Haft bruna flytningar som ökat i mängd sedan 30/4. Idag molvärk och mer blod/slem. Eftersom det är söndag avvaktar jag nog till imorrn innan jag ringer BM. Måste man alltid in och göra UL efter MF? Jag är i vecka 10 + 4 idag. Finns det några indikationer på att jag måste söka akut vård?


    Hej, tråkigt att höra. Hade du ngt på känn innan? Har du fått kolla upp läget hos gyn idag?
  • Najo
    Malva74 skrev 2020-05-05 14:06:21 följande:

    Svar till Najo (vet inte hur man svarar i tråden!). Det började 30/4 med lite bruna flytningar. Ska väl inte vara så farligt tänkte jag. Fortsatte på fredag och i lördags 1/5 ökade det på lite men fortfarande brunt. I söndags lite molvärk och mer blodlikt. Igår, måndag, jäkligt ont (som förlossningvärkar med tillslut bara en minut mellan) och klumpar och blod. Till slut en stor blobb som var ?det? liksom. Därefter avtog värkarna. Ringde 1177 som rådgjorde med gyn och de ville att jag skulle komma in. Det var kvar lite grejsimojs i livmodern som pillades ut och sen fick jag tre cytotec för att driva ut det sista. Helt slut kom jag hem och lade mig att vila. Idag mindre blödning och lite molvärk. Antar det är livmodern som drar ihop sig. Jaha. That?s it. Jag tror inte jag vågar mig på detta med graviditet fler gånger för det var ingen rolig upplevelse att få MF. Grattis till bäbisen till dig som fått och lycka till alla andra ??


    Beklagar verkligen, hade missfall i april-19 och blir ledsen när jsg tänker på det hur jävligt det var. För mig var det som att forlora mitt barn. Innan hade jag inte reflekterat över det med missfall bara hört om andra som haft det. Förstår känslan du har. Kram till dig
  • Najo
    Esmes skrev 2020-05-12 13:19:00 följande:

    Får du även förvärkar som gör riktigt ont? För mig känns de som extrem mensvärk. Hade du mycket sd även med de andra barnen? Det här är mitt första så jag har ingen erfarenhet och oroar mig såklart att bebisen ska komma för tidigt.


    Jag hade som ihållande sammandragningar för några v sedan som höll i sig så d kändes som träningsvörk men BM sa att det är lugnt bara livmoder som tränar inför vad som komma skall. Men man kanske ska sänka tempot lite om det går. Vad som gäller kring förvärkar vet jag inte då jag inte haft det vad jag vet. Jag är i v 29 nu och har inte haft sd på 1-2 v så det kan säkert lugna ner sig för dig:)
  • Najo
    Esmes skrev 2020-05-12 18:45:14 följande:

    När jag har mina mer vanliga sammandragningar så känns de nog ungefär så som du beskriver. Den här andra smärtan (förvärkarna förmodar jag) var däremot så smärtsamma att jag inte visste var jag skulle ta vägen, aldrig haft så ont förut. Väldigt skönt att få veta att livmodertappen var opåverkad och att bebisen mådde bra. Det gav med sig efter något dygn men läkaren sa att jag måste vila och undvika lyft, trappor och stress.

    Hoppas att det stämmer med så som det varit för dig, att det lugnar ner sig om en vecka eller två. Hur går det för dig annars? Skönt att ha passerat den andra trimestern kan jag tänka mig? :)


    Det går bra, har varit matt v25-27 trvis pga lågt blodtryck vilket jag ff har men bu är jag spm vanligt. Glömmer lätt bort att jag har en gravidkula förutom när jag ska resa mig upp:) var på koll hos BM i går. Magen hade växt till 26 cm (23 cm 4 v innan). Min viktuppgång har börjat plana ut, äter mer som vanligt nu. Hoppas att det lugnar ner sig lite för dig med sd och förvärkarna framförallt! Mår du brai övrigt? Var detta ditt första barn?
Svar på tråden 40+ och gravid - här samlas vi :)