Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Ok att ridlärare ogillar övervikt hos elever?

    Ridklubben där mina tjejer rider har samma sak. Ponnyerna tar barn upp till viss länge och viss vikt beroende på ponnyn. Och hästarna tar max 80-90 kg utom två som klarar lite över 100 kg. Vi har barn som är överviktiga där och måste rida stora hästar då ponnyerna inte klarar av dom 60/70 kg som barnen i 10-13 år redan väger tyvärr. Men ridning är de ända dom utför inom rörelsen. Så det är bra att det finns gränser men ändå att det finns så dom överviktiga kan rida med och utföra någon träning för kroppen

  • Anonym (Kvinna)

    Sen är ridläraren öppen mot föräldrarna om dom frågar varför barnen ofta rider samma hästar att dom rider hästar som klarar vikten. Och ponnyerna gör inte det. Men dom säger och påpekar inte det till barnen vilket är bra med.

  • Anonym (Kvinna)
    Sasu skrev 2019-10-13 09:20:03 följande:

    reglerna finns ju för hästarnas bästa, så om man har ett överviktigt barn får man vara beredd på att de får rida större hästar eller inte rida alls. Hästarna ska inte lida.


    Håller med. Hästarna ska ju må bra och klara rätt mycket ändå som ridskolehäst
  • Anonym (Kvinna)

    Vår ridskola har regeln att man rider den som man blivit tilldelad eller inte alls. Om man inte har en rädsla men då ska ridläraren veta det innan listan görs

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Normal) skrev 2019-10-13 12:18:01 följande:

    Så ni ändrar aldrig beroende på att nån inte dyker upp? För oss är det rätt vanligt för man vill att vissa hästar ska slippa nåt pass om möjligt. Tror det är 3-4 pass per dag så många hästar går 3 pass.


    Hästarna går max 2 pass om dagen. Så om någon inte kommer brukar dom elever som kan rida dom i form få hoppa in och hjälpa.
Svar på tråden Ok att ridlärare ogillar övervikt hos elever?