Inlägg från: Anonym (jasså) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jasså)

    All prat om våld och dödande av kvinnor

    Anonym (Män startar krig) skrev 2019-10-15 16:21:01 följande:
    Herregud... din personliga åsikt och uppfattning är inte en allmän uppfattning. Det finns inget som säger att fler män inte blir trodda.

    Pojkar går i skolan och utbildar sig i dom länderna, medans FLICKORNA bara får vara hemma, ofta gifts dom bort med betydligt äldre män som redan har jobb och utbildning. Det funkar inte som i Sverige där man själv får bestämma partner.

    Och nej, deras systrar får INTE gå i skolan eftersom de är flickor.
    Har jag påstått varken det ena eller det andra?
    Eller är det bara du som inte tål att frågan öht ställs?

    Alla fattiga länder utesluter inte flickor från skolan, du verkar ja jävligt dålig koll på hur världen ser ut. Fattigdom drabbar väldigt många länder med väldigt olika kulturer, och i många av dessa kulturer anses mannen vara den som ska försörja familjen. Så JA faktiskt, i många länder är det pojkarna som får jobba medan flickorna går i skolan.

    Jo jag har förstått att DU tycker att flickor har det sämst. Men vad har du för belägg för det?
    Anonym (Män startar krig) skrev 2019-10-15 16:21:01 följande:
    Du har inte sett så mycket av världen eller hängt med på nyheterna märker jag.
    Haha, ska du säga som tror att alla fattiga flickor inte får gå i skola, DU har ju noll koll men anser dig vara rätt person att tala om för andra hur okunniga de är, nästan komiskt ju.
  • Anonym (jasså)
    Anonym (Män startar krig) skrev 2019-10-15 16:25:35 följande:
    Du verkar vara extremt outbildad.
    Kommer ju verkligen från rätt person Drömmer
  • Anonym (jasså)
    Anonym (Män startar krig) skrev 2019-10-15 16:24:26 följande:
    FEL FEL FEL.

    Det verkar vara nytt för dig att det råder extrem ojämställdhet i världen. Och nej, det finns verkligen inte minst lika många pojkar i världen som far illa som flickor. Det du gör nu är att kraftigt förminska flickors och kvinnors utsatthet.

    Läser du inte vad jag skriver?
    Jamen självklart är det fel för att du säger så.. Tomte

    Har du några belägg för ditt skitsnack?
  • Anonym (jasså)
    Anonym (Sol) skrev 2019-10-15 16:25:05 följande:

    Och varför ska man jämföra?


    När vissa påstår att kvinnor har det sämst och behöver mest hjälp så är det såklart viktigt att jämföra för att avgöra om det stämmer.
  • Anonym (jasså)
    Anonym (Män startar krig) skrev 2019-10-15 20:06:52 följande:
    Är du faktaressistent eller har du inte läst det jag skrev?
    Jodå jag har läst men dina egna spekulationer och åsikter räkna inte som fakta.
    Det enda du gjort är skrivit inlägg efter inlägg om hur synd det är om kvinnor, men inget av det är i jämförelse med män. 

    I verkligheten ser det ut såhär.
    Det är flest män som är längst upp i näringskedjan men oxå flest män som är längst ner i träsket. Flest män som är uteliggare, flest män som dör i arbetsolyckor, flest män som begår självmord, män döms hårdare än kvinnor för samma brott.

    Så återigen, vad har du för fakta som styrker att just kvinnor har det sämre än män?
  • Anonym (jasså)
    Anonym (Strategi) skrev 2019-10-15 20:23:35 följande:

    Våld mot kvinnor och flickor är ett vanligt förekommande sätt att sprida skräck i krissituation, våldtäkt, lemlästning och terror mot civila.


    Givetvis är det så för alla män dödas antingen på fläcken eller deltar i kriget som.

    Räkna antalet män som dör i krig och jämför det med antalet kvinnor?
    Räkna antalet män som lemlästas i krig och jämför det men kvinnor?
  • Anonym (jasså)
    klyban skrev 2019-10-16 06:45:49 följande:

    Rätt ointressant om vem som har det sämst, här är det kvinnor det handlar om och våld emot dom i vardagen kontra krig.
    Det bara berättar man inte vill prata om kvinnor och hindra hot, våld och död.


    Märkt detta är idag den vanligaste diskussionstekniken, är det nått som vita unga män blir upprörda över och som stämmer.
    Så väljer man prata om annat istället, precis som om kvinnor inte är värda att få det bättre.


    Som det påpekats för dig av ett flertal personer så är det snarare din egen lilla säregna och väldig patetiska argumentationsteknik att tolka trådstarten lite som det passar just dig bäst och och sen lägga fram det som att det är din tolkning som gäller för alla och som alla självklart ska rätta sig efter och enbart diskutera efter de ramar du satt.

    Så du är nog inte riktigt rätt person att tala om för andra vad som är rätt sätt att argumentera eftersom du helt enkelt suger på det. 

    Såg förresten att du valt att anmäla de inlägg som påpekat det för dig tidigare vilket återigen visar din extremt låga nivå.
  • Anonym (jasså)
    Anonym (Män startar krig) skrev 2019-10-15 16:59:53 följande:
    Och du, jag har aldrig skrivit att ALLA fattiga flickor inte får gå i skolan.

    Jag skrev att i FLERA länder i världen så har flickor inte rätt till skola och utbildning.

    Läs om, läs rätt!
    Jaha och på vilket sätt bevisar det att fler flickor inte går i skolan jämfört med pojkar?

    FLERA länder säger ju inte ett skit om att just flickor drabbas värst.
    Hur många människor har varje land och hur ser fördelningen ut i vardera land?
    Har du ett land med 10 miljoner invånare där flickor har det sämst och ett land med 170 miljoner invånare där pojkar har det sämst, vem har det sämst sammanlagt?
  • Anonym (jasså)
    korngryn skrev 2019-10-16 11:59:55 följande:
    Men hur svårt kan det vara att ta in fakta - det finns inget land där pojkar har det sämre än flickor!

    Om du inte tror mig, ge då ETT exempel på ett sådant land. Det räcker med ett. Men du kan inte komma på något exempel, för det finns inte.
    Var är faktat som du säger att jag ska ta in? Det enda jag ser är dina egna påståenden.
  • Anonym (jasså)
    Anonym (slagpåse) skrev 2019-10-16 14:14:26 följande:

     


    Det du inte förstår är att du visst skuld belägger (och faktiskt ganska så mycket) när du skriver att jag skulle ställt ultimatum. Dessutom tar du också för givet att jag inte försökte ställa krav på honom. Men att förhandla med en knytnäve är inte det lättaste... 


    Fast varför skulle det vara fel att påpeka att du borde ställt ultimatum då och att du hanterat situationen fel (det du kallar skuldbelägga) när när du själv verkar medveten om att du borde agerat annorlunda?

    Det enda som blir rätt enligt dina mått är att ge dig medhåll och enbart säga att du gör allt rätt. Är det det du vill?
  • Anonym (jasså)
    Anonym (slagpåse) skrev 2019-10-16 13:55:58 följande:

     


    Det är faktiskt en del av problemet. Så länge som det ses som ok och lite av männens rätt att misshandla kvinnor så kommer det finnas en misstro mot att kvinnor skulle misshandla män "för varför slår han inte tillbaka".... Det är bevisat att även kvinnor misshandlar, och att mörkertalet är stort eftersom man inte pratar om det. Men det är fortfarande bevisat att det är vanligare med män som slår kvinnor än tvärtom.... 


    Nja, flera experiment där man lät skådespelare låtsas bråka. Dvs i ena fallet lät man mannen slå eller ruska om kvinnan, i det andra lät man kvinnan slå mannen och så filmade man folks reaktioner så visade det sig att när mannen slog så reagerade människor snabbt och det var ingen tvekan om vem som var boven, i fallen där kvinnan slog mannen var det tvärtom, få brydde sig och vissa visade till och med tydligt att de tyckte det var rätt... yesss go girl, typ.. eller till ch med skrattade. När man senare intervjuade vittnena och frågade varför de hade reagerat som de gjorde så visade det sig att de flesta hade utgått från att mannen åkt på stryk för att han förmodligen gjort något mot henne först. Så det finns helt klart att det finns mycket mer acceptans för kvinnors våld mot män.


    ">



    ">



    Så nej, jag tror inte alls det beror på att det ses som ok för män att misshandla kvinnor utan tvärtom att de ses som ok för kvinnor att misshandla män och att man alltid utgår ifrån att han gjort något mot henne först för alla vet ju att det är ju bara män som slåss inte kvinnor. Så länge bilden av kvinnan som ständigt offer och mannen som ständig förövare hela tiden målas ut så kommer den mentaliteten leva vidare.

    Nej det är inte alls bevisat att män slår kvinnor oftare, det är däremot bevisat att män slår hårdare och kvinnor får mer skador.

    "Omkring 2 procent av såväl män som kvinnor uppger att de utsatts för fysiskt våld i en nära relation under 2012. Men kvinnorna drabbas oftare av grovt våld och en långt större andel av dem uppsökte sjukvård för att hantera skadorna, enligt Brottsförebyggande rådet."

    https://fof.se/artikel/kvinnor-och-man-lika-ofta-slagna-men-mannen-slar-hardare
  • Anonym (jasså)
    Anonym (-----) skrev 2019-10-16 21:02:12 följande:
    En normal människa reagerar om någon blir slagen vare sig det är en man elelr kvinna som är offer/förövare , att vissa inte gör det i dessa videos säger mer om just dessa människor

    Hur dessa få beter sig betyder inte heller att alla gör så, eller är du en av dom som anser att alla män våldtar för att vissa gör det?
    Hur hade resultatet blivit om man filmat flera människor? Hur vet du att man inte tagit bort de som reagerade annorlund dvs att man inte vinklar saker och ting för att få ett visst reportage osv, källkritik är något många inte tänke rpå när dom ser saker online, inte heller helheten dvs att ett fåtal människor oavsettinte reprsenterar alla människor
    Dina försök att idiotförklara filmerna faller ganska platt för liknande experiment har gjort på olika ställen med samma resultat. Så ja faktiskt,  acceptansen för kvinnors våld mot män verkar vara betydligt mer accepteras.

    Är du en av dessa som tycker våld mot män är ok eftersom du med alla medel försöker bortförklara det med lösa påståenden om källkritik och alla reagerar ju inte så, etc?
  • Anonym (jasså)
    Anonym (nja...) skrev 2019-10-17 19:09:27 följande:

    Personen har dock en poäng, du visar ju noll källkritik och köper allt rent av utan att tänka över om det är vinklat eller ej, eller köper du vissa saker blint för att dom stämmer in med dina egna åsikter vilket är lika idiotiskt.

    Om jag fick välja mellan två alternativ där en majoritet inte tycker det är ok med våld vare sig man är man eller kvinna eller en video som visar enstaka peroner och vi inte har någon aning hurvida det vinklats eller ej så vet jag vilket alternativ jag finne rmest troligt.

    Varför måste man välja vilket som är ok gällande våld, allt våld är väl dåligt, varför gör du skillnad och vill att vi ska välja vad som är värst?


    Fast det det intressanta är snarare de ensidiga kraven på källkritik. Allt som säger att våld mot kvinnor är normaliserat accepteras som dagens sanning utan krav på källkritik vad som helst duger. Men så fort någon presenterar motsatsen så ska man genast vifta bort det med alla möjliga argument.

    Om källkritik är det viktiga borde man inte ställa lika hårda krav åt båda hållen ?

    Om obobjektivitet är viktigt borde man inte åtminstone överväga att det ligga något i det innan man viftar bort det?

    Varför denna ensidighet? Vill man att det ska vara ok att slå män?
Svar på tråden All prat om våld och dödande av kvinnor