• Anonym (p)

    Får inte vara förebild

    Anonym (mormorochfarmor) skrev 2019-10-15 17:52:06 följande:
    Vi passar inte barnen. Ibland åker vi och hälsar på hos den yngste och tar med den äldste. Eftersom vi inte åker utomlands är det vår semester när vi är där och då vill vi koppla av och äta och dricka gott. Svärdottern ogillar att vi vill koppla av och tycker att man ska göra saker istället och därför blir det såhär.
    Ni får respektera hur de vill ha det i sitt hem.
    Det är sällan avkoppling att vara i någon annans hem
  • Anonym (p)
    Anonym (mormorochfarmor) skrev 2019-10-17 09:29:06 följande:
    Det finns vissa bekymmer som med alla barn men skolarbetet är det inget fel på. Vi visste från början att det inte var ett sport- och friluftslivsbarn.
    Fanns det en stämpel i pannan när han förlöstes?
  • Anonym (p)
    Anonym (mormorochfarmor) skrev 2019-10-31 10:47:01 följande:
    Vi har prioriterat familjen istället för aktiviteter. Vi har tyckt att det viktigaste för oss är att barnen har goda relationer till släkten och träffar dem ofta. Då kanske man inte hinner åka till nöjesparker lika ofta. Därför har

    vi velat att våra barn gör samma sak för oss. Min svärdotter gör precis tvärtom. Vi sa till sonen att vi kommer och hälsar på i november eller december. När hon fick höra det så skriver hon till mig och frågar vilket datum vi tänkte komma så att hon kan kolla om de har planerat något. Så när jag svarar den 30/11 till 1/12 så säger hon att de ska gå på en sak den 1/12 och att de inte har något inbokat helgen därpå. Så nu kommer vi att vara där två dagar och ena dagen bara träffa svärdottern och barnbarnet och nästa dag bara träffa sonen. Så hade jag aldrig kunnat göra mot mina släktingar. Jag hade skämts ögonen ur mig!
    Nä , man frågar faktiskt först om och när det passar!
  • Anonym (p)
    Anonym (mormorochfarmor) skrev 2019-11-04 00:26:22 följande:
    Mitt äldsta barnbarn ville helst vaggas av morfar väldigt länge, det kan vara så ibland. Jag menade inte att man inte ringer vårdcentralen när det behövs utan alla de där andra gångerna när man som nybliven förälder inte vet varför barnet skriker till exempel. Min svärdotter visste inte att man inte behöver ta upp barnet vid minsta skrik. Jag minns såväl alla gånger när vi satt i soffan och bebisen var på golvet och hon flög upp så fort bebisen blev lite ledsen. Jag förklarade för henne att man inte behöver ta upp bebisen så fort den är ledsen och att ofta skriker bebisar bara för att de vill ha uppmärksamhet. Sånt vet man inte innan man fått barn och då är det väl jättebra att man kan få lära sig.
    Jösses så förlegat
    Vill du själv bli ignorerad när du ligger och gråter? Eller vill du att någon bryr sig? Spädbarn har samma behov som alla andra människor
  • Anonym (p)
    Anonym (mormorochfarmor) skrev 2019-11-10 21:26:56 följande:
    Jag har ju precis förklarat varför. Vi har gett henne ett löfte om att se till att de alltid har det bra. Man vill alltid att ens barn ska ha det bra nämligen.
    Ja, men hjälpen borde ju bestå i att hon blir självgående
Svar på tråden Får inte vara förebild