Inlägg från: fjanten |Visa alla inlägg
  • fjanten

    Aupair - arbetsuppgifter

    Men du sätter inte igång tvättmaskiner, lagar middag o.s.v. medan du har hand om barnen? Tänker om det är förväntat att du löser en del av uppgifterna medan du passar barn eller inte, för i så fall kan ju 20h definitivt vara rimligt.

  • fjanten

    Jag menar, jag som förälder tvättar, städar och lagar mat samtidigt som jag har hand om mina barn, men det kanske är annorlunda när man är au pair.

  • fjanten

    Det där låter inte rimligt för fem öre som du beskriver det... Okej att au pairer får sköta en del hushållssysslor, men det ska ju mest vara sånt som blir p.g.a. barnen, inte större delen av hushållet. Särskilt inte om du inte får möjlighet till det medan barnen är hemma, utan du förväntas underhålla dem x antal timmar på eftermiddagarna. Det säger ju sig självt att det inte går.

    Är du anställd via en firma? Hör av dig dit i så fall! Annars får du nog ta en diskussion med föräldrarna om att de antingen får ersätta dig för mer än 20 timmar (hur mycket mer blir det på ett ungefär?), eller att de får skära bort en del av alla hushållsbestyren.

    Jag vet hur drygt det är med tvätten... Min man är från Australien och det kan ärligt talat vara ett helsicke att få tvätten torr .........

Svar på tråden Aupair - arbetsuppgifter