Inlägg från: Anonym (Famrätt.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Famrätt.)

    Skulle ni låta pappan bara välja ena barnet?

    Tyvärr kan du inte göra ett skit.

    Det står alla föräldrae fritt att välja att överge ett barn. Det kommer rent juridiskt inte att vara ett hinder för umgängesrätt med det andra barnet.

    Det enda du kan göra är att så gott det går plocka upp spillrorna av ungen som blev över då detta naturligtvis kommer att sätta djupa spår i det stackars barnet.

    Så fruktansvärt elakt av pappan.

  • Anonym (Famrätt.)

    Återigen. Familjerätten kan inte göra något konkret. Möjligtvis försöka nå fram till pappa via samarbetssamtal. Men utöver det så är det tyvärr så att det är fritt fram att överge sitt barn. Tingsrätten kommer inte att ta ifrån honom rätten att ha umgänge med det första barnet för att han väljer bort det andra.

    Barn kan tvingas att träffa en förälder hen inte vill träffa men en förälder kan inte tvingas umgås med sitt barn.

    Så skevt är det.

    Och till ärkenöten som menade att det inte gör nåt eftersom det yngre barnet kommer att glömma sin pappa... seriöst.. du tror inte det kommer att sätta djupa smärtsamma sår att under uppväxten få uppleva att syskonet hämtas av den gemensamma pappan, får julklappar och får åka på semester med pappan men själv blivit bortvald? Det kommer att äta barnets själ och påverka hela barnets självkänsla och vara oerhört skadligt för syskonens relation. Man måste ha ett hjärta av sten och en hjärna som en bönsyrsa för att inte inse detta.

Svar på tråden Skulle ni låta pappan bara välja ena barnet?