• Brumma

    Skulle ni låta pappan bara välja ena barnet?

    Tow2Mater skrev 2019-10-21 16:23:29 följande:

    Det är verkligen inte tydligt, jag gor en annan tolkning.


    Förl0t men hur kan man misstolka "Jag har föreslagit att han ska ha ettåringen dagtid eller nån natt ibland till att börja med. Men han vill avsäga sig minstingen helt."

    Vad kan "han vill avsäga minstingen helt" ha för betydelse annat än just det?
  • Brumma
    Tow2Mater skrev 2019-10-21 13:19:09 följande:

    Det är inte upp till henne att vilja, eller att som hon säger "vägra honom" eller "låta honom", han har lika stor rätt till barnen/barnet just nu och lika stor bestämmanderätt vare sig de separerat eller ej. TS attityd här är lika kass som pappans (som vill ha bara ena barnet).

    Varfor har inte pappan fått vara fl-ledig och skapat sig en relation med sin minsta??


    Det är faktiskt visst mammans ansvar här att gå in och "lägga sig i". Är rätt övertugad om att en domstol inte heller sett det som barnens bästa att låta pappan välja bort att ha umgänge med bara ett barn av två helsyskon...

    Hade pappan däremot sett till barnens bästa, velat ha vv med treåringen samt bygga upp umgänget med ettåringen under en period, DÅ skulle TS inte "haft ngt att säga till om".
  • Brumma
    Tow2Mater skrev 2019-10-21 16:43:20 följande:

    Det har ju inget att gora med varfor han inte varit fl-ledig.


    Korrekt. Men i inlägget jag kommenterade svarade du inte på påstående om föräldraledigheten. Även om det diskuterades innan var påståendet i just det inlägget "TS har skrivit klart och tydligt att han inte vill träffa det yngsta barnet alls. Det är TS som vill att han ska träffa sina barn, det är inte han som vill men inte får.", varav du svarade "jag gör en annan tolkning".

    Gällande föräldraledigheten finns det en mängd olika anledningar till varför pappan inye varit föräldraledig, en av dem kan vara att TS velat vara hemmaja, men det kan lika gärna ha varit en annan anledning. Att han inte varit föräldraledig hindrar ju dock INTE att han kunnat vara hemma övrig tid, och fått en relation till sitt barn.

    Ps. Min man var inte föräldraledig under första året. Det hindrade honom inte på ngt sätt att umgås med våra barn och skaffa en relation. Ansvaret för att få en relation med sitt hemmaboende nyfödda barn får man själv ta ansvar för, inte lägga det på sin partner.
  • Brumma
    Tow2Mater skrev 2019-10-21 17:05:36 följande:

    Just nu ja - den minsta. Jag undrar varfor han inte varit fl-ledig. TS kanske inte tillåtit honom. Varfor han inte varit hemma ar ocksa nagot TS skulle kunna ge en anledning till, han kanske inte kunna om hon inte jobbat sa han varit tvingad att jobba borta?


    Och isåfall är det skit..

    Han har ÄNDÅ ett eget ansvar för relationen med sitt barn.

    Ponera att TS är en elak jävel som vägrat honom föräldrakedighet och gjort slut på alla pengar så han fått jobba extra - bara för argumentets skull.

    Vad stoppar honom nu? Varför inte ta ansvar nu när han har möjlighet då?

    Varförr det viktigare att lägga ansvaret på TS, än på pappan som inte tar sitt ansvar?
Svar på tråden Skulle ni låta pappan bara välja ena barnet?