• Anonym (Khh)
    Tue 22 Oct 2019 09:27
    971 visningar
    20 svar
    +1
    20
    971

    Jag får inte tillbaka min hund

    Så mycket får inte gå snett med en hund. Det låter som ett väl stort ansvar för dig. Du har inte följt avtalet och deras prio är hunden.

  • Anonym (Khh)
    Tue 22 Oct 2019 12:34
    #11
    Anonym (Hundkär) skrev 2019-10-22 12:17:01 följande:

    Hej ts. Jag förstår att du är ledsen men faktum är att valptiden är mycket betydelsefull i en hunds liv och även om det är tråkigt det som hände och att du blev så sjuk så du blev inlagd så kanske det bästa för valpen i detta läge är att få tillbaka tryggheten hos uppfödaren. Valptiden är den tid som formar hundens hela liv som vuxen. Trygghet och stabilitet ger en trygg säker hund. Även om det inte var ditt fel att din medicin inte gick att få tag i så har det ju en direkt påverkan på valpens första tid med sin ägare. Det är ett stort ansvar att fostra en hund och så lite som behövs för att det ska bli helt fel för valpen. Det som hände kan ju dessutom faktiskt hända igen. Att du blir sjuk och inlagd. Eftersom du fick lpt så säger det mig att du har någon psykisk funktionsnedsättning som blir rätt allvarlig utan medicin? Lpt är ju en tvångsåtgärd som endast används som sista åtgärd.

    I din situation så skulle du behöva någon nära anhörig eller vän som hunden kan knyta an till och lära känna från början och som kan gå in och ta ansvaret för den när du blir sjuk. Kanske skulle du fundera lite till runt om du inte borde vänta med hund till du varit stabil och mått bra en längre tid? Det finns kanske någon hund nära dig som du kan få gå promenader med? Sätt upp en lapp i din affär kanske? Ibland måste man se utifrån djurets behov och inse att det inte fungerar. Jag vill också ha hund men jobbar för mycket vilket skulle gå ut över hunden.


    Lyssna på Hundkär TS! Mycket bra svar.
Svar på tråden Jag får inte tillbaka min hund